„Jocul ne-a dus către emoții, dar am ieșit bine din acest meci.” Cum comentează antrenorul Petrolului victoria cu SSC Farul și ce spune despre gafa lui Tordai | REZUMATUL partidei

Marius ANGHEL 30 Oct. 2018, 16:58 Campionat

La al doilea meci pe banca tehnică a Petrolului, după demiterea lui Leo Grozavu, interimarul Octavian Grigore a obținut a tot atâta victorie, chiar cu același scor. La București, echipa ploieșteană a trecut de Daco-Getica, iar luni seară s-a impus tot cu 2-1, pe teren propriu, cu SSC Farul. În ambele jocuri, emoțiile au persistat până la final. Contra constănțenilor, „lupii” au fost nevoiți să revină pe tabelă, după ce au fost conduși în urma unei mari gafe comise de portarul Tordai.

La finalul jocului cu SSC Farul, din etapa a 14-a, Petrolul a acumulat 29 de puncte și s-a menținut pe locul 4, acum fiind la trei puncte în spatele liderului Chindia și la doar unul de Clinceni și Snagov, echipele clasate pe pozițiile 2, respectiv 3.

„O victorie pentru Petrolul. Petrolul este cea care a jucat. Petrolul este aici pe teren, în tribune. Suntem o familie și această victorie le-o dedicăm celor care au fost alături de noi, celor care ne sprijină din punct de vedere financiar, celor care cred în noi. Emoții sunt la fiecare joc, fiindcă în momentul în care îți dorești victoria și ești obligat să obții numai victorii sunt emoții. Dar ele sunt constructive, sunt cel care te țin viu, care îți dau posibilitatea să acționezi în funcție de joc. E clar că și jocul ne-a dus către aceste emoții, e adevărat, dar se pare că am ieșit bine din acest meci”, a spus, după meci, antrenorul Octavian Grigore.

Acesta a comentat și gafa pe care Tordai a comis-o la golul Farului. La o lovitură liberă bătută lejer de la 30 de metri, peste zid, de Marius Tudorică (20), portarul Petrolului a scăpat mingea pe spate, deși nu-l presa nimeni și a dat senzația că nu va avea nicio problemă să rețină.

„Tordai este un portar în care noi avem încredere, care va crește. E clar că greșeala aceea a fost recompensată de două – trei intervenții din repriza a doua. Asta înseamnă că, încet – încet, va căpăta maturitate. Sper să fie un pic mai prezent în joc, însă, una peste alta, este un portar în care noi avem încredere”, a declarat Grigore.

Arnăutu: „Important este că am luat cele trei puncte, dintr-un meci destul de dificil”

Doar cinci minute a rezistat avantajul fariștilor pe „Ilie Oană”. Laurențiu Marinescu (25) a egalat imediat după o altă serie de gafe în defensiva oaspeților. Ulterior, în partea a doua a jocului, Șaim Tudor a obținut un penalty controversat din duelul cu portarul, iar Sergiu Arnăutu (59) a marcat din lovitura de pedeapsă pentru a păstra toate punctele la Ploiești.

După cele două reușite din meciul cu Daco-Getica și golul cu SSC Farul, Arnăutu a ajuns la cota cinci în acest sezon, fiind la egalitate în lotul Petrolului cu Laurențiu Marinescu.

„Important este că am luat cele trei puncte, dintr-un meci destul de dificil. Părerea mea e că dacă marcat în primele 10 minute, la primele ocazii, ne făceam meciul mult mai ușor și altfel decurgea jocul. Dar important este că am câștigat și ne menținem între primele patru clasate. Emoții sunt la fiecare execuție, dar e bine că am marcat și am luat cele trei puncte. Acum urmează un meci la Brăila, iar dacă cineva crede că va fi facil se înșeală. La Brăila este un teren foarte rău, însă mergem acolo la victorie”, a comentat, după meci, atacantul Sergiu Arnăutu.

În etapa următoare, Petrolul joacă sâmbătă, de la ora 12:00, la Brăila, cu Dacia Unirea, ultima clasată.

Rezumatul meciului dintre Petrolul și SSC Farul:

Foto: Petrolul / Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 30 Oct. 2018, 16:58 Campionat
Pe aceeași temă