„Greșeala din prima repriză îmi aparține pentru că am încercat o nouă formulă”. Csik spune că meritul egalului e exclusiv al jucătorilor

Marius ANGHEL 17 May. 2015, 14:16 Campionat

Fără o miză reală în campionat după ce ACS Poli a promovat, Olimpia Satu Mare și Metalul Reșița au remizat în meciul direct, scor 1-1. Bănățenii au fost pe punctul de a câștiga trei puncte mari și a se menține în cursa pentru locul doi, însă au fost egalați în ultimele minute.

Antrenorul reșițenilor, Daniel Oprița, a menționat că situația clubului, în ceea ce privește partea financiară, este destul de gravă, dar, cu toate acestea, jucătorii săi s-au luptat pentru a obține victoria.

„Noi mai avem miză pentru că vrem să terminăm pe locul doi. Acesta este obiectivul nostru acum, pentru asta am luptat și chiar dacă nu mai aveam niciun scop vroiam să jucăm să câștig toate meciurile și cred că toți antrenorii își doresc asta. A fost un meci frumos cu ocazii de poartă, mă așteptam să fie așa. Rezultatul este echitabil, chiar dacă ei au ratat un penalty și au pus presiune pe final de meci. Am fi putut închide jocul din prima repriză, am avut câteva ocazii destul de bune în prima repriză. Îi felicit pe băieți pentru atitudinea pe care au avut-o pentru că în situația dificilă cu banii în care ne aflăm acum au dat dovadă de caracter”, a declarat, citat de satumareonline.ro, Oprița.

Csik: „În a doua repriză nu știu dacă au ajuns de două ori în careul nostru”

De partea cealaltă, Tiberiu Csik și-a asumat întreaga răspundere pentru greșelile din prima repriză. „Greșeala din prima repriză îmi aparține în totalitate pentru că am încercat o nouă formulă care, din păcate, nu mi-a ieșit. Ceea ce s-a întâmplat în repriza a doua e meritul băieților, dacă puneam mai multă presiune poate și câștigam”, a declarat antrenorul Olimpiei.

Csik nu s-a ridicat deloc de pe bancă pe parcusul partidei, acesta menționând că nu a simțiti nevoia să o facă. Căpitanul Cosmin Iuhas susține însă că nu e nevoie ca antrenorul lor să fie neapărat lângă teren pentru a-l auzi. „Noi îl auzim și dacă stă pe bancă pe domnul Tibi pentru că în permanență ne încurajează și ne strigă ce avem de făcut. În plus, la pauză ne dă sfaturi. Ați văzut cu toții că după o primă repriză nereușită, a urmat o a doua repriză în care am arătat altfel și trebuia să câștigăm acest joc. În prima repriză a fost acea greșeală copilărească de început de joc, a fost și acel penalty ratat de Sălă și în a doua repriză nu știu dacă au ajuns de două ori în careul nostru. Am avut puterea să revenim. Mă bucur foarte mult că am văzut entuziasm din nou și dacă revi în a doua repriză, spune multe despre fiecare din noi care am fost în teren. Felicit cei trei juniori care au intrat, mă bucur pentru ei și mă bucur că vin din spate să ajute echipa mare”, a spus, citat de satumareonline.ro, Iuhas.

Băbuț: „Este de speriat să vezi că nu mai ai buget până la sfârșitul anului, dar vom trece peste”

În ceea ce privește situația financiară a clubului, Dan Băbuț susține că salariile sunt la zi, însă consilierii locali ar trebui să țină cont că mai sunt și alte cheltuieli. „Echipa la ora asta este cu salariile la zi, dar, din păcate, sunt și alte cheltuiele și, în lipsa fondurilor, este normal să acumulăm datorii și în același timp este destul de umilitor să ajungem să ne milogim să primim o sumă de bani. Dacă consilierii au nevoie de acte, pot să vină la conducere să le solicite. Sunt sigur că situația se va rezolva. Îmi pare rău că jucătorii trebuie să treacă prin această situație, este de speriat să vezi că nu mai ai buget până la sfârșitul anului, dar sunt sigur că vom trece și peste acest aspect”, a precizat și președintele clubului din Satu Mare.

Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 17 May. 2015, 14:16 Campionat
Pe aceeași temă