Ianis Zicu vede echitabil egalul cu Petrolul: „A fost o partidă, zic eu, echilibrată” Ce va păți jucătorul eliminat, comparația cu Viitorul și opinia despre punctele acumulate până acum

Marius ANGHEL 27 Aug. 2019, 14:49 Campionat

După ce a remizat cu Rapid în Regie (0-0), a învins-o pe teren propriu pe fosta prim-divizionară Dunărea Călărași (1-0), Farul i-a luat punct și Petrolului (0-0). Meciul cu ploieștenii, desfășurat la Constanța, s-a încheiat fără gol marcat, însă „marinarii” au și avut noroc.

Petrolul a avut trei mari situații de gol în prima repriză, atunci când a și controlat jocul aproape în totalitate. În a doua repriză, Farul a echilibrat disputa, a avut și ea o ocazie prin Hordouan, dar și ploieștenii una, prin Gnabouyou.

La finalul întâlnirii, Ianis Zicu a declarat că remiza i se pare echitabilă și a apreciat faptul că jucătorii săi au reușit să îi facă față Petrolului, o formație pe care o vede mult mai experimentată și pregătită.

„A fost o partidă, zic eu, echilibrată, în afară de primele trei situații pe care le-au avut ei în prima repriză, când s-a eliberat Bărboianu în zona dreaptă. Am discutat toată săptămâna despre acest aspect. Știam că el este un jucător ofensiv, care urcă foarte mult și crează superioritate. Au fost câteva sincronizări între atacantul nostru, interul și fundașul lateral. Dar, una peste alta, rezultatul cred că este echitabil. În a doua repriză am fost echipa care am stat mai sus, am recuperat foarte multe mingi, am avut și câteva oportunități de a marca. Mi-am dorit să câștig această partidă, dar, până la urmă, am jucat cu o echipă care are în componență jucători cu sute de meciuri în prima ligă. Și nu doar un jucător. Cred că, dacă facem un calcul, au peste 1000 de meciuri adunate. În echipa mea, în afară de Muțiu, nu știu câți jucători au peste zece meciuri. Nici Muțiu nu are multe, în jur de 10-12 meciuri în prima ligă. Avem jucători tineri, care se antrenează foarte bine, care respectă lucrurile pe care le facem la antrenament. Lucrul acesta se vede și chiar dacă nu reușim să câștigăm o partidă încercăm cel puțin să fim greu de bătut. După atitudinea pe care am avut-o în repriza a doua de la Chiajna, eu cred că băieții au arătat altfel astăzi”, a spus Zicu la conferința de presă.

Antrenorul Farului a făcut și o comparație față de meciul cu Concordia, dar și alta față de Viitorul lui Gică Hagi. „A fost un meci bun, ținând cont și de calitatea adversarului pe care l-am întâlnit, ținând cont de faptul că noi suntem strânși de o lună și un pic, cu jucători tineri, cu omogenitatea trebuie să avem răbdare să vedem acest lucru. Felul în care băieții s-au prezentat din punct de vedere fizic astăzi mi-a plăcut. Au arătat altfel ca la partida de la Chiajna, că o am în cap de o cap de o săptămână și m-a durut foarte tare acea repriză a doua. Vreau să văd oamenii venind la stadion și plecând mulțumiți de felul în care băieții luptă pe teren, chiar dacă nu putem să arătăm ca Viitorul în acest moment, să fac o comparație. Acolo sunt ani de zile de muncă, este o academie în spate care produce jucători, iar acei jucători vin deja cu o calitate extraordinară din punct de vedere tactic, pentru că ceea ce se lucrează la copii se întâlnește și la echipa mare a domnului Hagi. Chiar dacă noi nu avem această calitate ofensivă, noi sperăm să ajungem să fim o echipă care să stea tot timpul în față în Liga a 2-a. Iar dacă această promovare pe care eu mi-am dorit-o, dar, ținând cont de toate aspectele care au încercuit acest început de sezon, nu e realizabilă, eu cred în continuare că putem să stăm în față și, dacă nu promovăm anul acesta, anul viitor să fie o echipă capabilă să ajungă în Liga 1″, a comentat Ianis Zicu.

Speră ca primăria să refacă nocturna

Programată de la ora 18:00, partida dintre Farul și Petrolul s-a prelungit cu câteva minute și mai avea puțin și se întuneca. Ianis Zicu speră ca nocturna să fie refăcută, pentru ca la Constanța să se organizeze din nou meciuri seara.

„La noi nocturna încă nu funcționează. Să sperăm că și acest aspect, cei din administrație și de la primărie, vor reuși să-l reglementeze și Farul să aibă din nou nocturnă funcționabilă. Au fost prelungiri, au fost jucători accidentați, au fost pauzele de apă, iar acest lucru a decalat ora de sfârșit cu câteva minute”, a spus Zicu.

Cruceru va fi amendat

La fel ca la meciul cu Rapid, Antonio Cruceru a fost eliminat. Cu giuleștenii a încasat două cartonașe galbene în timp ce era pe teren, însă cu Petrolul pe al doilea l-a primit după ce fusese schimbat și se afla pe banca de rezerve. Mijlocașul a vociferat de pe margine, astfel că a fost eliminat. Zicu spune că va lua măsuri.

„Am discutat cu el această problemă încă de la primul gest. Acum va fi amendat. Le-am spus și lui Panait și lui Cruceru, că nu îmi place să iau bani jucătorilor pentru lucrurile pe care le fac, dacă înțeleg și nu repetă. Cruceru l-a repetat și va plăti. Este durerea cea mai mare atunci când muncești o lună de zile și când iei salariul vezi că ești amendat”, a declarat Ianis Zicu la finalul partidei cu Petrolul.

Nemulțumit de punctele obținute până acum

În final, Ianis Zicu a spus că nu este mulțumit cu cele cinci puncte acumulate de Farul după primele patru etape. Antrenorul își propusese opt puncte.

„Nu sunt mulțumit. Vă spun sincer, când a fost tragerea m-am gândit la opt puncte. Acesta era targetul pe care mi l-am impus ca punctaj minim. Din păcate, am reușit doar cinci. Partida de la Chiajna dacă ar fi fost câștigată, și a fost la îndemâna noastră, cred că am fi avut opt puncte. Acum mergem la prima clasată, la Măgurele (n.r. – la Turnu Măgurele, unde va juca cu Turris-Oltul, însă această echipă e pe locul 2). Aceasta este tragerea de care am avut parte. Până la urmă, e un lucru frumos că jucăm cu echipele din față și nu este deloc ușor să ne bată”, a mai spus Zicu.

După patru etape, Farul este singura echipă care are 5 puncte acumulate și se află pe locul 13. Joi, de la ora 20:00, echipa constănțeană joacă în turul 3 al Cupei României, la echipa Victoria Cumpăna, iar în campionat, în etapa a 5-a, joacă sâmbătă, de la ora 18:00, la Turris-Oltul.

Foto și video: Farul Constanța

Marius ANGHEL 27 Aug. 2019, 14:49 Campionat
Pe aceeași temă