OFICIAL | Olimpia Satu Mare, exclusă din campionatul Ligii 2. Modificările din clasament și ce se întâmplă în retur

Marius ANGHEL 02 Feb. 2018, 11:39 Campionat
OFICIAL | Olimpia Satu Mare, exclusă din campionatul Ligii 2.** Modificările din clasament și ce se întâmplă în retur

Luni, 29 ianuarie, președintele Olimpiei Satu Mare, Istvan Merkli, a înștiințat, în scris, Departamentul Competiții al Federației Române de Fotbal de retragerea echipei din campionatul Ligii 2, „din cauza faptului că membrii fondatori și asociați refuză să finanțeze clubul”. A fost, mai degrabă, o ultimă acțiune de imagine a Olimpiei, putem spune de orgoliu, deoarece oficialul știa că în această săptămână Comisia de Disciplină și Etică a FRF urma să dicteze o primă sancțiune de excludere a clubului din Liga 2 din cauza multiplelor litigii pe care le are cu foștii jucători.

Lucru care s-a și întâmplat în ședința Comisiei de Disciplină și Etică a FRF din 31 ianuarie, tot atunci când a mai primit o penalizare de încă patru puncte pe lângă cele 42 scăzute până săptămâna trecută.

„Comisia a hotărât excluderea CS FC Olimpia 2010 Satu Mare din toate competițiile organizate sub egida Federației Române de Fotbal, ca urmare a neachitării obligațiilor financiare în termenul regulamentar față de creditorul Voicu Ionuț Adrian”, a fost verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF din 31 ianuarie.

Încă patru puncte scăzute și litigii noi cu Krausz și Iuhas

Acesta a fost ultima sancțiune, și cea mai dură, în urma litigiului pe care Olimpia îl avea cu fostul jucător Adrian Voicu. În viitoarele ședinte ale comisiei FRF, gruparea sătmăreană va primi noi sancțiuni de excludere și din procesele cu Iulian Anca Trip, Adrian Ciuc, Bogdan Faur și Valter Heil.

Tot pe 31 ianuarie, echipa din Liga 2 s-a mai ales cu încă patru puncte scăzute în urma litigiilor cu Valter Heil și Adrian Ciuc, ajungând astfel la un total de 46 de puncte scăzute în total în acest sezon, adică acum are în clasament -23 de puncte. În cele 21 de etape desfășurate în prima parte a sezonului, Olimpia obținuse 23 de puncte pe teren. Cum Olimpia rămâne, în urma acestei excluderi, și fără victoria cu Metaloglobus, deci pierde alte trei puncte, în clasament are acum -26 de puncte.

Mai mult, în ședința Comisiei de Disciplină și Etică de miercuri, Olimpia s-a ales cu un nou litigiu, care pentru început i-a adus „doar” o amendă de 3000 de lei. Raul Krausz, fostul ei jucător, acum la ASU Poli, își cere și el restanțele financiare. Vor urma scăderi de puncte până se ajunge tot la excludere și în acest caz, însă toate sancțiunile se vor da degeaba, fiindcă Olimpia e deja exclusă, nu va mai exista, iar jucătorul nu va mai avea de unde să își ia banii pentru care a muncit.

Iar o zi mai devreme, pe 30 ianuarie, Camera națională de soluționare a litigiilor (CNSL) a admis cerea jucătorului Olimpiei Ciprian Brata de a fi declarat liber de contract și a admis cererea formulată de Cosmin Iuhas, fostul căpitan al echipei, de chemare în judecată a clubului. Iuhas are de primit de la Olimpia 30.000 de lei reprezentând salarii pentru aprilie 2016, iunie-iulie 2016, august-decembrie 2017, plus încă 400 lei cu titlu de taxă de procedură. Bineînțeles, fundașul nu va mai vedea niciun ban de la echipa sătmăreană.

Olimpia mai are litigiu, de săptămâna trecută, și cu atacantul Olivier Lusamba.

Toate meciurile din retur vor fi pierdute de Olimpia la „masa verde”

Odată cu această excluderea a Olimpiei se schimbă în mod oficial și clasamentul Ligii 2. Cele două rezultate înregistrate pe teren în retur de echipa sătmăreană se vor schimba în victorii la „masa verde” pentru adversare. Cele obținute în tur vor rămâne aceleași.

Metaloglobus va fi marea câștigătoare, după ce pierduse la Satu Mare cu 0-2. Bucureștenii vor câștiga acum cu 3-0, vor lua trei puncte și vor urca de pe locul 15 pe locul 13, depășindu-le pe Luceafărul Oradea și Știința Miroslava.

Academica Clinceni (locul 6), care câștigase pe teren propriu, cu 4-1, meciul cu Olimpia, va suferi modificări doar la golaveraj, urmând a avea un gol mai puțin marcat și unul mai puțin primit.

În rest, meciurile pe care Olimpia le mai avea de jucat până la finalul sezonului vor fi câștigate cu 3-0 de adversare.

VEZI cum arată NOUL CLASAMENT al Ligii 2 după excluderea și depunctarea Olimpiei

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 02 Feb. 2018, 11:39 Campionat
Pe aceeași temă