În tur i-au umilit cu 7-0, acum spun că vor avea un meci greu, deși adversarii sunt și mai slabi. Clinceniul, precaută înaintea jocului de la Brăila: „Au copii care vor să demonstreze”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2019, 11:53 Campionat
În tur i-au umilit cu 7-0, acum spun că vor avea un meci greu, deși adversarii sunt și mai slabi.** Clinceniul, precaută înaintea jocului de la Brăila:

Academica Clinceni a debutat cu o victorie în noul an, reușind să câștige la limită, pe teren propriu, cu 1-0, meciul cu SSC Farul Constanța, o formație mult schimbată în bine în această iarnă. Totuși, jucătorii lui Ilie Poenaru și-au demonstrat superioritatea și au luat cele trei puncte care o mențin pe locul 2 în clasament, promovabil direct, la un singur punct în spatele liderului Sportul Snagov.

În acest weekend, sâmbătă, de la ora 11:00, Academica Clinceni are un meci și mai facil, cu Dacia Unirea Brăila, ajunsă ultima clasată și care în această iarnă și-a schimbat lotul aproape în totalitate, dar care a pășit cu stângul în partidele oficiale, diferența de scor înregistrată în înfrângerea suferită la Arad, 0-3 cu UTA, fiind considerată norocoasă.

Diferența de 36 de puncte dintre Dacia Unirea, ultima clasată, și Academica Clinceni, ocupanta locului 2 în Liga 2, spune totul despre așteptările de la meciul direct din etapa a 23-a. Totuși, căpitanul și antrenorul ilfovenilor sunt precauți și transmit că vor avea o partidă grea la Brăila, fiindcă tinerii jucători ai lui Florentin Petre vor încerca să atragă demonstreze că pot evolua la acest nivel, dar și din cauza suprafeței de joc, despre care au informații că nu se află într-o stare bună.

„Vom avea un meci dificil. Brăila are o echipă formată din jucătorii tineri, iar aceștia, cu siguranță, vor da totul pe teren pentru a scoate un rezultat bun. Terenul va fi un adversar pentru noi. Avem un joc bazat pe posesie. Gazonul de acolo îți poate juca feste, dar trebuie să ne adaptăm. Trebuie să ne respectăm statutul și să câștigăm la Brăila”, a spus Răzvan Patriche pentru site-ul oficial al echipei din Clinceni.

„Niciun meci nu este ușor și eu încerc să le spun jucătorilor, de la săptămână la săptămână, că fiecare adversar este important. Nu contează pe ce loc se află Brăila în acest moment. Dacă noi nu suntem pregătiți pentru meci din toate punctele de vedere, fizic, mental, nu avem atitudine, vom avea un joc foarte greu. Jucăm contra unei echipe tinere, care are în componență foarte mulți copii, dar care vor să demonstreze și ei că pot juca la un nivel ridicat și o să fie un meci foarte greu și prin prisma faptului că acolo este o suprafață de joc care pe noi ne dezavantajează puțin. Nu este atât de bună. Este un teren destul de rău. Noi, fiind o echipă de posesie, vom întâmpina probleme, dar trebuie să ne adaptăm. O echipă mare se adaptează imediat la suprafața de joc și știe să impună jocul”, a comentat și antrenorul Ilie Poenaru.

În meciul tur, Academica Clinceni a umilit Brăila cu 7-0, prin golurile lui Bogdan Barbu (2, 23 – pen.), Cătălin Găină (38), Robert Ion (59), Mihai Dobrescu (61), Costin Gheorghe (69) și Ovidiu Horșia (90+2).

Foto: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 01 Mar. 2019, 11:53 Campionat
Pe aceeași temă