Jandarmeria felicită galeriile după derby-ul Vestului: „Au dovedit că respectă prevederile legale și au un comportament civilizat”

Marius ANGHEL 27 Apr. 2018, 09:11 Campionat

Jandarmeria Mobilă Timișoara a publicat, joi, un comunicat de presă în legătură cu evenimentele de la derby-ul UTA – Poli, desfășurat marți la Șiria și abandonat de echipa alb-violetă în minutul 62, solidară cu suporterii lăsați în afara stadionului.

Pe lângă raportul cu activitatea pe care au avut-o în ziua meciului, Jandarmeria a lăudat în final comportamentul ambelor galerii rivale care au rămas în afara stadionului și nu au produs incidente majore. „Au înțeles că o astfel de manifestare trebuie se desfășoare în deplină siguranță și au dovedit că respectă prevederile legale și au un comportament civilizat”, a transmis instituția.

Pe de altă parte, se anunță o analiză a evenimentelor pentru măsurile ce vor urma.

Mai jos puteți citi comunicatul de presă al Jandarmeriei:

„Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara au asigurat măsurile de ordine și siguranța spectatorilor la meciul de fotbal ce a avut loc marți, 24 aprilie a.c., pe stadionul „Otto Greffner” din localitatea Șiria, județul Arad.

Premergător desfășurării competiției sportive, au fost organizate ședințe de cooperare la care au participat toate instituțiile care au avut responsabilități în buna desfășurare a manifestărilor, inclusiv s-au purtat discuții cu liderul galeriei ASU Politehnica Timișoara.

În conformitate cu prevederile legale și cu regulile stabilite de organizatorul competiției, s-a anunțat punerea în vânzare a 80 de bilete, dintre care 70 pentru galeria echipei oaspete și 10 pentru oficiali. Jandarmii au stabilit dispozitivele de ordine și siguranță pe baza informațiilor existente, ca urmare a desfășurării ședinței de cooperare ce a avut loc vineri, 20 aprilie a.c.

Deși clubul UTA a dat comunicate de presă cu privire la numărul de suporteri care au acces în stadion, în ziua desfășurării meciului au ajuns, în localitatea Șiria, aproximativ 300 de suporteri timișoreni constituiți în galerie.    

Pentru a preveni posibile incidente ce ar fi putut avea loc, s-a dispus instituirea unei zone securizate pentru suporterii echipei oaspete, la limita exterioară a zonei apropiate arenei sportive. Incidentele ce au avut loc sunt inerente situației tensionate iar, pentru aplanarea lor, jandarmii au utilizat mijloacele din dotare.

Precizăm că nu a fost necesară intervenția în forță a jandarmilor și că, pe timpul misiunii, nu s-au produs vătămări ale suporterilor ASU Politehnica Timișoara ca urmare a măsurilor aplicate de jandarmi.

În prezent, la nivelul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara, are loc analiza modului în care s-au desfășurat evenimentele, urmând a se stabili măsurile ce se impun.

Cu acest prilej, transmitem felicitări membrilor galeriilor sportive, care au înțeles că o astfel de manifestare trebuie se desfășoare în deplină siguranță și au dovedit că respectă prevederile legale și au un comportament civilizat”.

Cele două echipe, citat la FRF

În altă ordine de idei, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal nu a dat încă un verdict în privința rezultatului meciului dintre UTA și ASU Poli. Membrii comisiei au analizat raportul de joc al derby-ului și i-au citat să dea explicații pe Marius Cociu, managerul general al timișorenilor, cât și pe delegații Feher Zoltan, respectiv Claudiu Drăgan.

„Termen 02.05.2018 în vederea citării lui Marius Cociu, delegatul Feher Zoltan de la clubul CS ASU Politehnica Timișoara și delegatul Drăgan Claudiu de la AFC UTA Arad” – e anunțul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Meciul UTA – ASU Poli, întrerupt în minutul 62, la scorul de 0-0, va fi câștigat la „masa verde”, cu 3-0, de arădeni. Pentru abandonul lor, timișorenii vor fi sancționați și cu o amendă, cât și trei puncte scăzute din cele acumulate până acum.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 27 Apr. 2018, 09:11 Campionat
Pe aceeași temă