Joc fără orizont, înfrângere meritată pentru brăileni

Marius ANGHEL 18 Apr. 2014, 16:21 Campionat
Joc fără orizont, înfrângere meritată pentru brăileni

În ciuda vremii excelente, doar vreo 150-200 de spectatori au venit vineri dimineață pe stadionul „Municipal” din Brăila pentru a vedea la fața locului primul meci al echipei CF Brăila din cadrul play-out-ului. Dacă în partida jucată în urmă cu vreo trei săptămâni brăilenii câștigau după autogolul lui Vlăscanu, brașovenii au venit în orașul de pe malul Dunării hotărâți să câștige toate cele trei puncte puse în joc. În cele din urmă, Unirea Târlungeni s-a impus cu scorul de 2-0 (1-0), la capătul unui meci în care elevii antrenați de Alin Pânzaru au mimat fotbalul. Brașovenii au arătat ca o echipă solidă, care a știut ce vrea pe tot parcursul jocului, iar scorul la care s-au impus nu a mirat pe nimeni din cei prezenți la meci.

Brăilenii au dat dovadă de o mare indolență, neavând practic nicio atitudine pentru acest sport, spectatorii găsindu-l ca principal vinovat pentru acest eșec pe patronul echipei, Florin Cârligea, căruia i-au cerut vehement schimbarea antrenorului principal.

Nici nu începuse bine meciul că brașovenii au reușit deschiderea scorului: Marcaș a centrat în careu, perfect, pentru Elek, iar acesta a reluat cu capul din 6 metri imparabil, în dreapta lui Comănescu: 0-1! Toți cei prezenți în tribune au sperat că jucătorii brăileni se vor trezi la realitate și vor reuși să întoarcă rezultatul în favoarea lor, dar lucrurile nu au stat deloc așa! Până la pauză am asistat la un joc anost făcut de ambele formații, iar ocaziile de poartă au lipsit cu desăvârșire. Dima a trimis o minge „telefonată” de pe la vreo 29 de metri, dar șutul a fost prea anemic pentru a-l învinge pe Stamatin, care a reținut fără nicio problemă. Și brașovenii au avut un „șut” a lui Antoche de la 25 de metri care nu i-a produs nicio emoție lui Comănescu. A mai fost un șut al aceluiași jucător, de la șapte metri, pe colțul scurt, iar portarul Brăilei a reușit să respingă. Gazdele au beneficiat de mai multe lovituri de colț, rezolvate calm de jucătorii brașoveni.

Brăilenii au început bine partea secundă, cu gândul că mai pot întoarce rezultatul, iar, în minutul 46, Ivan, a trimis cu capul de la 5 metri, lovitura de colț executată de Claudiu Ionescu. Apoi Ignat a șutat de puțin pe lângă vinclu de la 14 metri (min. 47), iar în min. 68 brăilenii au ratat cea mai mare ocazie de a egala: Câmpeanu a așezat perfect o minge pentru Ochia, aflat în poziție centrală la numai 10 metri, dar șutul mijlocașului brăilean a trecut pe lângă poarta uni Stamatin „bătut”! Aceeași fază s-a repetat în minutul 73, ratangiu fiind de data asta Roșu, care a primit o minge așezată de Frunză.

Apoi Frunză și Cl. Ionscu s-au certat pentru o lovitură liberă de la 20 metri lateral dreapta, executată de Cl. Ionescu „în plopi”! Brașovenii nu renunță la luptă și în min. 83 Elek i-a centrat foarte bine lui Postolache, dar „capul” acestuia a trecut pe alături. Apoi în minutul 90+2 Frunză a avut ultima șansă de a marca, dar lovitura liberă executată de el de le la vreo 25 de metri a fost reținută cu siguranță de Stamatin.

La ultima fază a meciului, Frunză a pierdut o minge la mijlocului terenului, Pop a scăpat singur spre poarta brăileană și cu un șut plasat din interiorul careului a stabilit rezultatul final: 0-2 (min. 90+4).

CF BRĂ‚ILA
UNIREA TĂ‚RLUNGENI
0-2

Elek ”5, M. Pop ”90+4

Comănescu – Petean, Ignat, L. Ivan, Necoară – M. Dima (Stîngaciu ”88), R. Neagoe (Ad. Câmpeanu ”65), Ochia (Spiridon ”80), Frunză (cpt.) – C. Roșu, Cl. Ionescu
Antrenor: Alin Pânzaru

D. Stamatin – Vlăsceanu, R. Barbu, Tatarciuc, Frîncu – Antoche, Brujan (cpt.), S. Marin (A. Postolache ”78), Marcăș – Elek (Al. Neculai ”84), Sz. Antal (M. Pop ”69)
Antrenor: Laszlo Balint

Cartonașe galbene: – / Stamatin, Frâncu, Marcaș, Elek.
Au atrbitrat foarte bine: Ionuț Coza (Ilfov), Daniel Hulubei (Vaslui) și Florin Burlacu (Constanță).

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Marius ANGHEL 18 Apr. 2014, 16:21 Campionat
Pe aceeași temă