Jucătorii Politehnicii s-au antrenat alături de un pugilist înaintea meciului cu Pandurii. Cum comentează Petruescu situația gorjenilor, care pot fi sancționați cu -9 puncte

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 May. 2019, 17:54 Campionat

 

Cristian Scutaru și Alin Manea sunt suspendați pentru acest meci. ASU s-a antrenat toată săptămâna pe terenul sintetic de la Baza Sportivă 2, pentru a nu avea probleme la Târgu Jiu, acolo unde se joacă pe o suprafață asemănătoare.

„O partidă dificilă pe care o așteptăm cu nerăbdare, în care se întâlnesc cele mai tinere echipe din acest campionat, exceptând Brăila, care acum joacă cu juniorii republicani. Pandurii e o echipă cu o puternică forță ofensivă, au înscris foarte multe goluri, dar la fel de adevărat este că își joacă una dintre ultimele șanse pe care le are pentru evitarea retrogradării. Știm ce ne așteaptă acolo, un teren sintetic, cu care ei sunt mult mai familiarizați decât noi. Dar exact ca la meciul cu UTA, ne-am antrenat pe sintetic, din acest punct de vedere nu este o problemă. Sperăm ca după meciul de sâmbătă să putem spune că ne-am atins obiectivul, să rămânem în Liga 2”, a precizat Petruescu.

Jocul la egal, considerat riscant de antrenor

Cosmin Petruescu e convins că gorjenii vor plăti datoriile către cei doi foști fotbaliști, care au reclamat clubul din 2016. Antrenorul timișorenilor spune că echipa nu va aborda meciul de la Târgu Jiu la egal.

„Eu cred că, până la urmă, își vor rezolva problemele financiare, o parte și le-au rezolvat. Eu cred că clasamentul va fi stabilit pe teren și nu la comisii. Pe noi ne interesează jocul echipei noastre și mai puțin ce se întâmplă la alte echipe, chiar dacă suntem în competiție directă cu ele. Pandurii este o echipă incomodă, cu fluctuații mari de joc, ca de altfel și echipa noastră. Este un aspect specific echipelor tinere. Noi sperăm să îi prindem într-un moment foarte bun al nostru. Din punct de vedere fizc și mental stăm mult mai bine ca înaintea partidei cu CS Balotești. Sperăm să obținem cele trei puncte, pentru că e dificil și riscant să abordăm meciul de sâmbătă la egal. Vom merge să jucăm fotbal”, a precizat Petruescu.

Portarul Dalin Munteanu, apt de joc

Portarul Dalin Munteanu a stat mai tot returul accidentat, după ce și-a rupt mâna la un amical cu echipa Centrului Național de Pregătire Timișoara. Jucătorul are două plăcuțe în mână, care vor fi scoase după șase luni, măsură la care a recurs pentru a mai putea juca fotbal.

„Sunt optimist înaintea acestei partide cu Pandurii Târgu Jiu. Cu siguranță știm că va fi un meci dificil. Știm ce ne așteaptă la Târgu Jiu. E o suprafață cu care nu suntem așa familiarizați, dar pe care am obținut două victorii, 1-0 la Metaloglobus și 2-0 la UTA. E foarte important că nu am primit gol în ambele meciuri”, a precizat Dalin Munteanu, despre care Petruscu nu a decis dacă va fi titular sau nu.

Antrenament cu boxerul Flavius Biea

Joi, jucătorii Politehnicii s-au antrenat cu Flavius Biea, pugilist arădean stabilit la Timișoara. Biea nu e însă utist, ci polist. De când a trecut la boxul profesionist, Biea a boxat în 17 meciuri, și a înregistrat 16 succese și o înfrângere. Boxerul e pe locul 261 la categoria welterweight și spune că și-a dat seama că fotbalul nu e pentru el.

„Am ales împreună cu preparatorul meu fizic să facem un antrenament comun cu echipa. Mi-a prins bine, am mai ieșit din rutina zilnică. A fost super, m-am descurcat bine când până când a trebuit să joc. După 10 minute mi-am dat seama că fotbalul nu e de mine”, a precizat Biea.

Sportivul va boxa pe 28 iunie la Timișoara cu mexicanul Jesus Gurrola. Până atunci, va face sparringuri o lună la Londra și la Manchester, în sala lui Ricky Hatton.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, ASU Poli e pe locul 11, cu 45 de puncte, la șase de ultimaechipă care ar retrograda, Energeticianul. Pandurii e prima deasupra liniei, pe locul 15, cu 41 de puncte. Meciul de la Târgu Jiu, din etapaa 37-a, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 May. 2019, 17:54 Campionat
Pe aceeași temă