Înfrângere după o serie de cinci victorii

12 Apr. 2009, 13:45 Campionat
Înfrângere după o serie de cinci victorii

Oaspeții și-au pus mari speranțe în partida de la Salonta, cu Liberty din localitate. „Dacă câștigăm la Salonta suntem scăpați în proporție de 80%. Cu siguranță vom marca și noi, dacă gazdele vor reuși să înscrie mai repede”, spunea Costel Bogoșel înaintea jocului. Tehnicianul de la CS Universitatea Vasile Goldiș nu a putut conta pe patru piese grele, iar acest fapt a contat enorm. Absențele lui Nicolau, Lung (cuplul de fundași centrali), Ciprian Roșca și Dan Găldeanu l-au determinat pe Bogoșel să improvizeze. Din nefericire pentru trupa arădeană, noul cuplu de fundași centrali, alcătuit din Miculescu și Aldea, nu s-a ridicat la pretențiile antrenorului.

 

De fapt, nici măcar fotbaliștii cu experiență din cadrul echipei, și aici de referim la Cristian Luca și Bota nu au făcut un meci bun, iar rezultatul pare oarecum drept, având în vedere cum s-a jucat. Chiar dacă gazdele nu au strălucit în joc, au avut șansa de a marca în urma unei faze fixe, la un fault inutil al lui Bogdan Onu, unde în partea lateral-dreaptă de atac a gazdelor. După înscrierea golului de către Birtalan, studenții au avut momente bune în care s-au aflat în jumătatea adversă de teren, însă în apropierea careului au pierdut cu prea mare ușurință mingile. Prima oportunitate de gol a oaspeților va veni în minutul 22, când „torpila” lui Bota trece peste poarta goalkeeperului de culoare de la Liberty. Înainte cu două minute de intrarea la cabine, studenții solicită o lovitură de pedeapsă, la un contact dintre Ndoye și Bogdan Iambor. Gheorghița Onu a sărit de pe bancă ca arsă și a avut câteva momente discuții aprins cu Tiberiu Lajos, fiind cu greu calmată de cei din apropiere. Partea a doua a meciului va fi una urâtă, fără faze de poartă și cu greșeli de ambele părți.

 

Jocul s-a desfășurat în proporție mare la mijlocul terenului, nici una dintre echipe neavând forța și inspirația de a se apropia de poarta adversă. Singura ocazie notabilă a reprizei se va consemna în minutul 47, când sârbul Popovic, din lovitură liberă de la aproximativ 23 de metrei, va expedia mingea în bara porții lui Pășcălău.
 

 

Ghiță: „Arădenii nu vor retrograda”

Antrenorul gazdelor s-a temut mult de confruntarea cu CS Universitatea Vasile Goldiș, fiind conștient că va întâlni o formație cu un moral bun. Gheorghe Ghiță mai știa că egalul cu UTA din etapa precedentă va trebui corectat în jocul cu gruparea arădeană. „Am întâlnit o echipă bună. Știam că are un moral excelent, cu componenți valoroși, dar astăzi (sâmbătă-n.red), printr-o dăruire și mobilizare am reușit să câștigăm jocul. Am primit o replică destul de serioasă dar am dat un gol din fază fixă care ne-a dat un moral suplimentar în continuare”, a declarat tehnicianul de la Liberty. Acesta spune că e convins că CS Universitatea Goldiș nu va retrograda. „Sunt convins că nu vor retrograda, deoarece au fotbaliști de valoare în lot. Trebuie să recunosc că am avut un meci mult mai greu decât cu UTA. Tot atât de adevărat este că și noi am jucat mai bine în acest meci. Am câștigat patru puncte în întâlnirile cu echipele din Arad și consider că e un obiectiv atins”, a afirmat Gheorghe Ghiță, care a fost plăcut impresionat de juniorul Richard Filaret și veteranul Cristian Luca. „Pe Luca îl știam și mi-a arătat că, deși au trecut anii, este un fotbalist care pune mari probleme. Mi-a plăcut foarte mult de fundașul stânga, căruia îi prevăd un viitor frumos”, a concluzionat antrenorul de la Liberty.
 


Bogoșel: „Sunt convins că vom câștiga cu UTA și Alba Iulia”

Costel Bogoșel a fost dezamăgit de jocul echipei și a spus că a contat enorm cele patru absențe. Tehnicianul de la CS Universitatea e convins că dacă Găldeanu, Roșca, Lung și Nicolau erau în teren se putea obține lejer victoria. „Am jucat mai slab cu Salonta, iar gazdele au fost se pare mai motivate. S-a simțit lipsa celor patru indisponibili”, a declarat Bogoșel. Pentru gruparea din Aradul Nou urmează două partide pe teren propriu, foarte dificile. „Urmează doua partide foarte dificile cu UTA și Unirea Alba Iulia. Daca le câștigăm am scăpat de retrogradare. Eu sunt convins că le vom câștiga pe amândouă”, a concluzionat antrenorul grupării studențești.

 

 

Liberty Oradea – CS Universitatea Goldiș 1-0 (1-0)
A marcat: Birtalan (17).

 

Liberty: Ndoye – Florean, Solomon, Deaconescu, Popovic – L.Rus, Danci, Sorian (85 Coroian), Birtalan (60 Chiș) – Cigan, Balsfogdi (51 Dochița).
Antrenor: Gheorghe Ghiță.

 

CSU: Pășcălău – Negrita, Aldea, Miculescu, Filaret – Mițiți (46 Țârlea), Onu, Bota, Iambor (60 Drăgan) – Paina (85 Turcaș), Cr.Luca.
Antrenor: Costel Bogoșel.

 

Cartonașe galbene: Deaconescu (38) / Negrita (26), Aldea (50), Miculescu (57).
Arbitru: Tiberiu Lajos (Timișoara)
Asistenți: Petre Geambazu (Bușteni), Ionuț Borcan (Ploiești).
Observator FRF: Dan Jiga (Bistrița).

 

Jucătorul meciului: Cigan.
 

 

articol scris de Daniel Berar

12 Apr. 2009, 13:45 Campionat
Pe aceeași temă