Iașiul, Rapid, ASA și Craiova au promovat pe plan sportiv. CS U așteaptă confirmarea de la FRF, Rapid stă după decizia TAS

Mihai Andries 02 Jun. 2014, 00:39 Campionat

Penultima etapă a Ligii a II-a a lămurit cel puțin pe plan sportiv care sunt cele patru promovate în Liga I. În seria I, în condițiile în care Unirea Slobozia nu și-a depus dosar pentru licențiere, pentru cele două locuri promovabile s-au duelat CSMS Iași, Rapid și FC Clinceni. După rezultatele de ieri, primele două nu mai au cum să fie depășite în clasament de gruparea ilfoveană, pentru că la egalitate de puncte primează meciurile directe, acolo unde Clinceniul stă mai prost față de ambele echipe.

Clinceniul poate promova de pe locul 4

Formația ilfoveană are un atu în mânecă, faptul că are licență pentru Liga 1. De aceea, dacă Rapid nu primește un răspuns favorabil de la TAS, Clinceniul poate promova în primul eșalon chiar și de pe locul 4, situație posibilă în cazul în care Unirea Slobozia învinge Rapidul sâmbăta viitoare. De menționat că gruparea al cărui președinte este Dan Lăzărescu se va muta la Pitești, acolo unde va evolua cel mai probabil sub numele de FC Argeș 1953, mutare anunțată deja de conducerea clubului.

CS U Craiova așteaptă undă verde de la Comisia Juridică a FRF

În seria a II-a, punctul obținut la Reșița le asigură oltenilor promovarea din punct de vedere sportiv, în aceeași postură fiind și ASA Târgu Mureș, după ce au spulberat „grădinița” Bistriței. În caz de egalitate de puncte, mureșenii vor termina sezonul pe primul loc, avantajați de rezultatul meciurilor directe. Dacă gruparea antrenată de Adrian Falub nu are nicio problemă în a evolua în sezonul viitor al Ligii I, în schimb CS U Craiova așteaptă un răspuns de la Comisia Juridică a FRF în privința dreptului de promovare în primul eșalon. Până acum, comisia forului federal a amânat de câteva ori un verdict în acest caz, oferind grupării oltene termen pentru a aduce noi înscrisuri.

CSM-ul lui Lincar încă mai speră

În eventualitatea în care CS U Craiova nu va primi undă verde de la Comisia Juridică pentru a promova în primul eșalon, regulamentul actualei ediții de campionat prevede că locul de Liga 1 va reveni următoarei echipe din clasament care are licență și drept de promovare. În cazul de față este vorba de CSM Râmnicu Vâlcea, acolo unde acum antrenează Erik Lincar, cel care a stat pe banca celor de la CS U Craiova până pe 1 octombrie.

Și în această serie există ceva șanse să se ajungă la un verdict la TAS, atât dacă CS U Craiova va primi drept de promovare, cât și în cazul unui răspuns negativ de la Comisia Juridică a federației. În primul caz, ar putea apărea o contestație – așa cum au amenințat contracandidatele la promovare încă de la începutul play-off-ului. În a doua variantă, clubul oltean a avertizat că în caz de interzicere a dreptului de promovare va face apel la forul de la Lausanne.

 

 

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 02 Jun. 2014, 00:39 Campionat
Pe aceeași temă