„Messi al Canadei” vrea să joace la UTA. Todea îl testează pe mijlocașul de 20 de ani recordmen în Liga Nord-Americană

Marius ANGHEL 03 Oct. 2017, 19:17 Campionat

UTA Arad ar putea realiza un transfer interesant în această perioadă în care e în cautare disperată de rezultate pentru a scăpa de poziția retrogradabilă din Liga 2. La antrenamentele „Bătrânei Doamne” se află de luni și un mijlocaș canadian care este poreclit de fani „Messi al Canadei”.

În vârstă de 20 de ani, Hanson Tamba Boakai dă probe la UTA începând de ieri, anunță Sport Arad, după ce în această vară și-a încercat șansa și la CS U Craiova, acolo unde s-a antrenat cu echipa a doua a clubului oltean, însă nu a convins să fie păstrat. Canadianul a jucat ultima oară tot în cea de-a treia divizie, la Landskrona, în Suedia, de care s-a despărțit la începutul acestui an.

Până să ajungă în Europa, Boakai a jucat între 2013 și 2015 la echipa canadiană FC Edmonton, la care a strâns 27 de meciuri, două goluri și patru pase decisive. La momentul debutului său, Hanson Boakai a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Ligii Nord-Americane de Fotbal (NASL), la vârsta de 16 ani și 231 de zile, record pe care îl deține și în prezent. La acea vreme, datorită tehnicii sale în regim de viteză, Boakai a fost supranumit de către fani „Messi al Canadei”.

Fotbalistul de origine din Guinea este stângaci și poate evolua atât mijlocaș central, cât și extremă dreapta. Are 1,65 metri și, în cazul în care îi va convinge pe arădeni să-l păstreze, nu poate fi considerat jucător Under 21, doarece nu are cel puțin trei sezoane jucate în fotbalul românesc.

10 selecții și 3 goluri are Hanson Tamba Boakai la reprezentativele U-17 și U-20 ale Canadei

Todea, despre meciul de Cupă cu Sebiș: „Pentru ei este un meci special”

Altfel, UTA joacă miercuri, de la ora 14:30, în turul 4 al Cupei României, la Sebiș, cu Național, echipă care nu avea ce să caute în această fază a competiției după ce a fost eliminată pe teren de Șoimii Lipova. A profitat însă de o lacună a regulamentului și FRF i-a oferit pomana de a se califica mai departe la „masa verde”.

„Cu siguranță va fi un meci în care echipa din Sebiș se va mobiliza peste nivelul unui meci de campionat. Pentru ei este un meci special, când vine UTA motivația lor e foarte mare. Trebuie să ajungem conectați și concentrați mâine. Pentru noi meciul e la fel de important, nu am avut rezultate prea bune până acum, iar mâine sperăm să fie meciul care să ne dea un imbold pozitiv pe mai departe”, a spus Cristian Todea, antrenorul principal al UTA-ei.

În campionat, UTA joacă duminică, de la ora 15:30, la Șiria, cu Pandurii Târgu Jiu.

Marius ANGHEL 03 Oct. 2017, 19:17 Campionat
Pe aceeași temă