Golgheterul ediției trecute a Ligii 2 are cifre bune și în actualul sezon. Revenirea în prima ligă e dorința finalului de an: „Voi pleca dacă am o variantă bună”

Marius ANGHEL 28 Dec. 2018, 11:59 Campionat

Sezonul trecut înscria 26 de goluri în 28 de meciuri și era principalul golgheter al campionatului Ligii 2. A revenit în atenția cluburilor din prima ligă, care l-au tentat imediat cu oferte, însă a ales să continue la același nivel. Vlad Rusu (28 de ani) n-a mai rămas însă la Luceafărul Oradea, ci a trecut la nou-promovata ACS Energeticianul, unde a colaborat din nou cu antrenorul Cristian Dulca.

La formația care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Petroșani și-a continua evoluțiile bune, în prima lună cu jocuri oficiale reușind să marcheze două hat-trick-uri, în următoarea a bifat doar o „dublă”, iar apoi au apărut problemele medicale. A avut un tur de campionat cu suișuri și coborâșuri, dar, luptător din fire, Rusu s-a pregătit conștiincios, a trecut cu bine peste seria schimbărilor de antrenori și la final de an se numără din nou printre golgheterii Ligii 2. În cele 18 meciuri în care a jucat, în toate începute ca titular, a marcat de 11 ori și e la trei goluri în spatele liderului Adrian Voicu (Daco-Getica).

„A fost un tur de campionat destul de solicitant. S-au jucat 19 meciuri plus două din retur și nu a fost ușor pentru noi, mai ales din punct de vedere fizic, aici luând în calcul și deplasările pe care le-am avut de făcut, unele dintre ele fiind destul de lungi”, spune atacantul originar din Constanța.

Cauze multiple pentru îndepărtarea de obiectiv

Vlad Rusu vorbește în termeni realiști și despre obiectivul echipei, unul ratat la finalul primei părți a sezonului. Finanțatorul și-ar fi dorit promovarea, însă Energeticianul se află după 21 de etape pe locul 8, cu 29 de puncte, cu 17, respectiv 16 mai puțin față de primele două poziții care duc automat în Liga 1. „Nu știu dacă a fost sau nu un moment de cumpănă. La începutul sezonului au fost trasate anumite obiective, de care, din păcate, ne-am cam îndepărtat. Cauzele sunt multiple, dar nu vreau să intru acum în amănunte. Ca și plusuri, pentru prima parte a campionatului pot spune că au fost meciurile de pe teren propriu unde am reușit în mare parte ceea ce ne-am propus la început, poate cu mici sincope. La minusuri, cu siguranță poate fi trecut parcursul nostru din deplasare, care, din nefericire pentru noi, a fost unul aproape dezastruos, ținând cont că nu am reușit nicio victorie în meciurile de afară. Cu siguranță că puteam obține mai mult în tur, dar, așa cum am zis, am avut de suferit la jocurile din deplasare și asta ne-a tras în jos. Sper ca în partea a doua a campionatului să remediem problemele pe care le-am avut și să încercăm să urcăm cât putem în clasament”, e concluzia lui Vlad Rusu, care, în cariera sa, a mai jucat pentru Steaua (n.r. – actuala FCSB), Viitorul, Academica Clinceni, Petrolul, Beerschot-Wilrijk (Belgia) sau Luceafărul Oradea.

„Voi pleca dacă va apărea o variantă bună”

După etapa desfășurată pe 7-9 decembrie, jucătorii Energeticianului au primit vacanță, iar antrenorul Bogdan Andone le-a dat „teme de casă”, cu alergări, înot și sală de forță. Conducerea clubului a decis să facă remanieri masive în lot, însă Rusu rămâne unul dintre jucătorii de bază. Totuși, atacantul e dispus să plece dacă se va primi o ofertă bună în schimbul său.

„Vreau să mă relaxez puțin după perioada asta destul de încărcată. Am avut zilele trecute o discuție și cu finanțatorul echipei și am stabilit că dacă va apărea o variantă bună, atât pentru club, cât și pentru mine, voi pleca. Dacă nu, voi încerca să îmi fac treaba cât mai bine aici. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare. Realist vorbind, e greu să ne mai gândim la promovare, mai ales că și diferența de puncte față de echipele fruntașe este una destul de mare la momentul acesta. Trebuie să o luăm meci cu meci, iar la final să încercăm să ne clasăm cât mai sus posibil”, spune Rusu.

Atacantul e mulțumit cu cifrele pe care le-a realizat în prima parte a sezonului. „Am marcat 11 goluri în campionat și două în cupă. Nu cred că este o cifră rea, ținând cont că am și lipsit patru meciuri din cauza unei accidentări. Cu siguranță că mi-aș fi dorit să înscriu mai mult, dar, una peste alta, sunt mulțumit. Nu vreau să vorbesc doar despre persoana mea aici. Consider că, în primul rând, ar trebui să fim mult mai uniți ca și colegi, să formăm un grup. Altfel e greu sa reușești, mai ales într-un sport de echipă cum este fotbalul. Domnul Bogdan Andone a încercat să lucreze și la capitolul acesta și chiar s-a văzut o schimbare în bine de când a venit dânsul. Sperăm ca în partea a doua a campionatului lucrurile să meargă cât mai bine pentru noi și să acumulăm cât mai multe puncte”, a mai declarat Vlad Rusu.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 28 Dec. 2018, 11:59 Campionat
Pe aceeași temă