Investitorii italieni au apărut la Brașov, au urmărit victoria cu Unirea Tărlungeni și se vor decide dacă vor prelua sau nu clubul

Marius ANGHEL 07 Mar. 2016, 13:32 Campionat

Vineri și-a făcut apariția la Brașov reprezentantul Nilor Group LTD, care dorește preluarea FC Brașov. Giovanni Pellegrini (foto) a avut un program extrem de încărcat încă din prima zi. Italianul a solicitat celor de la FC Brașov mai multe documente, a ținut să discute și cu Alexandru Neculaie, fiul patronului Ioan Neculaie, iar discuțiile s-au întins până seara târziu. Sâmbătă dimineața, Pellegrini a vizitat baza sportivă ICIM, unde a și urmărit antrenamentele grupelor de copii și juniori, după care a fost prezent în tribuna oficială la meciul dintre FC Brașov și Unirea Tărlungeni.

Grassini decide

La finalul jocului, Pellegrini a spus că șansele de preluare a clubului sunt de 50 la sută. „Nu am văzut toate documentele de la club, am mai cerut acte, astfel că urmează să mai discutăm. Până marți vom vedea dacă vom putea prelua FC Brașov. În acest moment șansele de preluare a clubului sunt de 50 la sută. Luni seara mă voi întâlni în Italia cu Lorenzo Grassini, Chief Executive Officer (CEO) al Nilor Group LTD, căruia îi voi prezenta un raport și dânsul va decide. Bani sunt, iar în 48 de ore de la semnarea actelor se pot vira în bancă. Din ce am văzut la meciul cu Unirea, cei din staff-ul tehnic au scos maxim posibil din jucători. Cred că echipa ar mai avea nevoie de patru jucători pentru a ataca promovarea”, a declarat Giovanni Pellegrini, care a avut o scurtă întâlnire, sâmbătă după-amiaza, și cu pirmarul Brașovului, George Scripcaru, după care a mers din nou la sediul clubului pentru a analiza mai multe documente.

Duminică la prânz, Pellegrini a părăsit România, iar luni seara va avea întâlnirea cu Lorenzo Grassini, cel care are puterea de decizie. „Sunt multe găuri la club, dar și așa sunt șanse destul de mari ca raportul lui Pellegrini să fie unul pozitiv, iar lucrurile se pot mișca. Oricum, o astfel de tranzacție nu se face de pe o zi pe alta. Alexandru Neculaie este decis să cedeze acțiunile, însă mai sunt multe aspecte neclare, referitoare la situația juridică a bazei sportive ICIM, a Stadionului Tineretului și multe altele”, spun sursele Monitorul Expres.

Trei puncte cu Unirea

Derbiul local dintre FC Brașov și Unirea Tărlungeni a fost câștigat de „stegari” cu 2-0. Brașovenii au deschis scorul încă din minutul 3, atunci când Mircea Popescu a marcat în propria poartă după o centrare în fața porții a lui Alexandru Coman, iar Manole a stabilit scorul final în minutul 90. Meciul a fost unul modest, cu puține ocazii de poartă, astfel că Giovanni Pellegrini nu prea a avut ce vedea. Unirea a acuzat din plin absențele lui Sorin Marin și Minciună, ambii suspendați, în timp ce brașovenii la adăpostul avantajului luat din minutul 3 au forțat atât cât a fost nevoie pentru a obține victoria. Trei puncte mari pentru formația lui Mihai Stere în lupta pentru play-off.

Etapa viitoare, FC Brașov va juca marți seara, în deplasare, la Gaz Metan Mediaș, iar Unirea va juca miercuri, pe teren propriu, cu FCM Baia Mare.

Stere: „Puncte importante”

Mihai Stere, aflat la primul succes în campionat pe banca „stegarilor”, s-a declarat mulțumit de obținerea celor trei puncte, care erau vitale pentru ca echipa sa să rămână în lupta pentru play-off. „Cel mai important pentru noi în meciul cu Unirea era obținerea celor trei puncte. Nu jocul a fost important, ci victoria. Ne bucurăm că am câștigat și eu spun că am reușit să obținem cele trei puncte și pe fondul unui joc destul de bun. Aș vrea să remarc golul doi, care este golul suporterilor, care au venit în număr destul de mare la stadion și pentru acest lucru le mulțumim. E clar că atunci când avem fanii alături, suntem mult mai puternici. Prima repriză ne-a aparținut în totalitate. În partea a doua am fost nevoiți să schimbăm unul dintre juniori, am făcut unele modificări tactice și au fost momente în care cei de la Tărlungeni au controlat jocul. Georgescu s-a accidentat și de aceea l-am schimbat. Vom vedea dacă vom putea miza pe el la meciul cu Mediașul. Istrofor (n.r. fundașul brașovean nu a prins lotul de 18) nu a fost pedepsit pentru jocul de la Arad. La Arad nu a pierdut meciul Istrofor, meciul a fost pierdut de echipă, inclusiv eu. Meciul de la Mediaș este unul dificil, vom încerca să jucăm ofensiv, dar trebuie să ne luăm și unele măsuri în defensivă”, a spus Mihai Stere.

Bona: „Continuăm să facem cadouri”

De cealaltă parte, Dan Bona a fost extrem de nemulțumit de jocul modest al echipei sale. „A fost un meci echilibrat în care noi am făcut un cadou încă din startul partidei, așa cum am făcut și etapa trecută în jocul cu Vâlcea. Domnul Vlăsceanu, un fotbalist cu experiență, nu apreciază bine, dă pasă la adversar, iar Mircea Popescu, un jucător lipsit de experiență, face alunecare și… autogol. Voi lua măsuri împotriva lui Vlăsceanu, pentru că este la al doilea meci în care joacă prost. Am stat bine doar la nivelul liniei de fund cu Forika, Șerban, Burlacu și Perianu în poartă, în rest jocul tinerilor a fost sub așteptări. Am echilibrat jocul, dar nu am avut decât un șut mai periculos prin Damian. Din păcate, absențele lui Minciună și Sorin Marin au contat enorm. Nu am avut un jucător cu mintea limpede la mijlocul terenului. Mergem înainte, vom lupta să adunăm puncte, pentru că altfel ne va fi foarte greu în play-out”, a declarat Bona.

„Suntem extrem de dezamăgiți. Nu am înțeles nimic din atitudinea jucătorilor. Parcă nu ne-am pregătit deloc în ultimele două luni, pentru că în ambele meciuri din acest an, cele cu Vâlcea și FC Brașov, am jucat cu frâna de mână trasă”, a declarat Claudiu Cazan, directorul sportiv al Unirii.

FC Brașov – Unirea Tărlungeni 2-0 (1-0)
M. Popescu ”3 – autogol, Manole ”90

Fl. Iacob – Vagner, M. Marin, Vl. Georgescu (Alupoaie ”54), Vl. Munteanu – Manole, S. Pană, Avram (H. Popa ”76), Al. Coman – Bg. Rusu (Buga ”68), M. Matei. Antrenor: Mihai Stere

Perianu – Vlăsceanu (Bucur ”46), Forika, I. Șerban, Burlacu – Potecu – Vasiloi (Monea ”46), Petra, Popescu, Petrean (Păduraru ”60) – A. Damian. Antrenor: Dan Bona

Arbitri: Dan Dreve – Iulian Szekely, George Fridl.

Doctorul Popa, la meci, deși îi murise tatăl!

Chiar în dimineața meciului cu Unirea Tărlungeni, medicul Gheorghe Popa a fost anunțat că tatăl său a decedat. Deși tocmai aflase de moartea tatălui său, medicul „stegarilor” a venit la stadion, s-a ocupat de toate problemele organizatorice, iar pe parcursul jocului a stat pe banca de rezerve. „Suntem alături cu toții de medicul Gheorghe Popa în aceste momente dificile”, a declarat Adrian Szabo, directorul tehnic al FC Brașov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Bogdan Bălaș

Marius ANGHEL 07 Mar. 2016, 13:32 Campionat
Pe aceeași temă