Ilfovenii rămân invicibili! ACS Berceni a câștigat și cu Unirea și a egalat Iașiul

Marius ANGHEL 13 Oct. 2013, 14:25 Campionat

ACS Berceni continuă parcursul de vis din Liga a doua și după etapa a șasea. Ilfovenii rămân neînvinși și după partida de pe teren propriu cu Unirea Tărlungeni și sunt singurii, alături de Rapid, care se pot lăuda cu această performanță în actualul sezon, în Seria I.

Elevii lui Marin Dragnea nu au făcut un meci strălucit în cursul zilei de sâmbătă, însă efortul le-a fost răsplătit cu 3 puncte importante. Berceniul s-a impus cu scorul de 1-0, prin unicul gol marcat de Sandu, în minutul 31.

Fundașul a devenit un adevărat talisman pentru ilfoveni, după ce a fost decisiv în obținerea unei noi victorii. Prima dată reușise acest lucru în partida precedentă de pe teren propriu, contra Dunării Galați, când a înscris de două ori în succesul izbutit cu 3-2.

De această dată, în meciul cu Unirea, servant i-a fost Pivniceru, care a centrat foarte bine din corner, iar Sandu a înscris printr-o lovitură de cap de la limita careului mic, după ce s-a înălțat peste toată defensiva adversă.

Până la finalul reprizei, Alin Nistor a scăpat singur cu portarul pentru 2-0, dar a irosit o ocazie rarisimă. Rămas față în față cu Iacob, atacantul a preferat un lob de la 18 metri, dar a ratat complet execuția.

În startul reprizei secunde, Voican a avut o nouă șansă bună (48), dar șutul său de la 10 metri, din poziție centrală, a fost respins în corner de portarul Unirii.

Intrat la pauză, Liviu Nicolae a pus de două ori în pericol victoria gazdelor. Mai întâi, în minutul 63 a tras puternic de la 17 metri, la rădăcina barei, dar Meilă a fost la post și a respins în corner, pentru ca apoi în minutul 88 să irosească cea mai mare ocazie a oaspeților – a trimis cu capul din 6 metri, dar același brav portar al ilfovenilor a avut un reflex salvator și a păstrat toate cele 3 puncte la Berceni.

Deși au promovat în acest an din eșalonul al treilea, ilfovenii au strâns 12 puncte în primele 6 runde, tot atâtea câte are și CSMS Iași, mare favorită la promovarea în Liga 1. FC Clinceni cu 13 puncte și Rapid cu 17 sunt singurele formații care se pot lăuda cu un total superior în startul sezonului.
De cealaltă parte, Unirea Tărlungeni rămâne cu un singur succes obținut de la promovarea din Liga a III-a și cade pe locul 9 în clasament.

ACS Berceni – Unirea Tărlungeni 1-0
Sandu ”31

Berceni: Meilă – E. Nicu, Fl. Sandu, Fâșie, Pazon – Al. Stan, Al. Radu (cpt.), A. Pătrașcu, Pivniceru (”73 Ghinea) – Voican (”66 A. Roman), A. Nistor (”84 Aldea).
Antrenor: Marin Dragnea

Unirea: Fl. Iacob – Toderașcu (”77 Bg. Lita), I. Șerban, R. Barbu, Iaru (”69 A. Postolache) – S. Marin, Brujan (cpt.), N. Cristea, Marcăș (”46 L. Nicolae) – Elek, Enceanu.
Antrenor: Laszlo Balint

Articol și foto de Gabriel MORARIU

Marius ANGHEL 13 Oct. 2013, 14:25 Campionat
Pe aceeași temă