Într-un marș prin centrul orașului, suporterii, alături de copii și antrenori de la FC Bihor, au cerut din nou salvarea clubului

Mihai Andries 08 Feb. 2015, 12:24 Campionat
Într-un marș prin centrul orașului,** suporterii, alături de copii și antrenori de la FC Bihor, au cerut din nou salvarea clubului

Suporterii echipei FC Bihor au ieșit din nou în stradă pentru a continua acțiunile în semn de solidaritate cu clubul orădean de fotbal, pentru situația foarte dificilă prin care trece, dar și de a trage încă un semnal de alarmă vizavi de situația dramatică la clubul de fotbal fanion al județului și că trebuie făcut ceva urgent pentru a fi salvat în ultimul moment clubul.

În acest sens, aproximativ 100 de suporteri ai echipei, printre care și câțiva copii de la grupele de 2004 și 2006 ale clubului, părinți, dar și câțiva antrenori ai clubului, în frunte cu antrenorul principal al echipei mari, Călin Cheregi, care este și coordonatorul Centrului de Copii și Juniori, s-au reunit pe platoul din fața Magazinului Crișul, de unde, după câteva minute de scandări anti autorități și pro club, au început un marș, pe traseul: Strada Republicii (pietonal) – Piața Ferdinand – Primăria Oradea – Piața Unirii (statuia Mihai Viteazul), unde au mai rămas circa o jumătate de oră pentru a scanda și protesta în semn de sensibilizare a factorilor de decizie pentru a se implica în salvarea clubului.

VEZI O AMPLĂ‚ GALERIE FOTO DE LA PROTESTUL SUPORTERILOR BIHORENI

Scandările suporterilor echipei orădene s-au referit din nou la indiferența cu care clubul a fost tratat în ultima perioadă, dar și la atașamentul total al fanilor față de culorile clubului. Astfel, a răsunat strada Republicii și centrul orașului de scandările: „Toți privesc cu nepăsare cum Bihorul nostru moare!”, „Împreună, salvăm Bihorul!”, „Bihorul nu moare!”„Ole ole ole, hai Bihoru`, hai Bihoru`!”, „Inimile noastre cântă în cor, FC Bihor!”, „Luptă și câștigă pentru noi, FC Bihor!”, „Jos pe Valea Crișului, echipă ca Bihor nu-i!” sau „Bolojan nu uita, Bihoru-i echipa ta!” și „Primare, asta e și echipa ta!”

„Nu sunt de acord cu desființarea clubului FC Bihor, având în vedere că băiatul meu face fotbal și îi place fotbalul. Nu vreau să-l trimit la un alt sport, unde primarul sau Primăria și Consiliul Local alocă bani. Nu sunt de acord cu desființarea clubului, iar principalii responsabili, eu spun că în acest moment sunt cei de la primărie și Consiliul Local Oradea, pentru că din taxele pe care noi le plătim către primărie, precum părinții care au copii la baschet sau polo, și noi vrem ca ai noștri copii să facă sport, dar fotbal să facă, nu altceva, pentru că aceasta își doresc ei, la FC Bihor. Eu nu sunt de acord să se aloce bani doar baschetului, handbalului sau echipei de polo. Dimpotrivă, poate ar fi mai bine ca salariile mari de la aceste echipe să fie mai reduse și să se dea și la  centrul nostru de copii și juniori”, a declarat unul dintre părinții tinerilor fotbaliști de la FC Bihor.

Între cei participanți la marș s-a aflat și fostul copreședinte al clubului orădean Sorin Husăsan, care și-a arătat atașamentul total față de club, dar a ținut să precizeze și ce înseamnă FC Bihor pentru anumite generații. „FC Bihor a însemnat foarte mult pentru noi cei din generația mea, în special, poate și pentru cei din generațiile ulterioare. Eu mi-amintesc, în 1976, am fost la primul meci al lui FC Bihor, a fost un joc cu Politehnica Timișoara și am câștigat cu 1-0. Am cumpărat atunci o șapcă, pe care am purtat-o cinci ani de zile cu mândrie și am fost foarte mândru când am ajuns să lucrez în acest club. Mi-aduc aminte de perioadele de vârf, din 1976, 1979, 1989 chiar, când am ajuns pe primele locuri în prima divizie. FC Bihor înseamnă foarte mult pentru noi și e păcat că s-a ajuns aici”, a precizat Husăsan.

Din nou, antrenorul Călin Cheregi, alături de alți tehnicieni de la club, precum Lucian Ulici sau Vasile Sin au fost prezenți alături de suporteri, cum nu a lipsit nici maseurul clubului, Szilagyi Desideriu.

„Sperăm ca această acțiune să aibă un rezultat pozitiv pentru bunul mers al clubului. Din nou am încercat să fiu alături de suporterii prezenți la această acțiune, eu, personal, în acest moment declarându-mă ca un suporter sau fan înflăcărat al clubului FC Bihor. Am încercat prin tot ceea ce este posibil și uman ca să sensibilizăm conducerea acestui oraș și județ, care poate să ia o decizie favorabilă pentru clubul FC Bihor”, a declarat antrenorul Călin Cheregi.

Vegheată din nou în de aproape de echipajele Jandarmeriei, acțiunea organizată de Asociația Suporterilor FC Bihor a fost pașnică, nu s-a lăsat cu incidente, iar la final organizatorii chiar s-au declarat mulțumiți de modul cum a decurs, cu toate că frigul pătrunzător a făcut că numărul protestatarilor să nu fie mai mare.

 „Deși din punct de vedere numeric am fost mai restrânși față de acțiunea de miercuri, eu consider o reușită, per ansamblu. În acest marș am scandat pro FC Bihor și împotriva desființării. Noi sperăm ca Primăria să-și achite partea financiară restantă din 2014, bani care ar ajuta clubul să-și plătească datoriile și astfel să evite falimentul. Este ultima noastră acțiune din această săptămână și până marți când se va decide soarta  FC Bihor nu știu dacă vom mai putea organiza altă acțiune, dar noi sperăm că prin acțiunile noastre din această săptămână să fi impresionat atât Consiliul Local, ca să-și achite datoriile, dacă nu vor să revină în acționariat, cât și mediul de afaceri, care s-ar putea să ofere o mână de ajutor în aceste momente dificile. Toți cei prezenți astăzi, ne-am arătat atașamentul total față de club și așa după cum s-a scandat pe parcursul marșului, atât timp cât există acești suporteri, FC Bihor nu moare!”, a declarat președintele Asociației Suporterilor FC Bihor, Daniel Bokor.


Sursa: FC Bihor

Mihai Andries 08 Feb. 2015, 12:24 Campionat
Pe aceeași temă