Gloria Buzău continuă seria neagră din deplasare și pierde și la Brăila. Dacia Unirea e la trei puncte de lider

Marius ANGHEL 09 Nov. 2015, 17:01 Campionat
Gloria Buzău continuă seria neagră din deplasare și pierde și la Brăila.** Dacia Unirea e la trei puncte de lider

Dacia Unirea Brăila și-a dorit foarte mult să câștige partida de sâmbătă cu Gloria Buzău, a luptat pentru a-și îndeplini obiectivul și a reușit să se impună cu 2-0, prin două reușite semnate de Alexandru Muscă (2) și Marius Dima (88), la ambele coautor fiind Andrei Pușcașu, acesta fiind considerat jucătorul meciului.

În prima repriză, centralul Marian Pană a comis mai multe erori de arbitraj, toate în detrimentul brăilenilor, el fiind ținta apostrofărilor celor în jur de 250 de brăileni prezenți în tribunele stadionului Municipal. În minutul 1 și 23 de secunde, Pușcașu a slalomat pe partea dreaptă, a trimis un șut centrare în fața porții, iar Muscă a fost omul potrivit la locul potrivit pentru 1-0. Buzoienii au avut șansa de a egala în minutul 8, când Marcu a trimis mingea în careul brăilean, Vârtej a recentrat în fața porții, însă Danciu a șutat imprecis, din poziție centrală. În continuare, brăilenii au fost superiori la capitolul posesie a mingii, însă, pe contraatac, elevii lui Viorel Ion au fost cei care au creat faze periculoase la poarta lui Mitrea. La un corner al Gloriei, Laurențiu Ivan (min. 29) a deviat mingea din fața lui Burlacu, iar la faza imediat următoare Popescu a trimis mingea, de la 16 metri, razant cu bara din dreapta a porții lui Mitrea. În minutul 35, Costel Roșu și-a încercat șansa de la distanță, însă portarul Sârbu a reținut mingea în doi timpi. Cu șase minute înainte de finalul primei reprize, Gloria putea restabili egalitatea numai că, deși s-a aflat într-o poziție foarte bună, în interiorul careului gazdelor, Agache a trimis mingea în înaltul cerului, spre disperarea lui Viorel Ion. Ultima ocazie a reprizei a aparținut gazdelor. După o acțiune colectivă, Paul Ioan a trimis mingea razant cu transversala porții apărate de Sârbu.

Rezerva Marius Dima a marcat și el

La reluare, în primele zece minute s-a jucat pe contre, dar tabela nu s-a modificat, deoarece atacantul buzoian Răducă (50) a luftat de la marginea careului de 6 metri, iar nouă minute mai târziu Iosofache a trimis un trasor spre poarta lui Sârbu, însă mingea a ocolit ținta. Treptat, inițiativa a trecut de partea gazdelor, însă Pușcașu (65) a șutat imprecis, iar Muscă (67) nu a reușit să cadreze mingea pe spațiul porții buzoiene, după o fază în care Sârbu a ieșit inoportun dintre buturi. Pușcașu (78) și Muscă (80), după o acțiune inițiată de Frunză, au irosit alte două șanse de gol pentru Dacia Unirea.

Noul intrat, Gicu Iordache, a ratat o uriașă ocazie de 2-0 în minutul 82, însă golul care plutea în aer a venit cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc. Pușcașu a recuperat mingea pe linia de corner, i-a pasat lui Marius Dima, iar acesta l-a învins pe Sârbu și a stabilit scorul final, 2-0, pentru Dacia Unirea. Brăilenii au obținut o victorie meritată și au urcat pe locul al cincilea în clasamentul seriei Est.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILĂ‚    2
GLORIA BUZĂ‚U            0

Al. Muscă ‘2, M. Dima ’88

Mitrea – Iosofache, L. Ivan, Necoară, Stănciulescu – C. Roșu (M. Dima ’72), P. Ioan, Pușcașu (D. Istrate ’89), Frunză (cpt.) – Al. Muscă, Onofraș (G. Iordache ’63)
Rezerve neutilizate: Leu – St. Nicoliță, G. Gheorghe, Stângaciu
Antrenor: Alin Pânzaru

D. Sârbu – A. Iordache, Vârtej, Ct. Vlaicu (cpt.), Agache (G. Ghiță ’57) – G. Marcu, N. Popescu (Dăniță ’86), D. Burlacu, Cl. Dumitrescu – Danciu, Răduca (Mug. Dedu ’69)
Rezerve neutilizate: Stoicescu – Al. M. Ioniță, Koprindzhiski, E. Chivu
Antrenor: Viorel Ion

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 300; Arbitru: Cătălin Marian Pană (București); Asistenți: Romică Bîrdeș (Pitești) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga) Jucătorul meciului: Andrei Pușcașu.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 09 Nov. 2015, 17:01 Campionat
Pe aceeași temă