Situația lui Daniel Pancu, explicată de Ovidiu Burcă. De ce crede președintele clubului Rapid că antrenorul demis va accepta condițiile de despărțire: „Îi știu dorința, potențialul”

Rapid a decis să își schimbe antrenorul după doar trei meciuri desfășurate în 2020, din care a obținut doar două puncte dintr-un total de nouă. Daniel Pancu (42 de ani) a fost demis, luni, din funcția de antrenor principal, iar miercuri a fost prezentat oficial Dan Alexa (40 de ani) în postura de director tehnic.

În conferința de presă susținută la Sala Rapid, președintele Ovidiu Burcă a vorbit și despre situația lui Daniel Pancu, aflat încă sub contract cu clubul și care nu este să accepte rezilierea în orice condiții.

„Referitor la situația lui Pancu, încă suntem la nivel de negociere cu agenții lui Daniel. Sperăm ca zilele următoare să ajungem la un numitor comun și să rămânem în relații amiabile”, a spus Burcă.

Ovidiu Burcă: „Sunt sigur că Daniel nu va accepta să rămână în cadrul clubului”

Președintele clubului giuleștean a vorbit și despre varianta ca Daniel Pancu să continue pe o altă poziție. Burcă nu crede că antrenorul principal demis ar accepta o astfel de variantă și e convins că se va ajunge la un numitor comun în scurt timp.

„N-aș vrea să monopolizăm discuția în sensul ăsta. V-am transmis ce era legat de Daniel. Vrem să rămâne în relații de prietenie, doar că sunt niște chestiuni legate de contract, niște detalii și mai multe lucruri vă pot spune în zilele următoare, când vom ajunge la un numit comun. Și eu sunt sigur că se va ajunge, pentru că, mă rog, așa cum îl știu eu pe el și cum cunosc în acest moment intenția clubului, cred că vom ajunge la un numitor comun.

Sunt sigur că Daniel nu va accepta să rămână în cadrul clubului, pentru că îi știu dorința foarte mare, pentru că îi știu potențialul și pentru că știu că va fi un antrenor de mare succes. Pentru el, cât și pentru noi nu cred că va fi o situație să rămânem în continuare într-o zonă dintr-asta de legătură obligată”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Dan Alexa, director tehnic pentru că „Rapid are un antrenor principal”

Burcă a explicat și de ce Dan Alexa a venit pe poziția de director tehnic.

„Dan a venit pe un post de director tehnic pentru că, la acest moment, Rapid are un antrenor principal. Atâta timp cât nu vom ajunge la o înțelegere cu Daniel Pancu, vom rămâne în formula asta. Eu sper ca zilele viitoare să rezolvăm și această problemă. Clubul trebuie să meargă înainte, am luat o decizie și trebuia să găsim o decizie”, a mai spus președintele clubului Rapid.

Daniel Pancu, demis după 24 de etape disputate în Liga 2

Daniel Pancu a fost demis de la Rapid după ce echipa a obținut doar două puncte în primele trei meciuri desfășurate în 2020, ratând, de fiecare dată, șansa de a urca pe locul 2, direct promovabil. Rapid a remizat cu Turris (scor 0-0) și ASU Politehnica Timișoara (scor 0-0), iar duminică a fost învinsă pe teren propriu de CSM Reșița (scor 0-1).

Daniel Pancu a preluat ca antrenor Rapid în octombrie 2018, în sezonul trecut, în Liga 3, când i-a luat locul lui Constantin Schumacher. Pancu a reușit să promoveze echipa giuleșteană în Liga 2, iar în acest sezon, după 24 de etape, o lasă pe locul 6, la doar două puncte de al doilea loc care asigură direct promovarea.

Rapid ocupă locul 6 în clasamentul Ligii 2, cu 37 de puncte, la egalitate cu Metaloglobus și la 13 puncte în spatele liderului UTA. Primele două locuri obțin promovarea directă în Liga 1, urmând ca ocupanta locului 3 să joace meciul de baraj cu formația din primul eșalon care va ocupa antepenultimul loc în play-out. Pe locurile 2 și 3 se situează CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, cu câte 39 de puncte.

Rapid joacă următorul meci în campionat duminică, de la ora 15:30, în deplasare la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, echipă care în tur i-a administrat o înfrângere în Regie.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă