Gloria Bistrița, în cădere liberă! La al șaselea meci consecutiv fără victorie!

Mihai Andries 22 Mar. 2014, 08:06 Campionat

După o partidă încinsă, cu trei eliminări, trei penalty-uri și o accidentare gravă, Gloria a suferit prima înfrângere acasă în acest campionat, în fața penultimei clasate UTA Arad. Chiar dacă a marcat după mai bine de patru luni, echipa bistrițeană a ajuns la al 6-lea meci consecutiv fără succes și a căzut în afara locurilor de play-off.

Ceea ce se dorea o renaștere a „vampirilor” s-a transformat într-un coșmar. Gloria a intrat bine în joc și a ratat o șansă bună în minutul 6, lovitura de cap a lui Curtuiuș fiind scoasă greu de Boșneag, care șapte minute mai târziu a boxat balonul la lovitura liberă executată de Nalați. Mingea a trecut la o palmă de bară după o centrare a lui Polgar în minutul 25. Încet-încet, UTA a înclinat terenul, în timp ce Gloria a abuzat de mingi lungi. Arădenii au intrat la pauză în avantaj și cu un om mai puțin pe teren. Adrian Zaluschi l-a învins pe Albuț cu un șut pe jos, la colțul lung, în minutul 39, iar în finalul primei reprize Faye a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Bistrițenii au marcat după patru luni

Lucrurile s-au încins și mai tare după pauză. În minutul 58 s-a restabilit egalitatea numerică pe teren, Dan Matei văzând roșu direct pentru lovirea în careu a lui Sălăjan. În urma loviturii de la 11 metri acordate de central, UTA a mărit diferența la 2-0 prin Maximiliano Laso: Albuț a apărat penalty-ul, însă argentinianul a fost pe fază și a înscris. În minutul 67 Gloria a redus din handicap tot din penalty, la un henț în careu al lui Diarra, autor Răzvan Radu. Gol al echipei bistrițene după mai bine de patru luni de secetă. Gloria a început goana după egalare, însă și-a năruit șansele în minutul 77, când Olimpiu Bucur a văzut și el cartonașul roșu pentru o intrare la Zaluschi, jucător care a fost dus la ambulanță pentru a primi îngrijiri medicale și apoi la spital. Totul s-a terminat în minutul 81, când s-a încheiat și sarabanda penalty-urilor. Hlinca l-a faultat pe Sălăjan, iar Ovidiu Popescu a transformat de la punctul cu var pentru 3-1 final.

Urare pentru Pădureanu

Înainte de meci, clubul Gloria i-a urat „La mulți ani!” președintelui de onoare Jean Pădureanu (78 de ani sâmbătă), încarcerat la Penitenciarul Jilava. Pe tabela de marcaj a apărut și mesajul: „Mulțumiri, respect, recunoștință!”.

Sursa: Timp Online

 

Mihai Andries 22 Mar. 2014, 08:06 Campionat
Pe aceeași temă