Gloria, victorie prețioasă în duelul cu Unirea Tărlungeni

Adrian Soare, Marius ANGHEL 27 Mar. 2014, 13:15 Campionat

Victorie muncită și meritată a Gloriei Buzău în meciul disputat miercuri, pe teren propriu, în fața Unirii Tărlungeni. Echipa din Crâng s-a impus cu scorul de 2-1 la capătul unei partide pe care a dominat-o, reușind să își creeze mai multe ocazii de gol.

Prima situație de a marca a fost irosită în minutul 10, când, la o acțiune ofensivă, G. Ion i-a pasat lui Marcu, iar acesta, aflat în mijlocul careului, a luftat și astfel tabela de marcaj a rămas imaculată. Nu pentru mult timp însă, deoarece Burlacu (17) a izbutit deschiderea scorului cu un lob de la 16 metri lateral stânga, mingea intrând în poartă după ce inițial a lovit bara.

Oaspeții au replicat prin Elek (21), care, de la numai opt metri, a trimis mingea cu capul în transversală, în urma unei centrări a lui Pop. Buzoienii puteau înscrie din nou, dar șuturile expediate de Pușcașu (26) și Marcu (34) au ocolit ținta.

După doar câteva minute de la startul reprizei secunde, atacantul Unirii Tărlungeni, Elek (51), a egalat dintr-un penalty acordat pentru hențul comis de Agache. Ceva mai târziu, gazdele au obținut și ele o lovitură de pedeapsă după ce Pantelie a fost oprit din acțiune prin fault. Dumitru a executat penalty-ul și l-a transformat, Gloria Buzău preluând din nou conducerea pe tabelă.

Gruparea buzoiană și-a continuat acțiunile ofensive, dar Burlacu (75), Abba (78) și Pușcașu (82), din poziții favorabile, nu au reușit să-l învingă pe goalkeeper-ul oaspeților. La rândul său, portarul gazdelor, Stoicescu, s-a remarcat la lovitura de cap din zece metri a lui Tatarciuc și astfel formația din Crâng și-a trecut în cont o victorie extrem de prețioasă.

GLORIA BUZĂ‚U  – UNIREA TÂRLUNGENI 2-1 (1-0) Marcatori: Burlacu ”17, Bg. Dumitru ”65 / Elek ”51

Stoicescu – Agache, Dăniță (cpt.) Scarlat (N. Crețu ”30), Bg. Dumitru – M. Mihăescu, G. Marcu – Burlacu, Pușcașu, G. Ion (A. Voicu ” 90) – Pantilie (Abba ”72)
Antrenor: Viorel Ion

Dărăbanț – Dobrea, I. Șerban, Tatarciuc, Iaru – Neculai, Brujan (cpt.) – L. Nicolae, Pastor (S. Marin ”35), M. Pop (Lită ”60) – Elek
Antrenor: Laszlo Balint

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 27 Mar. 2014, 13:15 Campionat
Pe aceeași temă