Îndepărtarea lui Pancu de la Rapid, mai dificilă decât se așteptau conducătorii. Angelescu dezvăluie detalii de la negocieri: „Nu mi se pare normal să-l plătim pentru munca neprestată”

Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 13:56 Campionat
Îndepărtarea lui Pancu de la Rapid, mai dificilă decât se așteptau conducătorii.** Angelescu dezvăluie detalii de la negocieri:

Rapid l-a demis, luni, pe antrenorul principal Daniel Pancu, după înfrângerea cu CSM Reșița (scor 0-1), și l-a numit, miercuri, director tehnic pe Dan Alexa. Președintele Ovidiu Burcă transmitea la conferința de presă în care a fost prezentat Alexa că rezilierea contractului cu Pancu se va produce cu siguranță în următoarele zile, fiindcă îl cunoaște foarte bine pe fostul atacant.

Joi, principalul acționat Victor Angelescu a spus, la ProSport LIVE, că nu s-a reușit încă să se ajungă la un numitor comun în privința despărțirii de antrenorul demis. Agentul lui Daniel Pancu solicită plătirea contractului până la finalul acestuia, adică încă doi ani și jumătate.

„Nu am reușit să reziliem. Negociem… Aș vrea să fac o mică precizare, pentru că am văzut că au apărut nici dezinformări în legătură cu o clauză de reziliere. Nu există nicio clauză de reziliere în contractul lui Daniel Pancu. E vorba de contractul pe care el îl are în continuare. A apărut contractul lui în presă. Nu vreau să intru în detalii, dar el a cerut o mare parte din contractul lui. Mie nu mi se pare normal. Dacă noi îi plătim salariul pe încă doi ani și jumătate și el în trei luni ajunge la o echipă, atunci mi se pare normal ca acea echipă să îl plătească”, a spus Angelescu la ProSport LIVE.

Angelescu declară, acum, că nu l-a dorit pe Pancu plecat din cadrul clubului, ci a vrut o schimbare pe banca tehnică. Totodată, antrenorului demis i s-a pus să fie plătit până își găsește o nouă echipă unde să meargă.

„Noi i-am propus să rămână la club și să respectăm contractul și să plătim o sumă importantă pentru Liga 2. Nu i-am spus lui Pancu că îl dăm afară. I-am spus că vrem să facem o schimbare pe banca tehnică și i-am propus dacă vrea să rămână alături de noi. Am zis să îl plătim până își găsește un angajament. Mie nu mi se pare normal să îi plătim doi ani jumătate în avans pentru munca pe care nu o prestează. Noi vrem să îl ținem într-o funcție importantă și să-l plătim până își găsește un angajament”, a mai spus Victor Angelescu la ProSport LIVE.

Ovidiu Burcă: „Sunt sigur că Daniel nu va accepta să rămână în cadrul clubului”

În conferința de presă susținută ieri la Sala Rapid, președintele Ovidiu Burcă a vorbit și despre situația lui Daniel Pancu, aflat încă sub contract cu clubul și care nu este de acord să accepte rezilierea în orice condiții.

„Referitor la situația lui Pancu, încă suntem la nivel de negociere cu agenții lui Daniel. Sperăm ca zilele următoare să ajungem la un numitor comun și să rămânem în relații amiabile.

Vrem să rămâne în relații de prietenie, doar că sunt niște chestiuni legate de contract, niște detalii și mai multe lucruri vă pot spune în zilele următoare, când vom ajunge la un numit comun. Și eu sunt sigur că se va ajunge, pentru că, mă rog, așa cum îl știu eu pe el și cum cunosc în acest moment intenția clubului, cred că vom ajunge la un numitor comun.

Sunt sigur că Daniel nu va accepta să rămână în cadrul clubului, pentru că îi știu dorința foarte mare, pentru că îi știu potențialul și pentru că știu că va fi un antrenor de mare succes. Pentru el, cât și pentru noi nu cred că va fi o situație să rămânem în continuare într-o zonă dintr-asta de legătură obligată”, a spus Ovidiu Burcă.

Daniel Pancu a preluat ca antrenor Rapid în octombrie 2018, în sezonul trecut, în Liga 3, când i-a luat locul lui Constantin Schumacher. Pancu a reușit să promoveze echipa giuleșteană în Liga 2, iar în acest sezon, după 24 de etape, o lasă pe locul 6, la doar două puncte de al doilea loc care asigură direct promovarea.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 13:56 Campionat
Pe aceeași temă