Ianis Zicu, mulțumit de egalul obținut de Farul pe terenul lui ASU Poli: „Toți jucătorii au atitudine și lucrul acesta mă bucură”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 15:01 Campionat

Farul Constanța nu a avut parte de cel mai grozav start de sezon. Nici meciul jucat sâmbătă la Timișoara, cu ASU Poli, și terminat la egalitate, scor 0-0, nu a făcut excepție. Chiar și așa, Ianis Zicu nu a fost supărat și a luat lucrurile bune reușite de echipă. În ciuda unui joc slab ofensiv al elevilor săi, chiar cu un om în plus în ultimul sfert de oră, antrenorul „marinarilor” e convins că lucrurile se vor îmbunătăți în viitor.

Antrenorul Farului spune că nu are ce să reproșeze echipei, exceptând eșecul din Cupă (1-2 la CS Făurei). „O partidă dificilă, așa cum ne așteptam. Ne-am pregătit să câștigăm acest meci. Din păcate, în prima repriză nu am avut curaj să construim, am plecat cu foarte mult mingi lungi din apărare și nu am reușit să punem în pericol foarte mare poarta celor de la ASU. În a doua repriză am schimbat și sistemul, am fost mai dinamici, mai periculoși, am avut câteva șanse să putem să marcăm. Din păcate, reușim foarte greu să marcăm și să câștigăm meicuri în deplasare. Până acum, lucrul acesta nu s-a întâmplat. Dar țin să felicit echipa, pentru că din șapte meciuri este al cincilea în care nu primi gol. Lucrul acesta contează foarte mult, pentru că suntem o echipă puternică. Mulți spun că sunt probleme și nu reușim să marcăm multe goluri, dar veți vedea că, ușor, ușor, vom face și lucrul acesta, pentru că, după un timp scurt, cu toți jucătorii veniți în această vară, cred că echipa arată din punct de vedere al organizării de joc. Toți jucătorii au atitudine și lucrul acesta mă bucură, mai puțin ce s-a întâmplat la meciul de Cupă, când lucrurile nu au fost în regulă”, a spus Ianis Zicu despre meciul de la Timișoara.

În iarnă se numără „bobocii”

Întrebat dacă „marinarii” țin neapărat să promoveze la capătul acestui sezon, Zicu spune că analiza serioasa se poate face la iarnă. „Ne gândim să câștigăm meciuri să urcăm în clasament, iar în iarnă vom știe exact ce avem de făcut ca lucrurile să fie mai bune. Acum trebuie să formăm o echipă care să piardă foarte greu și să câștige meciuri. Asta mă interesează pe mine. Și lucrul acesta se vede, puteam să avem minimum 12 puncte și să fim undeva în primele cinci echipe. Dar ne vom câștiga meciul de acasă de săptămâna viitoare”, a precizat constănțeanul.

Zicu nu e surprins de faptul că echipele cu brand nu se detașează în clasament. „Am spus că Liga a 2-a este echilibrată. Am spus că nu sunt echipe care sunt favorite, care vor sta în față. Se vor pierde foarte multe puncte. Doar pentru echipele care vor fi în iarnă în primele șase lucrurile vor fi clare și vom ști cine poate să promoveze sau nu. Acum sunt doar vorbe, iluzii, speranțe”, consideră tânărul antrenor.

Poli are nevoie de un „stadion de fotbal”

Zicu a punctat foarte bine că arena Știința, pe care joacă acasă echipa timișoreană, arată cochet, dar nu e tocmai ce îi trebuie unui nume precum „Poli”.

„Normal că ar fi mai frumos să vedem un stadion plin, un stadion de fotbal, nu să joace în acest complex foarte frumos. Pentru o echipă de tradiție este normal ca oamenii să aibă posibilitatea să vadă o partidă așa cum trebuie. Felicit suporterii pentru atitudinea pe care au avut-o și o au întotdeauna. Din păcate, echipa încă nu se ridică la nivelul așteptărilor suporterilor. Tot timpul aici au fost jucători de calitate, care au reușit să facă performanță și să practice un fotbal frumos, suporterii fiind alături de echipă chiar și atunci când pierdea. De multe ori la aceste echipe iubite e frumos să vezi un joc colectiv ofensiv foarte bun”, a mai adăugat Zicu.

Cu 9 puncte acumulate în primele șapte etape, Farul se situează pe locul 11. În runda următoare o întâlnește pe teren propriu pe cealaltă echipă din Timișoara, Ripensia.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 15:01 Campionat
Pe aceeași temă