Interdicție cusută cu ață albă pentru Marcel Gușcă

Mihai Andries 14 Nov. 2013, 06:56 Campionat
Interdicție cusută cu ață albă** pentru Marcel Gușcă

Marcel Gușcă, liderul galeriei reșițene „Guardia Rosso Nera” a primit interdicție un an pe stadioane, fiind acuzat de Jandarmerie de „provocare ori participare efectivă la scandal în incinta arenei sportive” înaintea jocului cu U Craiova. Totul pare cusut cu ață albă, deoarce așa-zisul conflict a fost cu Manuel Grigore, un angajat al clubului și care conduce un alt grup de suporteri agreați de conducerea clubului. În plus, Guardia Rosso Nera este cunoscută pentru că îl contestă pe Carol Gurgu, reprezentantul Primăriei în club.

Decizia a stârnit surpriză și la Vâlcea, acolo unde Guardia Rosso Nera a lăsat o impresie foarte frumoasă la meciul din Zăvoi. Circa 30 de suporteri, în frunte cu Marcel Gușcă și-au încurajat foarte sportiv echipa, pe tot timpul jocului, în ciuda scorului defavorabil Metalului.

„Galeria reșițeană a avut un comportament foarte civilizat pe tot parcursul meciului. La pauză chiar am mers și am vorbit cu ei, ceea ce nu am mai făcut niciodată cu o gelarie adversă, ne-au lăsat o impresie foarte bună” a spus liderul Ligii Suporterilor Vâlcea, Robert Vlădășel.

Marcel Gușcă conduce galeria reșițeană de 22 de ani și care din 1996 a devenit Guardia Rosso Nera, fiind unul dintre simbolurile suporterilor din Valea Domanului. În această perioadă, nu a primit nici măcar un avertisment, iar sancțiunea de interdicție un an de pe stadioane pare una exagerată, mai ales că există un filmuleț video cu incidentul, în care se vede clar că Gușcă nu este vinovat.

 

Articol scris de Adi GEORGESCU
Foto de Dan LIXANDRU

Mihai Andries 14 Nov. 2013, 06:56 Campionat
Pe aceeași temă