Ion Viorel pune umărul la scufundarea Snagovului

25 Mar. 2012, 10:03 Campionat

După terminarea turului, FC Snagov se anunța drept una dintre candidatele serioase la promovarea pe prima scenă fotbalistică a țării. Odată cu plecarea antrenorului Laurențiu Reghecampf, dar și a unei bune părți a lotului, echipa ilfoveană a ajuns să se zbată în mediocritate. În două meciuri din 2012, fosta ocupantă a locului 4 nu a obținut niciun punct, iar viitorul se anunță sumbru pentru „sperietoarea” din turul campionatului.

În primul meci jucat pe teren propriu în retur, elevii lui Laurențiu Tudor au clacat lamentabil. Moralul le-a fost zdruncinat chiar înainte de fluierul de start, când tehnicianul care a preluat-o pe Snagov în această iarnă, a anunțat că nu va mai continua la cârma echipei ilfovene.

CF Brăila, pregătită meticulos de Ion Viorel, a profitat imediat după începerea jocului de degringolada din careul gazdelor, iar Gabriel Ion a deschis scorul în minutul 6, printr-un șut la colțul scurt. Gazdele au încercat să dea o replică, Bâtfoi și Bereșoae au trimis însă șuturi sterile, prin care nu l-au pus în mare dificultate pe Bucuroiu.

La ultima fază a primei părți, Necoară a reușit să majoreze scorul după un atac prelungit al formației brăilene. Oaspeții au intrat la cabine cu un avantaj de două goluri, iar sarcina ilfovenilor părea aproape imposibilă.

Repriza a doua le-a aparținut mai mult gazdelor, care au avut posesia, însă nu au reușit să concretizeze niciuna dintre ocaziile apărute. Rând pe rând, Hanca, Stelea și Bâtfoi nu au putut să înscrie nici măcar golul de onoare, iar partida s-a încheiat cu scorul de 2-0 în favoarea lui CF Brăila.

Una dintre cele mai controversate faze ale meciului s-a petrecut în minutul 77, când Stancu a fost evident agățat în careu de unul dintre fundașii brăileni, însă arbitrul Emil Voicu a refuzat să arate punctul cu var.

După această înfrângere, situația Snagovului devine din ce în ce mai ingrată. Rămăși fără antrenor și neplătiți de 7 luni, mai mulți jucători vor să își depună memorii pentru a deveni liberi de contract. De cealaltă parte, lui Viorel Ion îi merge cât se poate de bine. Formația sa a ajuns pe locul 4, cu 29 de puncte, la egalitate cu Delta Tulcea și Săgeata Năvodari.

Etapa viitoare brăilenii nu vor juca, deoarece aveau programat meci contra Victoriei Brănești, formație retrasă din campionat. Astfel, se vor impune cu scorul de 3-0 și vor ajunge pe podium în cazul în care una dintre cele două formații dobrogene din fața sa, nu va reuși să se impună.

FC Snagov – CF Brăila 0-2 (0-2)
G. Ion (6), Necoară (45)

Iorga (cpt.) – Covaciu, Cozma, Petruț, Stelea – Bereșoae (60 Buduroi), Udrea, Hanca, Ad. Ganea (58 B. Stancu)- M. Rădulescu (68 Balauru), Bâtfoi
Antrenor: George Dumitru

Bucuroiu – Bosoi (cpt.), L. Ivan, C. Marin, Ct. Vlaicu – G. Ion (87 Pungă), Pârzaru (27 Pușcașu), Otvoș, Necoară (65 S. Nicoliță) – A. Câmpeanu, Pălimaru
Antrenor: Viorel Ion

Articol scris de Gabriel MORARIU
Foto: Alexandru HOJDA

25 Mar. 2012, 10:03 Campionat
Pe aceeași temă