Grecu a apărat senzațional și Oțelul a ieșit bine din deplasarea în Giulești

Grecu a apărat senzațional** și Oțelul a ieșit bine din deplasarea în Giulești

Oțelul Galați a terminat la egalitate, scor 0-0, partida susținută sâmbătă, în deplasare, cu Rapid București, în cadrul etapei a 12-a din Liga 2, Seria 1.

Oțelul a început bine partida și a avut primele două ocazii ale meciului, ambele prin Cârjan (min. 4 și 6), dar n-a reușit să-și mențină prea mult acest nivel ridicat al jocului. Rapidiștii au strâns spațiile dintre ei și încet-încet au trecut la conducerea ostilităților, însă n-au putut să-și concretizeze dominarea pentru că au avut în față un portar, Nicușor Grecu, ce a făcut un meci senzațional. Goalkeeperul gălățenilor a scos excelent șutul lui Tudoran (min. 36), iar peste un minut a respins și din fața lui Iulian Popa, scăpat singur cu el.

După pauză, jucătorii echipei gălățene au pus osul cu mai multă convingere în duelurile unu la unu, însă ocaziile au aparținut tot gazdelor. Grecu a fost coșmarul lui Popa, scoțând uluitor la alte două ocazii uriașe ale mijlocașului ce juca sezonul trecut la Oțelul: reluare din alunecare de la șase metri (min. 54) și apoi portarul Oțelului  a respins când l-a avut din nou doar pe Popa în fața sa (min. 58). A respins de sub bară și la reluarea cu capul a lui Martin (min. 59), iar când Grecu a fost depășit, Asanache (min. 77) a respins din fața porții goale.

A fost un egal obținut cu multă trudă de Oțelul, iar punctul obținut în Giulești i-a menținut pe loc de play-out, însă la mică distanță de Ceahlăul, echipă care a câștigat în această etapă și care forțează părăsirea locului ce duce la retrogradarea directă.

RAPID BUCUREȘTI  0
OȚELUL GALAȚI       0

Romero – Kusnir, Moke (cpt.), Grassi, Raiciu – Luque, Trandu – M. Martin, Nkoyi (Embalo ’29), I. Popa (Jeslinek ’70) – Cioablă (G. Tudoran ’22)
Rezerve neutilizate: Drăghia – Avrămia, Al. Mitu, Monzo
Antrenor: Dan Alexa

N. Grecu – C. Stoian, Ad. Codreanu, Asanache, Murgoci (cpt.) – R. Tătar, I. Codreanu (Dajbog ’74) – Diarra (Ed. Dumitru ’68), R. Stănescu, Chipirliu (M. Adăscăliței ’90+2) – Cârjan
Rezerve neutilizate: Vicol – Al. Avram, V. Ștefan, Perju
Antrenor: Daniel Florea

Stadion: „Valentin Stănescu” (București); Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Florin Liviu Burlacu (Urziceni) și Gheorghită Bălan (Pitești). Jucătorul meciului: Nicușor Grecu.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă