Ionuț Popa, înmărmurit după ce UTA a pierdut cu Snagovul la ultima fază. „În asemenea situații, ori faci infarct, ori îți tragi un glonț în cap dacă ai un pistol la îndemână”

Marius ANGHEL 21 Sep. 2018, 10:56 Campionat
Ionuț Popa, înmărmurit după ce UTA a pierdut cu Snagovul la ultima fază.**

UTA a pierdut, joi, al doilea meci consecutiv în Liga a 2-a contra unei echipe ilfovene. De fapt, arădenii au făcut pe rând din Academica Clinceni (0-1) și Sportul Snagov (1-2) lideri în eșalonul secund la capătul unor partide în care s-au bătut aproape singuri. În urmă cu cinci zile, trupa lui Ilie Poenaru pleca cu toate punctele de pe Mureș la singurul șut pe spațiul porții lui Bodea, pentru ca, ieri, foștii utiști Buia, Hlistei și Dănălache să le predea o lecție de pragmatism actualilor. „Bătrâna Doamnă” rămâne, astfel, pe zero după ultimele 180 de minute oficiale.

UTA a fost condusă la Ghermănești cu 1-0, după golul lui Darius Buia (61′), a revenit în meci prin Ciprian Rus (66′), iar imediat putea prelua controlul, când Vădrariu (68′) a scos un penalty după duelul cu portarul Florin Iacob. Numai că Alexandru Pop (69′) a executat slab lovitura depedeapsă și Iacob a respins. Pentru ca în ultimul minut al prelungirilor, El Hasni să-l faulteze pe Hlistei în careu, iar Cristian Dănălache (90+4′) să transforme lovitura de la 11 metri.

Figura lui Ionuț Popa de la finalul disputei de la Ghermănești a vorbit de la sine. Experimentatul tehnician a rămas înmărmurit pe bancă și parcă nu-i venea să creadă că echipa sa a pierdut totul în ultimele secunde, în condițiile în care avea posesia mingii la autul de poartă bătut de Bodea. „Chiar nu-mi vine să cred că portarul nostru a degajat acea minge pe centrul terenului, în loc să o arunce undeva în benzi, poate chiar în aut. Apoi Manea s-a dus să sară la cap tot pe la mijlocul terenului și s-a născut acel gen de fază la care nu credeam că o să asist în cariera mea. Am mai văzut pățind pe alții, e drept, nu de prea multe ori, dar mie nu mi s-a mai întâmplat ca echipa mea să aibă mingea cu 10-15 secunde înainte de final și să ia gol. Nu vă puteți imagina frustrarea pe care o simt eu și colegii mei, mai ales că acest eșec vine după un altul total nemeritat, cu Clinceniul. Ne-am bătut două echipe ce nu au arătat mare lucru, de fapt au făcut în așa fel încât să ne batem singuri. În asemenea situații, ori faci infarct, ori îți tragi un glonț în cap dacă ai un pistol la îndemână”, a spus, citat de Sport Arad, antrenorul UTA-ei.

„Ceea ce am pățit noi azi numai proștii pățesc. Deciziile jucătorilor denotă calitatea lor fotbalistică”

„Mister” nu s-a limitat la cele două nume de jucători pomenite la ultima fază a meciului, considerând că: „Foarte mulți jucători m-au dezamăgit azi, căci nu totul s-a rezumat la acea ultimă fază. Au fost zeci de decizii greșite luate la construcție și finalizare, sau în momentul paselor sau pătrunderilor, încât mă iau cu mâinile de cap. În loc să conducem noi la ce ocazii am avut în prima repriză sau după penalty-ul primit și să ne scoatem adversarii la joc pentru a-i prinde pe contraatac a-i bate rău, ne batem pur și simplu joc de tot ce facem și tot ce pregătim. Eu antrenez, îi aduc pe fotbaliști într-o anumită formă sportivă și lucrez la relațiile de joc, dar, din păcate, în mintea jucătorilor nu pot intra. Nu pot să-i fac pe jucători să gândească situațiile ce apar în timpul unui joc așa cum le gândesc eu. Ceea ce am pățit noi azi numai proștii pățesc. Și, până la urmă, deciziile ce le-au luat jucătorii noștri azi denotă calitatea lor fotbalistică”.

Într-adevăr, momentul psihologic al confruntării s-a consumat la ratarea penalty-ului de către Alexandru Pop. „Fiindcă nu avem un specialist al loviturilor de la 11 metri, bate cine ia hotărât mingea și-și asumă rapid responsabilitatea”, a mai explicat Ionuț Popa.

„E supărător și frustrant să pierdem un joc pe care l-am avut în mână după golul primit. E supărător când joci bine și pierzi pe greșeli individuale, e supărător când antrenorul echipei adverse vine și îți spune că ai fost cea mai bună echipă pe care a întâlnit-o până acum. Dacă nu eram naivi, aveam cel puțin șapte puncte în plus, mă gândesc la victoria pe care am scăpat-o azi, la cel puțin un punct pe care ar fi trebuit să-l obținem cu Clinceni, sau la meciul de la Brăila, când ar fi trebuit să câștigăm…”, a spus și secundul Cristian Păcurar.

După acest eșec, UTA a rămas cu 13 puncte și e, momentan, pe locul 7, însă poate pica până pe 10. Miercuri, de la ora 16:00, are meci pe teren propriu în 16-imile Cupei României cu Poli Iași, iar sâmbătă, de la ora 11:00, o întâlnește tot la Arad pe CS Balotești, în etapa a 9-a.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 21 Sep. 2018, 10:56 Campionat
Pe aceeași temă