Ion Timofte a revenit aproape de fotbalul timișorean. „Zeul Român” al portughezilor se implică la ASU Politehnica și a recunoscut că el l-a ales antrenor principal pe Benga

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Dec. 2019, 17:58 Campionat
Ion Timofte a revenit aproape de fotbalul timișorean.**

Ion Timofte (51 de ani) a revenit aproape de deciziile care se iau în fotbalul timișorean. După experiența nu tocmai fericită în funcția de președinte al ACS Poli, fostul jucător al lui Porto și Boavista a devenit consilierul, deocamdată pro bono, al rectorului Universității Politehnice, Viorel Șerban, care are un cuvânt important de zis la ASU Politehnica, club care activează în Liga 2.

Rectorul Viorel Șerban, care se va pensiona la primăvară, l-a prezentat oficial pe Ion Timofte la data de 4 decembrie, la o conferință de presă aniversară, pentru 98 de ani ai Politehnicii Timișoara.

„De astăzi oficial, dar de câteva luni neoficial, alături de mine, ca rector, se află Timofte, un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare și care a agreat să vină alături de noi și să încercăm, prin experiența domniei sale, să ne ajute în luarea celor mai bune decizii. Este o acțiune total voluntară. Este doar un prima pas, probabil vor mai veni și alții. Vrem să creăm un grup de legende ale Politehnicii, care au expertiza necesară”, a precizat rectorul Viorel Șerban.

Ion Timofte: „Asta nu înseamnă că voi fi alături de echipă zi de zi”

La întrebările insistente ale presei, cei doi au recunoscut, până la urmă, că Octavian Benga a fost propunerea lui Ion Timofte pentru banca tehnică.

„Mă bucur că am făcut parte doi ani și jumătate din istoria frumoasă a Politehnicii. A fost o perioadă frumoasă. Întotdeauna, chiar și când eram la ACS, am fost aproape de această echipă, cu un card de membru, cu un bilet la meci. Am acceptat invitația domnului rector și prorector, dar asta nu înseamnă că voi fi alături de echipă zi de zi”, a spus Timofte.

Născut în Anina, Timofte a jucat la Minerul din orașul cărășean, apoi a trecut la Reșița, Poli Timișoara, FC Porto și Boavista. După vânzarea lui Timofte la Porto în 1991, Poli a avut o perioadă bună de timp bugetul asigurat. La Boavista fusese numit „O Deus Romeno”, adică „Zeul Român”. În 2015, Timofte a fost și președinte al ACS Poli, când clubul era în Liga 1.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Dec. 2019, 17:58 Campionat
Pe aceeași temă