Hat-trick-ul cu Aerostar, primul din cariera lui Laurențiu Marinescu. „Am luat mingea acasă. Această zi va rămâne și pentru mine în istorie”. Tamuz a debutat

Marius ANGHEL 01 Oct. 2018, 19:14 Campionat

Petrolul a obținut în etapa a 9-a cea mai clară victorie din acest sezon. În această ediție, ploieștenii au mai trecut cu 3-0 de CS Balotești și Energeticianul, de ambele în deplasare, însă cu Aerostar au reușit să înscrie de cinci ori și să nu primească niciun gol. A fost un succes ca o descătușare pentru jucătorii lui Leo Grozavu, care veneau după o înfrângere grea în fața Universității Cluj (2-3).

Contra băcăuanilor au debutat cu goluri la Petrolul Antonio Cruceru, cât și Jeroen Lumu, însă omul meciului a fost veteranul Laurențiu Marinescu. Mijlocașul a reușit un hat-trick, primul din cariera sa. Precedentul joc în care a înscris mai mult de un gol a avut loc pe 8 mai 2013, atunci când Petrolul trecea cu 6-4 de FC Brașov, în Liga 1, iar Marinescu puncta de două ori.

„Sunt foarte bucuros pentru că am reușit să marchez de trei ori. Nu mai marcasem până acum trei goluri într-un meci. Am mai marcat două, dat trei nu reușisem. Sunt bucuros că am reușit să sparg gheața, dar sunt foarte importante punctele pe care le-am obținut, pentru că veneam după un meci la „U” Cluj, în care nu ne doream să-l pierdem și sperăm ca după această victorie să mergem pe acel traseu pe care ni l-am propus, să mergem din victorie în victorie”, a spus Laurențiu Marinescu după meciul cu Aerostar.

În cinci meciuri jucate pentru Petrolul de când a fost letitimat, toate ca integralist, Marinescu a înscris de patru ori, devenind astfel golgheterul echipei în acest sezon. După hat-trick-ul cu Aerostar, mijlocașul a primit în dar mingea. „Am luat mingea acasă. Sunt foarte bucuros, fiindcă nu mă așteptam și nu mă gândeam că voi marca trei goluri. Această zi va rămâne și pentru mine în istorie. Suntem Petrolul, trebuie să jucăm fiecare meci să câștigăm, dar, din păcate, mai sunt și astfel de momente ca la „U” Cluj, dar sperăm să fie cât mai puține”, a mai spus Marinescu.

Cruceru: „Am șters cu buretele ce s-a întâmplat la Cluj”

La fel de bucuros după primul său gol marcat în tricoul Petrolului a fost și mijlocașul Antonio Cruceru. „Sunt foarte fericit. În primul rând sunt bucuros pentru că am reușit să ajut echipa să câștigăm și, normal, e o bucurie în plus când marchezi pentru Petrolul pe un asemenea teren. Așteptam să înscriu. A fost un meci mai greu la Cluj, s-a întâmplat ce s-a întâmplat, am venit acasă, ne-am făcut treaba, am șters cu buretele ce s-a întâmplat și i-am bătut cu 5-0 pe cei de la Aerostar. Cred că fiecare jucător care evoluează la Petrolul vrea să-și facă treaba cât mai bine, la fel și Toto, cât și Lumu. Lumu a și marcat, mi-a dat și pasa de gol și a fost ok”, a comentat și Cruceru.

Marcatorii Petrolului în primele nouă etape sunt: Laurențiu Marinescu (4 goluri), Lucian Cazan (3), Claudiu Herea, Nini Popescu, Alexandru Tudor Șaim, Sergiu Arnăutu (toți patru cu câte două goluri), Sebastian Ghinga, Florin Plămadă, Antonio Cruceru, Jeroen Lumu (toți patru cu câte unul).

A debutat Tamuz

Tot în meciul cu Aerostar, la Petrolul a redebutat într-un joc oficial și Toto Tamuz (30 de ani). Nigerianul cu cetățenie israeliană a fost folosit în a doua parte a partidei contra băcăuanilor, când a intrat în locul lui Sergiu Arnăutu, în minutul 68.

Ultimul meci jucat de Tamuz în România a avut loc în urmă cu 2 ani, 9 luni și 8 zile, pe 20 decembrie 2015, atunci când a evoluat pentru „fosta” echipă Petrolul, în eșecul cu ASA Târgu Mureș, scor 0-1.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Petrolul / Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 01 Oct. 2018, 19:14 Campionat
Pe aceeași temă