„Iașiul era lider detașat, dacă nu apăreau bisericuțele”

06 Jan. 2012, 13:53 Campionat
„Iașiul era lider detașat,** dacă nu apăreau bisericuțele

Ceea ce tehnicianul Ionuț Popa a aruncat-o într-o conferință de presă din a doua jumătate a turului ca pe un simplu zvon ne-a fost confirmată ieri de mijlocașul Vasile Ghindaru (34 de ani). Pus pe lista de transferuri după încheierea primei părți a campionatului, jucătorul adus în Copou de fostul antrenor, Marius Baciu, își explică nerealizările din toamnă ale divizionarei secunde CSMS.

Convins că șeful băncii tehnice își construiește lotul așa cum crede de cuviință, Ghindaru a înțeles repede că nu este dorit de Popa din cauza vârstei și a uzurii, care i-au adus în tur două accidentări. Deși a aflat însă că primarul Gheorghe Nichita l-ar vrea în Copou până în vară, când îi expiră contractul, jucătorul a acceptat, totuși, să se așeze cu conducerea la masa negocierilor, în vederea unei despărțiri amiabile: „Ne-am înțeles în primă fază în privința unei plecări iarna aceasta, după care oamenii nu și-au mai respectat promisiunea. Astfel că pe 16 ianuarie mă voi prezenta la reunire, chiar dacă am și o altă ofertă din Liga a II-a, dar din seria ardeleană. Am însă un contract un Iașul, iar dacă nu vom ajunge nici acum la un acord, va trebui să-l respect. Prioritatea mea este, deci, momentan CSMS”.

Vasile Ghindaru susține că s-a simțit marginalizat după victoria din etapa a II-a, de la Tulcea (scor 2-1), când a fost înlăturat Marius Baciu, cel care l-a și adus în Copou, fiind asimilat drept un jucător fidel fostului tehnician. „Nu am avut decât varianta de a mă pregăti permanent cu seriozitate, convins că antrenorul Ionuț Popa va fi nevoit să apeleze și la mine. Ceea ce s-a și întâmplat în a doua parte a turului și am convingerea chiar că nu am dezamăgit deși venisem după o perioadă de indisponibilitate”, a completat mijlocașul venit la Iași din Singapore, care nu a ascuns motivele pentru care CSMS nu doar că nu se află în obiectiv la jumătatea competiției (locurile 1-2), ci pe poziția a VI-a, ce-i drept la o singură victorie distanță de al doilea loc ce duce în Liga I.

„Partea proastă este că s-au format acele trei grupulețe în vestiar, jucătorii fiind asimilați fie apropiați de Baciu, fie de fostul manager Grozavu, fie de actualul antrenor, Ionuț Popa, iar când la aceeași căruță se trage în trei părți este greu tare să se ajungă în direcția dorită. Asta deși seria este nu slabă, ci foarte slabă, iar lotul cu care s-a terminat turul – valoros, dar se pare că și noi ne-am prezentat și mai slab decât alții. Totul s-a rupt din cauza nerespectării Regulamentului de Ordine Interioară discutat și aprobat de jucători și de conducere, care însă nu a mai fost pus și în practică”, a completat mijlocașul Vasile Ghindaru, conștient că nerealizarea obiectivului în toamnă l-a supărat mult pe primarul Nichita, pe care îl apreciază că susține fotbalul.


„Simțindu-se păcăliți de la un anumit moment, unii jucători nu au vrut efectiv să joace, iar asta a fost extrem de vizibil pe teren. Păi le lipsea tocmai ce este mai important pentru un fotbalist, motivația, iar din cauza asta nu au mai dorit să tragă”

Vasile Ghindaru, mijlocaș CSMS Iași

„Dacă s-ar fi acționat ca un grup compact, nu sub forma a trei grupări, CSMS ar fi fost după terminarea turului măcar cu două victorii avans față de a doua clasată. Mare păcat că nu s-a reușit, dar mai ales că l-am dezamăgit pe domnul primar, care iubește cu adevărat sportul”
Vasile Ghindaru

sursa: Evenimentul

06 Jan. 2012, 13:53 Campionat
Pe aceeași temă