Grahovac și-a reziliat contractul cu UTA, iar Buleică, Ciucă și Strătilă au fost trimiși să joace în Liga 4. Doi stranieri, printre care „Messi al Canadei”, au debutat la arădeni

Marius ANGHEL 11 Nov. 2017, 14:04 Campionat

UTA și portarul Branko Grahovac au ajuns la o înțelegere amiabilă în privința rezilierii contractului după ce bosniacul și alți trei jucători din lot au sărbătorit peste programul stingerii, sâmbăta trecută, cu ocazia aniversării lui Mădălin Ciucă. În schimb, Alin Buleică, Mădălin Ciucă și Sorin Strătilă au refuzat despărțirea amiabilă în termenii conducerii, astfel că până la o înțelegere între cele două părți au fost trimiși la echipa secundă a clubului, dar au fost și sancționați financiar.

Mai mult, UTA s-a despărțit și de preparatorul fizic Vlad Țăran, rămas la echipă din mandatul lui Adrian Mihalcea.

„UTA și valorosul portar Branko Grahovac au ajuns astăzi la un acord de încetare a colaborării. De asemenea, clubul nostru se desparte și de preparatorul fizic Vlad Țăran. În ambele cazuri, colaborarea se oprește pe cale amiabilă și dorim să le mulțumim amândurora pentru perioada petrecută alături de noi, urându-le mult succes în pașii viitori ai carierelor lor.

În altă ordine de idei, în urma unor abateri disciplinare, jucătorii Alin Buleică, Mădălin Ciucă și Sorin Strătilă au fost trimiși la echipa a doua. După îndeplinirea formalităților procedurale, cei trei jucători vor fi sancționați disciplinar”, este comunicatul clubului UTA.

Boakai, legitimat și debutant cu ASA Târgu Mureș. Å vedkauskas a fost titular

Și tot în această săptămână, după ce l-a adus pe portarul lituanian Tomas Å vedkauskas (23 de ani), conducerea clubului UTA l-a legitimat și pe canadianul Hanson Boakai, mijlocașul de 21 de ani care se antrenează alături de arădeni de mai bine de o lună.

Poreclit „Messi al Canadei”, Boakai a făcut parte din lotul de 18 din meciul de azi cu ASA Târgu Mureș, pierdut cu 1-2 pe teren propriu de UTA, și a debutat la arădeni în minutul 69, atunci când a fost introdus în locul lui Paul Păcurar.

Canadianul a fost în vară și în probe la CS U Craiova, iar ultima oară a fost legitimat în cea de-a treia divizie suedeză, la Landskrona. Până să ajungă în Europa, tânărul mijlocaș a jucat la echipa canadiană FC Edmonton, la care a strâns 27 de meciuri, două goluri și patru pase decisive, între 2013 și 2015. La momentul debutului său, Boakai a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Ligii Nord-Americane de Fotbal (NASL), la vârsta de 16 ani și 231 de zile, record pe care îl deține și în prezent. Hanson Tamba Boakai are și zece selecții și trei goluri are la reprezentativele U-17 și U-20 ale Canadei.

Tot astăzi, Svedkauskas a jucat ca titular pentru UTA, asta după ce miercuri, în jocul cu Ripensia Timișoara, a fost rezerva lui Grahovac.

Foto: Viorel MUSCĂ‚

Marius ANGHEL 11 Nov. 2017, 14:04 Campionat
Pe aceeași temă