Ionuț Popa, după ce a învins-o pe Ripensia: „Nu mă pricep la fotbal și nici la arbitraj. Nu înțeleg fotbalul”

Marius ANGHEL 26 Aug. 2018, 12:16 Campionat

UTA Arad s-a impus, sâmbătă, cu 2-1 în meciul cu Ripensia Timișoara, iar antrenorul Ionuț Popa ajunge cu alb-roșii la „cota” 7 în acest sezon. Tehnicianul a recunoscut însă că formația sa nu a jucat foarte strălucit. La pauză, Popa i-a cerut socoteală pentru penalty-ul dat oaspeților arbitrului Rareș Vidican și la conferința de presă a punctat în stilul său caracteristic, că nu a înțeles ce i-a explicat centralul.

Ionuț Popa și-ar fi dorit alt joc în fața Ripensiei. „O victorie muncită, în urma unui gol mai slab. Am prins o zi proastă, nu ne-a ieșit jocul de pase. În repriza a doua a venit și acel 11 metri, care ne-a dat puțin înapoi. Am făcut două schimbări la pauză forțat de împrejurări. Vădrariu suferise arsuri în talpă din cauza terenului. Stahl e un jucător în care eu am încredere, dar care nu joacă cum aș dori. Astăzi am fost lipsiți de doi jucători de atac, Matei și mai ales Cubleșan”, a punctat Popa după meci.

Mulțumiri pentru galerie înainte de două deplasări în județele vecine

Războiul dintre galeria utistă și Popa pare să fi ajuns o amintire pe „frontul” părăsit de la Șiria. Fanii, care deja au început colectarea de bani pentru coregrafia de la meciul cu ASU Politehnica, din octombrie, nu au mai scandat acum nimic împotriva antrenorului.

La final, Popa le-a mulțumit, cu gândul la cele două deplasări, pe terenul lui ACS Poli și Luceafărul Oradea. „Am fost ajutați de galerie, ne bucurăm că am câștigat, ne gândim deja la următorul meci, mai ales că urmează două meciuri în deplasare”, a punctat antrenorul de la UTA.

Discuția cu arbitrul Vidican l-a lăsat în ceață pe Popa

În prima repriză, arădenii i-au reproșat brigăzii conduse de Rareș Vidican, unul dintre arbitrii bihoreni mutați anul trecut la comisia din Satu Mare, că a dictat prea ușor unpenalty la lovitura încasată de Dumiter. Codru Grădinariu, oficial al celor de la UTA, solicita lovitură liberă indirectă pentru imprudență.

La pauză, adică după câteva minute de la acea decizie, brigada a intrat pe tunel escortată de firma de pază.

Ionuț Popa venise atunci să vorbească cu centralul.

Întrebat la conferința de presă despre episod, tehnicianul a răspuns ironic. „Nu mă pricep la fotbal și nici la arbitraj. Arbitrul mi-a explicat în termenii lui, pe care nu pot să-i înțeleg, pentru că nu înțeleg fotbalul”, a explicat tehnicianul.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 26 Aug. 2018, 12:16 Campionat
Pe aceeași temă