Încă o echipă se pregătește să-și schimbe antrenorul. Președintele Olimpiei e în conflict cu Tibor Selymes și vrea să-l demită. Cine e favorit să-i ia locul?

Marius ANGHEL 07 Sep. 2017, 14:21 Campionat

Opt echipe din Liga 2, dintr-un total de 20, și-au schimbat deja antrenorii în acest debut de sezon din care s-au scurs până acum doar șase etape. Și în scurt timp o a noua ar putea să facă același lucru. Dunărea Călărași, Pandurii Târgu Jiu, CS Balotești, Luceafărul Oradea, Foresta Suceava, UTA Arad, CS Mioveni și ASA Târgu Mureș au făcut sau sunt în curs de schimbări pe banca tehnică, acestea putând fi urmate cât de curând de Olimpia Satu Mare.

Echipa din Satu Mare stă în acest moment pe un vulcan care riscă să erupă. Președintele Attila Karda și antrenorul Tibor Selymes sunt în conflict deschis, remarcat și în conferința de presă de dinaintea meciului cu CS Afumați, iar acest lucru s-ar putea stinge în curând.

Potrivit ziarului local sătmărean Informația zilei, Karda îi reproșează lui Selymes, printre altele, achizițiile făcute, mai ales cele pe filiera franceză, dar și obiectivul pe care fostul internațional spune că îl are, unul diferit față de conducătorul clubului. Cum nici jocul și nici rezultatele nu-l prea ajută pe Selymes, Karda e pregătit să îl demită în următoarea ședință a Comitetului Director al Olimpiei.

„Obiectivul Olimpiei este clasare pe locurile 1-6. Cine nu înțelege că obiectivul pentru acest sezon este clasarea pe locurile 1-6, va pleca”, a afirmat Attila Karda înaintea meciului cu Afumați, pierdut sâmbătă, pe teren propriu, scor 0-2, aceleași vorbe fiind auzite din gura președintelui și în timpul jocului cu ilfovenii. În plus Karda reclamă și o pregătire fizică deficitară a jucătorilor, dar este nemulțumit și că Selymes programează antrenamentele doar spre seară, de la ora 18:00. Chiar și plecarea lui Selymes în Muntenegru, pentru meciul naționalei, și a secundului Daniel Florea la un meci eveniment la Pitești l-au nemulțumit pe Attila Karda, care a reclamat că niciunul nu i-a cerut voie pentru a pleca de lângă echipă.

În replică, Tibor Selymes consideră că Olimpia, cu lotul actual, nu poate ținti obiectivul propus de președinte, refuzând astfel să și-l asume. „Noi suntem în faza de construcție și nu avem cum atinge acest obiectiv. Să-mi aducă domnul Karda jucători de valoare, să-i plătească așa cum o fac alte echipe de top din Liga 2 și atunci ne putem gândi la un asemenea obiectiv”, a spus Selymes.

Muntean, propus de Selymes lui Karda, însă refuzat

Interesant este că Selymes i l-a propus lui Karda pentru legitimare pe polivalentul Dumitru Muntean, jucător sătmărean care pleca în iarnă de la Olimpia pentru a merge la UTA. În vară, acesta s-a despărțit de echipa arădeană și a ajuns la ASA Târgu Mureș, însă și de acolo a plecat la finalul săptămânii trecute, din cauza problemelor financiare ale formației mureșene.

Muntean, un tip cu personalitate puternică și care a fost golgheterul echipei în prima parte a sezonului trecut, a revenit la Satu Mare, a fost propus de antrenor președintelui, însă Karda l-a refuzat, spun sursele Liga2.ro din cadrul clubului Olimpiei.

Un alt jucător sătmărean care a devenit liber de contract după ce s-a despărțit de ASA Târgu Mureș, odată cu Muntean, este fundașul Cornel Ene. Și el ar fi o variantă bună pentru defensiva Olimpiei, însă conducerea clubului spune că nu mai are bani pentru salarii.

Nu e imposibil ca refuzul lui Karda de a legitima noi jucători să fie o tactică a sa pentru a nu-i da alți elevi pe mână lui Tibor Selymes și a fi un joc pentru a duce în cele din urmă la demiterea antrenorului.

Laszlo Balint, favorit să-i ia locul lui Selymes

În cazul în care planul lui Attila Karda va fi dus la sfârșit, iar Tibor Selymes va fi demis, președintele îl vrea pe banca tehnică pe Laszlo Balint. Antrenorului i s-a propus și în vară să preia Olimpia, însă în cele din urmă a refuzat după ce Dinu Gheorghe l-a dorit la ASA Târgu Mureș.

Acum, Balint este liber de contract după ce tocmai și-a reziliat contractul cu mureșenii și, potrivit Informația zilei, Karda i-a reînnoit oferta propusă în vară. Acesta ar putea să-i aibă din nou elevi pe Dumitru Muntean și Cornel Ene, după ce i-a antrenat și la ASA Târgu Mureș.

În altă ordine de idei, jucătorii Olimpiei au plecat în această dimineață spre Călărași, acolo unde sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 7-a, urmează să o întâlnească pe Dunărea. Pentru acest joc, Selymes nu se poate baza pe fundașul Ionuț Hlinca, accidentat în repriza secundă a jocului cu CS Afumați și plecat acum la Bistrița pentru tratament și recuperare.

După șase etape desfășurate în Liga 2, Olimpia are acumulate 7 puncte și se situează pe locul 14. Până acum, sub conducerea lui Tibor Selymes s-au obținut două victorii (1-0 la Metaloglobus și 2-0 cu AFC Hermannstadt), un egal (1-1 cu Academica Clinceni) și trei eșecuri (0-3 la CS Mioveni, 0-2 la CS Balotești și 0-2 cu CS Afumați).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 07 Sep. 2017, 14:21 Campionat
Pe aceeași temă