Jucătorii utiști, săgeți către ACS Poli înaintea derby-ului cu ASU Poli. „La baraj am înțeles că nu s-a jucat cu Poli cea adevărată” / „Golul meu a fost cu ACS Recaș”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Oct. 2017, 16:14 Actualizat: 13 Oct. 2017, 18:31 Campionat

UTA pare să fi câștigat mult din punct de vedere ofensiv prin „înregimentarea” lui Daniel Florea. În cele două partide jucate ca titular, atacantul de 29 de ani a înscris trei goluri și a creat și alte faze periculoase, obținând – printre altele – și penalty-ul ratat de Burlă în finalul disputei cu Pandurii.

Pentru fostul campion al României cu Astra urmează primul său derby al Vestului, mai ales că, după cum recunoaște chiar el, nici nu a urmărit la TV până acum vreunul.

„Am văzut meciurile de la baraj, dar am înțeles că nu s-au jucat cu Poli cea adevărată. Partida din luna mai, de la Timișoara, nu am văzut-o, dar se simte și se vede cât de special e acest derby. Suporterii ne-au cerut la finalul partidei cu Pandurii să câștigăm la Timișoara, s-a simțit și în glasul lor cât de mult înseamnă o victorie a noastră duminică. Personal, de când m-am apucat de fotbal mi-am dorit să joc la echipe cu tradiție și suporteri. E un meci care mă motivează mai mult. Chiar dacă suntem în Liga 2-a, sper că și pe teren ne vom ridica la nivelul tribunei. E o ocazie să mai spălăm din impresia lăsată în acest început de campionat, să ne arătăm adevărata valoare. Cred că nu se mai pune problema motivației într-un asemenea derby, sperăm să facem un meci bun, să câștigăm și să-i facem pe oameni fericiți, merită. Am jucat un meci acasă, era 2-0 pentru Pandurii, iar suporterii ne încurajau. Înseamnă mult pentru mine, îmi doresc să joc cu așa suporteri. Am venit să ajut echipa și să mă ajut pe mine. Nu vreau să arunc declarații despre cât voi face de mult în derby, ci pur și simplu vreau să ajut cu un gol, cu o pasă bună sau un penalty obținut, iar rezultatul să fie cel scontat”, a punctat, citat de Sport Arad, Florea la conferința de presă.

Astăzi, fostul elev al lui Marius Șumudică ar fi putut să îmbrace chiar tricoul lui Poli, e vorba despre ACS-ul antrenat de Ionuț Popa. „Chiar am fost cu ei în cantonament, dar au fost neînțelegeri. Mi-au promis ceva prin telefon, dar în contract a apărut altceva, inclusiv niște clauze abuzive pe care nu le puteam accepta. Nu puteam deveni sclav în fotbal, unii vor să aibă doar drepturi și restul să execute și să lase capul plecat. Îmi doream aceeași unitate de măsură din ambele părți, conducere și jucător”, a mai explicat Florea.

Strătilă: „Golul meu de pe <> a fost cu ACS Recaș, acum e adevăratul derby cu Poli”

Două zile au mai rămas până la partida așteptată de fiecare fan al UTA-ei. Chiar dacă situația din clasament nu este cea așteptată la startul acestui sezon, apropierea confruntării cu Poli Timișoara naște de fiecare dată aceleași emoții.

UTA se reîntoarce pe „Dan Păltinișanu”, stadion pe care l-a mai vizitat de două ori în acest an. La confruntarea din barajul pentru menținerea/retrogradarea în prima ligă, arădenii au izbutit un gol ce părea să le ofere un ușor avantaj pentru returul de la Șiria. Opera i-a aparținut lui Sorin Strătilă, cel care a declarat astăzi următoarele vizavi de disputa de duminică: „Golul meu de pe <> a fost cu ACS Recaș, acum e adevăratul derby cu Poli. În primul rând, îmi doresc să câștige echipa cel puțin la scorul de anul trecut, când am bătut cu 3-0. Toți suntem motivați, suntem conștienți și noi că o victorie duminică ne poate salva oarecum jumătatea de campionat ce nu ne-a ieșit aproape deloc. Se știe cât contează acest derby, poate dacă eram pe primul loc și ne bătea Timișoara , suporterii erau mai supărați decât pe poziția pe o avem acum în clasament. Cu o victorie la Timișoara ne mai putem îndulci fanii și să ne revenim și noi”.

Curtuiuș: „Simt că arde ceva în interiorul meu odată cu apropierea acestui meci cu Poli”

Dacă vorbim despre disputa cu echipa susținută de marea majoritatea a suporterilor timișoreni, arădenii nu au uitat încă succesul clar cu 3-0 din precedenta ediție de campionat. Marius Curtuiuș a fost unul dintre marcatori, iar atacantul susține că deja se simte arădean și „arde” pentru derby.

„Moralul a mai crescut căci am zis să nu ne mai concentrăm atât de mult pe clasament, ci pe acest derby foarte important. Data trecută am avut parte de o atmosferă foarte frumoasă creată de fanii arădeni, am bătut cu 3-0 și după meci a fost o plăcere să sărbătorim alături de suporterii noștri. Asta ne dorim și acum, să câștigăm și să ne întoarcem fericiți. Deși nu sunt decât de doi ani la UTA, deja mă consider arădean și simt că arde ceva în interiorul meu odată cu apropierea acestui meci cu Poli”, a menționat, pentru Sport Arad, și căpitanul „Bătrânei Doamne”.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Oct. 2017, 16:14 Actualizat: 13 Oct. 2017, 18:31 Campionat
Pe aceeași temă