Dincolo de obiectivul declarat, locurile 10-15, clasamentul la zi în Liga a 2-a o surprinde pe UTA pe podium, pe poziția a treia. Mai mult, sâmbătă, la Arad ajunge liderul Academica Clinceni, iar „roș-albii” au ocazia să mai urce cel puțin o treaptă.
Pentru asta, însă, Ionuț Popa spune că are nevoie de fotbaliști liniștiți, motivați, iar neîncasarea salariilor pe luna iulie nu cadrează cu acest lucru.
Prezenți în vestiarul echipei ieri dimineață, Codru Grădinariu și Claudiu Drăgan au amânat ziua de salariu pe săptămâna viitoare, însă, cunoscând situația de la club antrenorul „Bătrânei Doamne” e circumspect cu respectarea acestui nou termen sau cel puțin privind rezolvarea situației pe termen mediu sau lung. „În opinia mea, salariile jucătorilor reprezintă condiția minimă pentru liniștea unei echipe. Și așa nu facem parte dintre cluburile ce plătesc foarte bine în Liga 2-a, dar dacă nici acești bani nu îi poți da, atunci nu știu ce pretenții putem avem. Conducerea clubului face tot ce poate pentru a ne oferi toate condițiile, dar salariile ar trebui să vină din altă parte. O să încerc să vorbesc din nou cu domnul primar, pentru că această situație nu poate ține la înfinit și suntem doar la începutul sezonului. Cred că știe și dânsul că salariul e sfânt în orice domeniu, acest club trebuie ajutat cumva. Pe de altă parte, independent de această problemă pe care încercăm să o rezolvăm cât mai repede, jucătorii trebuie să-și facă meseria pe care și-au ales-o cât mai bine”, a punctat Popa, citat de Sport Arad.
Dacă ne raportăm doar la echipele aflate în clasament lângă „roș-albi”, cluburile din Clinceni, Snagov sau Cluj (Universitatea) au aceeași formă de organizare ca și UTA și – totuși – jucătorii și antrenorii acestora sunt plătiți din bani publici.
Așadar, actuala conducere a clubului UTA, care și-a manifestat intenția în diferite rânduri să lase locul unor privați, dispuși să rezolve problema salariilor și a primelor de joc pe care Primăria nu le include în milionul de euro pe care-l acordă anual pe bază de proiecte „roș-albilor”, e lăsată – oarecum – în offside și în acest sezon. Iar cheltuielile nu sunt puține, iar la rând urmează achitarea restanțelor către foștii jucători, în așa fel încât să se evite depunctările sau interzicerea transferurilor.
Sursa: Sport Arad