Ionuț Popa a anunțat când se va retrage de pe banca celor de la UTA. Ce ar fi făcut el dacă era pus în situația să-și retragă echipa de pe teren

Marius ANGHEL 25 Apr. 2018, 13:16 Campionat
Ionuț Popa a anunțat când se va retrage de pe banca celor de la UTA.** Ce ar fi făcut el dacă era pus în situația să-și retragă echipa de pe teren

Ionuț Popa a venit în sala de conferințe după meciul întrerupt UTA – ASU Politehnica, deși, de obicei, pentru echipa arădeană, după meciuri vorbește antrenorul principal Cristian Todea. Directorul tehnic a spus că a venit el, deoarece victoria cu 3-0 ce va fi dată de comisii nu este un rezultat obținut pe teren. Popa a spus că el nu ar fi retras echipa de pe teren dacă i se cerea și a dat vina pentru situația de la stadionul Motorul pe firma care a câștigat licitația.

Popa a dat, totuși, dreptate conducerii arădene, care nu a lăsat fanii timișoreni la stadion. Suporterii au fost reținuți de jandarmi în afara arenei. „Dacă era munca celor de pe teren, îl lăsam să vorbească pe antrenorul principal. Am obținut un rezultat care mă satisface prin simplul fapt că la începutul jocului, în condițiile în care aveam absențele date, mă mulțumea și un egal. Nu am înțeles gestul lor. Cred că dacă vroiau, puteau să facă asta din prima repriză. Deși eu am o luptă cu ei, fotbalul se joacă pentru suporteri și cu suporteri, dar în condițiile în care sunt respectate niște reguli. Am înțeles că a fost un protocol. Dacă e așa cu 5% din locuri, atunci conducerea are dreptate”, a declarat Popa la conferința de după joc.

A insistat pe ideea că rectorul Viorel Șerban a dat ordinul retragerii echipei de pe teren

Popa a susținut la conferința de presă că rectorul Universității Politehnice din Timișoara, Viorel Șerban, a decis ca echipa să se retragă de pe teren.

Întrebat ce făcea dacă era el în ipostaza lui Foale, Popa a spus că nicidecum nu ar fi retras echipa de pe teren. „Eu probabil eram dat afară. Eu nu scoteam echipa de pe teren. Am văzut câțiva jucători de la Timișoara care au vorbit cu jucătorii mei, și le-au zis hai să jucăm. Dacă s-au primit directive de la rector… Cum adică? Joci până la capăt”, a spus Popa în sala de conferințe.

Popa spune că nu Falcă e de vină pentru faptul că arena Motorul e inutilizabilă

„Vulpe bătrână”, Popa nu a lovit în primarul Gheorghe Falcă când a fost întrebat dacă nu era normal ca meciul să se joace în Arad. Tehnicianul spune că firma din Galați care a câștigat licitația pentru montarea gazonului pe stadionul Motorul este vinovată, deoarece lucrează cu doar câțiva angajați. Dacă gazonul sintetic era montat, atunci meciul s-ar fi desfășurat acolo, dar problema locurilor rămânea. „Și eu credeam ca meciul se va juca la Arad, pentru că, cu tot respectul pentru cei de la Șiria, UTA este Aradul. Cei care au câștigat licitația sunt de vină”, a precizat Ionuț Popa.

Revenirea în județul Iași ar putea fi ultimul meci cu Popa pentru UTA!

În viața de antrenor a lui Popa, nu Aradul de acasă, ci Iașul a jucat cel mai mare rol. Sâmbătă, UTA va juca lângă Orașul celor Șapte Coline, în satul Uricani, situat în comuna Miroslava, după fabrica de antibiotice. Popa spune că dacă echipa va face un meci bun, își va da demisia după meciul cu Miroslava.

„Dacă bat la Miroslava și jocul merge bine, mă retrag! Dacă bat la Miroslava și jocul nu merge, nu mă retrag. Am spus că mă retrag când echipa e salvată și va juca bine. Deocamdată joacă prost”, a mai spus Popa.

Cu trei puncte la „masa verde” din meciul cu ASU Poli, pe care urmează să le primească la comisie, UTA face 38 de puncte și urcă pe locul 10. Momentan e pe locul 13.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 25 Apr. 2018, 13:16 Campionat
Pe aceeași temă