Ionuț Popa are pe listă încă trei jucători să-i excludă din lot: „Dacă nu joacă bine și pierdem cu Aerostar, zboară”. Dezamăgirea antrenorului care a venit cu bani de acasă

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 08 Nov. 2018, 17:24 Actualizat: 08 Nov. 2018, 17:25 Campionat
Ionuț Popa are pe listă încă trei jucători să-i excludă din lot: „Dacă nu joacă bine și pierdem cu Aerostar, zboară”.  Dezamăgirea antrenorului care a venit cu bani de acasă

Trimiterea la echipa a doua a clubului a jucătorilor Daniel Vădrariu, Alexandru Pop, Paul Cubleșan și Cristinel Matei, după înfrângerea la scor pe teren propriu cu Universitatea Cluj, 0-4, a fost subiect important dezbătut de antrenorul Ionuț Popa și în conferința de presă de astăzi, înaintea jocului din deplasare de la Aerostar Bacău, programat sâmbătă, de la ora 11:00. O parte dintre suporterii utiști și-ar fi dorit și alți jucători excluși din lot, însă Popa a avut un mesaj pentru aceștia.

„Cei care sunt nemulțumiți să vină să conducă și să antreneze ei, să le predăm lor ce avem aici și să facă treabă mai bună decât noi. Una este să joci slab și alta să dai dovadă de indolență și nepăsare. Trei dintre ei au jucat, unul nu, el a dat dovadă de nepăsare prin neparticiparea la antrenamente. Săptămâna viitoare, dacă nu dau randament, vor mai «zbura» și alții. «Noi suntem pe teren, responsabilitatea este a noastră, nu are legătură cu antrenorul», spunea aseară un jucător de la Bayern. Repet, m-a deranjat indolența și nepăsarea. Fac diferența între joc slab și nepăsare. La joc slab greșești opt pase din zece, la nepăsare greșești zece din zece. Să nu poți să faci o preluare, o demarcare, să nu câștigi un duel unu la unu și vorbim despre jucători în care mi-am pus mari speranțe. Încrederea mea a dispărut în momentul în care am văzut că se joacă așa și știam că nu ne mai pot ajuta. Dar, asta nu înseamnă că nu sunt jucători buni și că nu pot juca bine în altă parte”, a comentat, citat de Sport Arad, Ionuț Popa.

Antrenorul spune că, în încercarea de a-și motiva jucătorii, a adus bani din propriul buzunar pentru a le oferi prime, însă răsplata nu a fost pe măsură. „Nu știu câți antrenori din istoria acestui club au făcut gesturile pe care le-am făcut eu. S-a terminat meciul de la ACS Poli și Ionuț Popa, din buzunarul propriu, a scos stimulentul financiar ca să fie cât de cât mulțumiți jucătorii. S-a terminat meciul de la Târgu Jiu și Ionuț Popa a scos din buzunar stimulentul financiar și le-a dat jucătorilor. A venit meciul cu U Cluj, clubul a promis o sumă de bani, jucătorii au cerut mai mult și am venit eu cu un stimulent mai mare. Păi dacă eu vă dau din banii mei și ai familiei mele, voi așa vă preocupați de joc? Voi nu știți ce înseamnă UTA-ei, păi atunci zburați afară!”, a dezvăluit Popa, care așteaptă meciul cu Aerostar pentru a se decide în privința altor trei jucători din lot. „Am avut o discuție cu vreo trei fotbaliști, dacă nu joacă bine și pierdem la Bacău, zboară. Jucăm cu juniorii și retrogradăm, care e problema? Până acum nu s-a ridicat problema că de ce au fost dați afară unii și nu au fost aduși alții. Să vină alții, alt antrenor al Aradului nu ar fi făcut ce am făcut eu. Îmi ofer postul să vină alții mai capabili, care vin cu idei mai bune. Și mie mi-ar conveni să stau liniștit acasă, să fac un memoriu să-mi iau banii până la sfârșitul contractului. Dar nu fac asta pentru că uitați ce scrie pe acel afiș de pe biroul clubului (n.r. – „Nu dăm niciodată înapoi!”) și atunci nu fac asta. Dar mă deranjează că am avertizat încă de acum o lună și mă repet, nu doar jucătorii sunt vinovați. Și noi suntem că am crezut în ei, i-am adus prea repede și poate i-am păcălit cu promisiunile. De ce i-am păcălit? Fiindcă cei care au plecat dinainte au vorbit atât de frumos despre noi încât nu a mai avut nimeni curaj să vină la echipă și a trebuit să le spunem că va fi bine și uite că nu a fost bine. Acum o lună am avertizat că sunt nemulțumiri și e greu să lucrezi cu jucătorii în aceste condiții, dar le-am și spus lor să meargă la club să-și rezilieze contractele. Cui nu-i convine, să ceară actele și să plece dacă nu e bine, nimeni nu este de neînlocuit”.

Ionuț Popa speră ca modificările din Codul Fiscal să rezolve criza de la UTA, iar din banii de la autoritățile locale să se plătească salariile jucătorilor.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 08 Nov. 2018, 17:24 Actualizat: 08 Nov. 2018, 17:25 Campionat
Pe aceeași temă