Hernan Crespo sau Alessandro Birindelli, posibili antrenori la Rapid

Mihai Andries 09 Jul. 2014, 12:06 Campionat
Hernan Crespo sau Alessandro Birindelli,** posibili antrenori la Rapid

Argentinianul Hernan Crespo sau italianul Alessandro Birindelli ar putea prelua conducerea tehnică a echipei Rapid, în cazul în care Angelo Massone va deveni patron al grupării giuleștene, scrie, marți, site-ul sportmediaset.it. Potrivit sursei citate, lipsește doar anunțul oficial în cazul preluării Rapidului de către Angelo Massone, un om de afaceri din Roma, de profesie avocat.

„Massone va avea cu el un director general italian, Renzo Rossi, și intenționează să facă alianțe cu unele grupări din Serie A. El vrea să lanseze în campionatul românesc tineri de la echipele Primavera și care nu au șanse de a juca prea curând în Seria A. Acum, Massone și Rossi caută un antrenor. Prima alegere ar fi Hernan Crespo, care a decis să înceapă o nouă carieră de tehnician, după ce s-a descurcat bine în calitate de comentator TV. Ca alternativă, cei doi se gândesc și la Birindelli, care a antrenat până acum la juniori”, scrie sursa citată.

Hernan Crespo are 39 de ani și s-a retras din activitate în 2012, după ce a evoluat la Parma, Chelsea, Lazio și Internazionale Milano. Alessandro Birindelli, în vârstă de 39 de ani, s-a retras în 2010, el evoluând nouă sezoane la Juventus. Birindelli a fost secundul lui Dario Bonetti la Dinamo și la naționala Zambiei. Angelo Massone s-a aflat săptămâna trecută la București timp în care a pus la punct cu Adrian Zamfir detaliile privind preluarea pachetului majoritar al FC Rapid. El s-a întâlnit vineri și cu jucătorii din lot în cantonamentul echipei de la Centrul de Fotbal Mogoșoaia după care a plecat în Italia.

Investitorul italian trebuie să prezinte o scrisoare de garanție bancară de un milion de euro la semnarea contractului de cumpărare a pachetului majoritar de acțiuni al FC Rapid de la actualul proprietar, Adrian Zamfir, au declarat, marți, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul grupării giuleștene.

Scrisoarea de garanție va avea ca beneficiar FC Rapid, suma urmând să fie folosită de conducere pentru achitarea a două-trei salarii restante către jucători și restul angajaților, dar și pentru realizarea unor transferuri. Conform surselor citate, Massone și Zamfir vor semna un antecontract până cel târziu miercuri, dată la care expiră opțiunea de cumpărare aflată în vigoare. După semnarea antecontractului se va aștepta eliberarea de către banca emitentă a scrisorii de garanție, procedură care va dura aproximativ o săptămână.

Contractul de vânzare-cumpărare, document care va oficializa definitiv intrarea clubului Rapid în posesia lui Angelo Massone, va avea obligatoriu atașat scrisoarea de garanție. Adrian Zamfir va încasa în urma tranzacției suma simbolică de 1 euro de la Angelo Massone.

Articol scris de Luminița TURCU

Mihai Andries 09 Jul. 2014, 12:06 Campionat
Pe aceeași temă