Grigoraș vede Aerostar ca „formația cea mai agresivă și bine pregătită fizic din campionat”. Întâlnirea cu băcăuanii e una specială pentru antrenor: „Vreau să le arăt ce au crescut”

Marius ANGHEL 19 Apr. 2019, 15:05 Campionat

În meciul tur, SSC Farul obținerea un punct in extremis din deplasarea de la Aerostar Bacău, pe care o egala în al patrulea minut al prelungirilor. Se termina 2-2, după ce constănțenii deschiseseră scorul prin Alexandru Grigoraș (38), băcăuanii îl întorseseră în partea secundă cu reușitele lui Cătălin Vraciu (50 – pen.) și Valentin Buhăcianu (55), iar Alexandru Sabangeanu (90+4) dădea lovitura la ultima fază.

Cele două nou-promovate în Liga 2 se regăsesc și acum în situații critice. SSC Farul e prima deasupra locurilor retrogradabile, cu 33 de puncte, în timp ce Aerostar se află două poziții mai jos, cu 29 de puncte. Tocmai de aceea, rezultatul favorabil pe care și-l doresc din meciul de sâmbătă, de la ora 11:00, le poate ușura parcursul în celelalte șapte etape rămase apoi de disputat. Constănțenii s-ar distanța de una dintre contracandidatele în lupta pentru menținerea în eșalonului secund, iar băcăuanii s-ar apropia de adversară și și-ar mări sansele să iasă din zona roșie.

Ambii antrenori, Petre Grigoraș, respectiv Florin Bratu, sunt conștienți de importanța meciului de la Constanța. Grigoraș se avântă și spune chiar că această întâlnirea este cea mai importantă din acest retur, lăudându-și adversara și spunând despre ea că e cea mai bine pregătită fizic dintre toate echipele din Liga 2.

„E cel mai important meci al nostru din retur. Dacă vom câștiga, ne-am stabiliza puțin poziția din ierarhie și vom avea o oarecare liniște pentru partidele următoare. Vom avea însă un meci greu, Aerostar este formația cea mai agresivă și cea mai bine pregătită fizic din campionat. Este și puțin pe val, după ce a câștigat în etapa precedentă (n.r. – 2-1 cu Daco-Getica). Nu în ultimul rând, a cedat greu în alte meciuri, precum la Târgoviște (n.r. – 2-3 cu Chindia, după ce a condus de două ori), la Pitești (n.r. – 1-2, a avut 1-0 și a pierdut în minutul 90+2), cu „U” Cluj (n.r. – 1-2, după un joc dominat aproape în totalitate) sau cu Energeticianul (n.r. – 1-1 după ce a fost egalată în minutul 85). Aerostar are doi atacanți foarte buni, Buhăceanu și Vraciu, care, în tur, au marcat peste 90 la sută dintre golurile echipei (n.r. – 28 din 41). Trebuie să fim atenți la ei, dar și la joc în ansamblu. Sper ca valoarea noastră, atitudinea și mentalitatea de învingători să ne ducă la victorie. Un succes ne-ar consolida poziția de deasupra liniei retrogradării și ar pune șapte puncte între noi și Aerostar. Venim după două partide în care am cucerit numai un punct (n.r. – 1-1 cu ASU Poli și 1-2 cu U Cluj). Ne doream foarte mult ca, pe lângă joc, să avem continuitate și în rezultate pozitive, însă fotbalul se joacă pe goluri. După aspectul partidelor, ultimele două rezultate sunt nedrepte pentru noi”, a spus Petre Grigoraș în conferința de presă de dinaintea meciului cu Aerostar.

Totodată, Petre Grigoraș spune că meciul cu Aerostar e unul special pentru el. „Voi înfrunta din nou ca antrenor echipa la care am început cariera de fotbalist, la nivel de Liga a 3-a, Liga a 2-a, dar aceasta nu înseamnă că nu-mi doresc enorm să câștig sâmbătă. Vreau să le arăt celor de la Aerostar că au crescut un om bun, serios, responsabil, care încearcă să-și facă datoria acolo unde e”, a mai declarat antrenorul Farului.

Avram: „Meciul e ca o finală”

Și căpitanul Farului, portarul Raul Avram, e de părere că meciul cu băcăuanii este unul foarte important. „Ne așteaptă un meci dificil, contra unui adversar destul de puternic. Jucătorii Aerostarului vor veni să ia toate cele trei puncte. Dar noi suntem pregătiți bine și sunt convins că, dacă vom avea o atitudine bună, vom câștiga. E un meci foarte important, în condițiile în care și noi, și Aerostar suntem în lupta pentru evitarea retrogradării. E obligatoriu să învingem. La Cluj am pierdut pe nedrept, dar nu ne mai uităm înapoi, vrem să recuperăm acum cele trei puncte. Pentru ambele echipe, meciul e ca o finală. Așteptăm cât mai mulți spectatori alături de noi”, a spus Avram.

Foto și video: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 19 Apr. 2019, 15:05 Campionat
Pe aceeași temă