„Horror” după pauză

07 May. 2009, 16:43 Campionat
„Horror

"Thriller” pe stadionul „Francisc Neuman” aseară, într-un meci care s-a decis în minutul 90, printr-un gol uriaș marcat de Țucudean. După o primă repriză seacă, a urmat o doua mult mai dinamică și mai bogată în evenimente. UTA a deschis scorul prin Mitu, apoi Jiul a egalat, iar cu un zece minute înainte de final, oaspeții au ratat un penalty. Arădenii s-au năpustit în atac pe final și au reușit să puncteze pentru trei puncte esențiale, în ultimul minut, prin George Țucudean.
 

 

Prima repriză seacă
Înfiorătoare prima repriză a meciului, în ciuda faptului că UTA a dominat și a avut inițiativa. Arădenii au avut posesia mingii de-a lungul primelor 45 de minute, însă le-a lipsit nervul, viteza și fantezia, nereușind să se descurce în fața unui adversar care a ales să se apere supranumeric, dar atent și departe de propria poartă. Mijlocașii Bătrânei Doamne n-au reușit să rupă deloc ritmul, au combinat sec, de cele mai multe ori de-a latul terenului sau în spate. Rarele tentative de verticalizare s-au spulberat de fiecare dată, ori din cauza imobilității atacanților, ori datorită erorilor banale în transmiterea balonului. Pe fondul unui asemenea joc, au rezultat extrem de puține faze de poartă. UTA a reușit, în primele 45 de minute, un singur șut pe spațiul porții – un „cap” al lui Țucudean pe mijlocul porții, direct în brațele lui Hotoboc, după o centrare a lui Lee, de pe partea dreaptă. În rest, mingi pierdute, pase greșite sau centrări în adversari. Jiul n-a contat cu adevărat în prima parte, jucând excesiv în propria jumătate sau la mijlocul terenului, într-o zonă neutră. Oaspeții au avut însă o situație bună cu câteva minute înainte de pauză, însă Pintilii s-a speriat de mingea-cadou primită la 14 metri de poarta lui Mârne, singur, în zonă centrală și a șutat complet aiurea.
 

 

„Horror” după pauză, cu golul victoriei marcat în ultimul minut
Nemulțumiți de-o linie de mijloc lipsită de idei, tehnicienii au provocat trei schimbări în zona mediană, renunțând la Mutulescu, Lee și Ghindaru, pentru Drida, Polgar și Copil. Jocul UTA-ei s-a schimbat puțin în bine, în sensul că atacurile au devenit mai consistente și mai rapide. În urma unui astfel de atac s-a deschis scorul: Țucudean a deviat pentru Mitu, acesta a plecat pe contraatac de la 40 de metri și a înscris plasat, cu un șut de la 14 metri, în minutul 63. Jocul s-a animat, dar Jiul a egalat în minutul 72, profitând de-o nesincronizare a apărării arădene: șut al lui Drăghici de la 20 de metri, deviat de Pocuca. A urmat un joc pe contre, iar în minutul 80, UTA a fost în genunchi, centralul dictând penalty la o intervenție a lui Pascariu la Gheți, după ce refuzase un penalty la Polgar. Pintilii a ratat însă de la 11 metri, iar în ultimul minut, Țucudean a adus trei puncte UTA-ei, după o fază în care a șutat, Hotoboc a respins, iar atacantul arădean a insistat și a marcat de la 3-4 metri.

 

UTA Arad – Jiul Petroșani
Au marcat: D. Mitu 63, Țucudean 90 / Drăghici 72

 

UTA: Mârne – Toc, Pascariu, Pocuca, Pașcovici – Nădăban, Mutulescu (46 Drida),  Lee (75 D. Copil), Ghindaru (59 Polgar) – Mitu, Țucudean. Antrenori: Ionuț Popa și Roland Nagy.

 

Jiul: Hotoboc – Răduțoiu, Pintilii, Stancu, Vădrariu – Gheți, Drăghici, Ilin, Antohi (62 Cruceru) – Afrem,  Apetri. Antrenor: Daniel Timofte.

 

Arbitri: Florin Ghimbășan (Brașov) – Stelian Slabu (Brașov), Florin Hânca (Aiud). Rezervă: Ștefan Erdei (Oradea). Observator FRF: Octavian Ștreng (Oradea). Eliminat: Drăghici 90

 

 

articol scris de Sebastian Șiclovan

07 May. 2009, 16:43 Campionat
Pe aceeași temă