Gugulanii și-au luat frumos la revedere de la suporteri. La Caransebeș s-a cântat: „Ole, ole, Ole, ole / Ce frumos e-n B, Ce frumos e-n B…”

Autori: Adrian Crânganu, Marius ANGHEL Publicat: 03 May. 2015, 03:55 Actualizat: 04 May. 2015, 18:01 Campionat

Jucătorii lui FC Caransebeș au ținut să-și ia rămas-bun de la propriii suporteri cu o victorie, și au reușit asta sâmbătă, 2 mai, când, în etapa a V-a a play-out-ului Ligii a II-a, au învins fără drept de apel pe CSM Râmnicu Vâlcea, după un meci pe care l-au dominat din primul până în… penultimul minut. Din păcate pentru fotbalul din municipiul de pe malurile Timișului și Sebeșului, ploaia care a căzut pe aproape întreg parcursul întâlnirii i-a împiedicat pe gugulani să vină în număr mare la stadion, așa cum își făcuseră un obicei în ultima vreme.

Gazdele au început în forță, prima fază periculoasă consumându-se în minutul 3, atunci când Săulescu, angajat central, a intrat în careu și a șutat puternic de la 8 metri, însă portarul vâlcean Popescu a reușit să respingă cu piciorul. După doar două minute, același Popescu a fost pus la încercare de Tomozei, care a trimis un trasor de pe partea stângă, goal-keeper-ul oaspeților a respins în lateral, însă acolo era Stoica, atacantul caransebeșean îndeplinind o simplă formalitate și trimițând, de la 6 metri, balonul în plasă.

Golul al doilea al gazdelor a fost înscris în minutul 27, după o fază foarte frumoasă, în care balonul a circulat pe traseul Roman – Săulescu – Stoica, acesta din urmă reușind să marcheze, cu latul, de la 12 metri, și stabilind astfel un ecart care a adus mai multă liniște nu doar în tribune, ci și pe banca tehnică a gugulanilor.
Singura fază în care oaspeții au contat în atac a fost cea din minutul 42, când Staicu a pătruns frontal, l-a driblat pe Pascal, ieșit în întâmpinare, însă, rămas cu poarta goală în față, a fost talonat de Goșa, care a reușit să scoată în cele din urmă un fault în atac.

Vâlcenii au început mai bine partea a doua, fiind chiar pe punctul de a reduce din handicap în minutul 47, când Munteanu a centrat perfect de pe extrema stângă, însă lovitura de cap, cu pământul, trimisă de Staicu de la 8 metri, a trecut puțin pe lângă stâlpul stâng al porții apărate de Pascal.

Golul de 3-0, venit după o fază controversată

Odată cu trecerea timpului, caransebeșenii au echilibrat partida și au trecut la cârma jocului, iar în minutul 61 Samson a fost la un pas de autogol, după ce a reluat cu capul centrarea de pe dreapta a lui Birău, mingea, pe care voia să o trimită în corner, trecând la doar câțiva centimetri de bara dreaptă a porții lui Popescu.

Cea mai controversată fază a meciului s-a consumat în minutul 65, pe un atac purtat pe partea dreaptă de gugulani, mingea a ajuns în careu, Săulescu, lovit în piept de un adversar, s-a prăbușit fulgerător, portarul Popescu făcând semne disperate ca jocul să fie oprit, gesturi pe care arbitrul de centru nu le-a văzut, astfel că faza a continuat, iar mingea a ajuns la Roman, care, de la 14 metri, a șutat necruțător sub bară, ducând scorul la 3-0. Protestele ulterioare ale vâlcenilor au rămas însă fără rezultat, iar meleul format din jucătorii celor două echipe a fost în cele din urmă împrăștiat de arbitri.

Probabil și pe fondul nervilor de la faza marcării golului, în minutul 73 Munteanu l-a faultat brutal pe Săulescu, la mijlocul terenului, intervenție pentru care „centralul” timișorean Flavius Roșu i-a arătat vâlceanului direct cartonașul… roșu.

Caransebeșenii puteau să-și mărească avantajul în minutul 79, când nou-intratul Popa a centrat de pe partea dreaptă, însă Lupu, aflat la doar 6 metri de poarta oaspeților, a trecut milimetric pe sub minge.

Cel de al patrulea gol al gazdelor s-a înscris în primul din cele patru minute de prelungire, după o fază prelungită de atac, când mingea a ajuns la Precup, care, de la 14 metri, a șutat puternic la semiînălțime, lăsându-l fără replică pe tânărul de numai 18 ani Prvulovic.

Scorul final l-a stabilit Staicu, în minutul imediat următor, când, găsit bine în careu, a șutat pe jos, de la 12 metri, marcând golul de onoare al vâlcenilor.

După fluierul final, jucătorii gugulani, în frunte cu Alin Artimon, și-au salutat galeria, o galerie – Magica Balta – care s-a comportat exemplar nu doar la acest meci, ci pe întreg parcursul campionatului și care a părăsit stadionul cântând „Olé, olé, Olé olé/ Ce frumos e-n B, Ce frumos e-n B, Ce frumos e-n B…„.


 

Articom: „Cred că am reușit să justificăm investiția făcută în noi”

„Mă bucură jocul, mă bucură rezultatul, mă bucură faptul că în al cincilea meci consecutiv folosim patru jucători sub 21 de ani, iar spre final chiar al cincilea, mă bucur că, matematic, ne-am atins obiectivul și nu am depins de retragerea lui FC Olt sau mai știu eu a cui se mai poate retrage în ultima săptămână… Cred că am reușit să justificăm investiția făcută în noi, încrederea avută în noi, eforturile care s-au făcut dinspre oraș și dinspre domnul primar… Putem vorbi așa acum, pentru că, matematic, socotelile sunt încheiate, indiferent că se răzgândește FC Olt peste o săptămână și se prezintă la ultimul joc. Îmi felicit jucătorii pentru parcurs, putea fi și mai bun, dar la start, când ne-am apucat, puțini credeau că, având șase puncte, vom reuși să ne mai atingem obiectivul. Deja sezonul acesta pentru noi e istorie, mai avem un joc în care trebuie să ne respectăm, așa cum am făcut și astăzi, în care trebuie să aducem puncte, ca să rămânem primii în play-out și să încheiem sezonul cu un rezultat bun și, așa cum ne-am propus la început, să încheiem pe primul loc dacă putem sau la egalitate de puncte cu Vâlcea. Sper că i-am mulțumit pe spectatorii prezenți în tribune, le mulțumim cu toții pentru sprijinul pe care ni l-au acordat la fiecare meci, și sper ca în sezonul viitor Caransebeșul să poată să le arate, pe lângă rezultate, și un joc care să-i satisfacă”, a spus la conferința de presă Alin Artimon.

Pelici: „Ne-am prezentat lamentabil, am făcut cadouri, am venit în vacanță, în vacanță am și jucat”

„Prea multe despre acest joc nu sunt de spus. O victorie meritată a Caransebeșului, am avut și noi ocaziile noastre în anumite momente importante în care puteam să revenim în joc, dar am făcut din nou cadouri… Dacă există un lucru bun pentru noi în jocul de azi, acela e faptul că am jucat cu vreo șase tineri sub 21 de ani, dintre care patru născuți în 1996, ceea ce se urmărește pentru anul viitor. În rest, ne-am prezentat lamentabil, am făcut cadouri, am venit în vacanță, în vacanță am și jucat. Suntem cu toții vinovați, în frunte cu mine, pentru atitudinea avută astăzi. Mai rămâne un meci, după care vom vedea ce va fi. Felicitări Caransebeșului pentru tot ce a realizat din iarnă încoace și mult suuces în ceea ce-și propun!”, a declarat după meci tehnicianul vâlcean Alex Pelici.

FC CARANSEBEȘ        4
CSM RÂMNICU VÂLCEA    1

C. Stoica ”5, ”27, A. Roman ”65, Precup ”90+1 / M. Staicu ”90+2

Ad. Pascal – Tomozei, Goșa (cpt.), Cip. Dinu, Birău – Artean, Fl. Pîrvu, Săulescu (H. Popa ”76), S. Lupu (Al. Manea ”83) – A. Roman (Precup ”71), C. Stoica
Rezerve neutilizate: Birăescu – R. Barbu, Suru, Al. Boștină
Antrenor: Alin Artimon

A. Popescu (Prvulovic ”80) – Samson, Pîrvulescu (cpt.), Deaconescu (Preda ”57), Vl. Munteanu – Dumitrașcu, L. Iordache, Codin, Pișcanu (Fl. Lazăr ”77) – Bg. Geantă, M. Staicu
Rezerve neutilizate: Ad. Popa, Konyeha, Melcea, Firțulescu
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: Vl. Munteanu ”73 (roșu direct)

Stadion: Municipal (Caransebeș); Spectatori: 200; Arbitru: Flavius Alin Roșu (Timișoara); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara). Jucătorul meciului: Constantin Stoica.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Autori: Adrian Crânganu, Marius ANGHEL Publicat: 03 May. 2015, 03:55 Actualizat: 04 May. 2015, 18:01 Campionat
Pe aceeași temă