Jucătorii Brăilei, aplaudați după eșecul doar cu 2-0 cu Farul, la ultima prezență pe teren propriu din Liga 2

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 13:01 Campionat
  • Dacia Unirea a încercat, sâmbătă, să facă o figură frumoasă la ultimul meci susținut pe teren propriu în campionatul Ligii 2, iar eforturile tinerilor jucători pregătiți de Florentin Petre au fost răsplătite cu aplauze de cei aproximativ 300 de spectatori prezenți în tribunele stadionului Municipal.
  • Formația brăileană a fost învinsă cu 2-0 de SSC Farul Constanța, după ce în ultimele runde încasase eșecuri mult mai dure.

 

Prima repriză a meciului de la Brăila, din penaltima etapă a sezonului, a fost una în care, practic, fotbalul a lipsit. Au fost câteva tentative de șuturi spre poartă, însă niciunul nu fost cu adevărat periculos. Păun (4) și-a încercat șansa de la distanță, replica gazdelor a venit în minutul 16, dar Jallow a șutat prea slab ca să-l învingă pe Avram. Fotescu (39) a avut o ocazie de gol, dar a fost blocat de Coteț.

La două minute de la reluare, SSC Farul a deschis scorul, după ce Georgian Păun (47) a șutat de la marginea careului mare, Moldoveanu a scos mingea din vinclu, dar a degajat-o imprecis până la Nicolae Moise, care, de la 12 metri, a trimis-o la rădăcina barei colțului scurt. Moroianu l-a blocat pe Păun în minutul 53, iar la faza următoare Avram a reușit, in extremis, să prindă pe linia porții mingea șutată de Diakite. Formația constănțeană a continuat să atace și, în minutul 57, Păun a trimis mingea pe lângă poartă.

Ciucureanu a reușit să marcheze în minutul 72, însă golul a fost anulat de arbitrul de centru pentru că jucătorul Daciei Unirea se afla în ofsaid în momentul în care a primit mingea. Echipa brăileană a mai avut o șansă de a egala în minutul 76, când Jallow a scăpat spre poarta adversă, dar mingea a fost deviată de un smoc de iarbă și Avram, atent, a reținut-o. Moise (77) de la oaspeți și Diakite (82), de la formația brăileană și-au mai trecut numele pe lista ratărilor în finalul partidei.

SSC Farul Constanța a mai înscris o dată în minutul 84, prin Georgian Păun și partida era jucată.

În penultimul minut de joc al părții secunde, după o pasă a lui Ciucureanu, Jallow putea reduce din difență, însă atacantul gazdelor a fost blocat de Ehmann și partida s-a încheiat cu victoria oaspeților.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Dacia Unirea Brăila rămâne cu 19 puncte, pe ultimul loc în Liga 2, iar SSC Farul acumulează 46 de puncte și urcă pe poziția a 12, salvându-se matematic de la retrogradare. În ultima etapă, Brăila joacă la Luceafărul Oradea, iar Farul primește vizita Ripensiei.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – SSC FARUL CONSTANȚA   0-2
Nicolae Moise 47′, Georgian Păun 84′

Iul. Moldoveanu – Coteț, Diakite, Moroianu, Van den Driest (cpt.) – Val. Robu (Șt. Sava 85), Căruță, Konyeha (Subțirică 62), M. Mihalcea (Băcanu 69), Ciucureanu -Jallow
Rezerve neutilizate: Stroe – Cl. Popa, Em. Ion, Al. Duțu
Antrenor: Florentin Petre

R. Avram (cpt.) – Mih. Șandru (C. Zamfir 71), Antoche, Ehmann, Sabangeanu (Șt. Pacionel 77) – M. Fotescu (Joao Diogo 58), Celestino, Diogo Rosado, R. Miranda – Nic. Moise, Păun
Rezerve neutilizate: Mih. Popa – Arif, Iani
Antrenor: Petre Grigoraș

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 300; Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi); Asistenți: George Bogdan Duță și Alexandra Theodora Petrea (ambii din Bacău).

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Realitatea de Brăila

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 13:01 Campionat
Pe aceeași temă