Jerry Gane „a luat foc” după ce centralul Cristian Georgescu a refuzat CSM-ului un penalty clar: „Noi pierdem puncte, arbitrii își iau baremul și pleacă acasă” | VIDEO

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 Nov. 2016, 18:45 Campionat
Jerry Gane

La finalul meciului de astăzi cu Olimpia Satu Mare, încheiat la egalitate, 0-0, antrenorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Jerry Gane, a acuzat faza din minutul 6 în care Florin Costea a fost faultat în careul oaspeților, dar centralul Cristian Georgescu (București) nu a dictat penalty. Lovit în spate, Florin Costea a avut nevoie de îngrijiri medicale după această fază și a solicitat și schimbare, dar, până la urmă, antrenorul său l-a menținut pe teren până la final.

Antrenorul CSM-ului spune că un penalty dat la acea fază ar fi schimbat tot cursul jocului din Zăvoi, din cadrul etapei a 17-a a Ligii 2. „Sunt foarte iritat de maniera de arbitraj, la fel și jucătorii mei. Nu e normal să ai penalty în primele minute, atât de evident, nu poți să nu îl dai!  E penalty, dau gol, se schimbă situația, adversarul iese la joc, eu nu trebuie să mai risc atât de mult. O singură dată am mai vorbit de arbitraj în acest sezon, la Afumați, unde ne-au luat pe sus. Nu am cerut niciodată ce e al meu, nu îți dă penalty, îți transmite o stare de iritare, tu nu poți să riști, ei nu au riscat nimic. Noi pierdem puncte, dacă zici ceva, arbitrii scriu în raport, te suspendă, îți dă amendă. Ei pleacă și își iau baremul. Nu știu de ce nu a dat penalty, nu vreau să spun că a vrut să favorizeze pe Satu Mare, dar e ciudat să nu dai un penalty așa evident. Și jucătorii Olimpiei spuneau după meci că se așteptau să se dea penalty. Samson a primit gratuit un galben și acum este suspendat. Florin Costea a fost lovit la coastă la faza penalty-ului, nu s-a simțit bine după faza aceea, la pauză îmi cerea schimbare”, a „tunat” Gane.

Fără gol marcat în ultimele trei jocuri, cu doar două puncte cucerite în ultimele patru etape, CSM Râmnicu Vâlcea nu stă deloc pe roze și ocupă locul 14, cu doar cinci puncte avans față de zona retrogradării. „Olimpia nu a avut ocazii, nici faze fixe, noi am încercat în permanență să împingem jocul, am avut situații, poate ne-am precipitat și nu am șutat mai repede spre poartă, dar nu am multe de reproșat jucătorilor, am avut atitudine. Am fi meritat să câștigăm, au fost situații, ne-a lipsit golul și când nu marchezi, nu iei puncte, doar punct. La noi este un teren foarte bun față de ce este în țară, nu înțeleg de ce s-ar fi plâns de el antrenorul oaspeților, înainte de joc îmi spunea că al lor este foarte prost”, a mai comentat antrenorul CSM-ului.

Articol scris de Adi Georgescu
Video: TV Vâlcea 1

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 Nov. 2016, 18:45 Campionat
Pe aceeași temă