FC Hermannstadt, bună de plată după promovarea în Liga 1! Clauza secretă din contractul bulgarului Plamen Iliev și câți bani trebuie să primească Dinamo

Marius ANGHEL 24 May. 2022, 15:38 Liga 2
FC Hermannstadt, bună de plată după promovarea în Liga 1! Clauza secretă din contractul bulgarului Plamen Iliev și câți bani trebuie să primească Dinamo

FC Hermannstadt a surprins în iarnă, când și-a achiziționat un nou portar, deși avea în lot doi foarte buni pentru nivelul Ligii 2, pe Ionuț Pop (24 de ani) și Vlad Muțiu (27 de ani). Sibienii au semnat în ultima zi a perioadei de transferuri cu Plamen Iliev (30 de ani), de la Dinamo.

Acum, după încheierea sezonului, s-a aflat clauza pe care bulgarul o are în contract și câți bani trebuie să încaseze Dinamo de la FC Hermannstadt, în urma promovării în Liga 1 și cu ajutorul lui Iliev.

FC Hermannstadt, bună de plată către Dinamo, în schimbul portarului Iliev

Plamen Iliev a semnat și a fost prezentat de FC Hermannstadt la data de 15 februarie 2022, a doua zi după ce se încheiase campania de transferuri din iarnă. Despre bulgar se știa că a semnat cu echipa sibiană un contract valabil în până în această vară, cu opțiunea de prelungire în cazul în care se reușește promovarea.

În 13 meciuri rămase de disputat pentru FC Hermannstadt în partea a doua a sezonului Ligii 2, Iliev a apărat în 10 dintre ele și a avut evoluții bune, contribuind, la rându-l său, în îndeplinirea obiectivului. Pop a apărat în 11 meciuri de campionat din cele 16 din 2021, în timp ce Muțiu a fost utilizat în opt partide, cinci în 2021 și trei în 2022, când a fost indisponibil Iliev.

Potrivit Fanatik, FC Hermannstadt s-a angajat în iarnă să achite către Dinamo o clauză de 50 de mii de euro în contextul transferului lui Plamen Iliev, dacă echipa reușește să promoveze în Liga 1. Cum obiectivul a fost îndeplinit, sibienii sunt nevoiți acum să dea către Dinamo 50 de mii de euro.

Atât FC Hermannstadt, cât și Dinamo trec prin perioade foarte grele din punct de vedere financiar. Sibienii au mari datorii și își bun baza în drepturile TV din Liga 1 pentru a mai stinge din ele, în timp ce Dinamo e cu un pas în Liga 2, este și ea în insolvență, iar orice ban intrat în club este binevenit.

Dinamo, cu un pas în Liga 2

Dinamo a pierdut cu 0-2, pe Cluj Arena, în manșa tur a barajului de promovare/menținere în Liga 1 cu Universitatea Cluj, iar returul este programat duminică, de la ora 21:00, pe stadionul Dinamo.

”Dacă Dinamo retrogradează, se dublează bugetul de cheltuieli. Va fi o nenorocire! Ai mai multe deplasări departe. Mai ai și planul de reorganizare. Va fi o situație foarte grea. La asta să se gândească. Nu trebuie să se lege de numele lor o eventuală retrogradare și de distrugerea acestui club. Vor fi consecințe incredibil de grele”, a spus Florin Prunea, la ProSport LIVE.

Foto: Flaviu Buboi (Mediafax Foto) și George Ilinca (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/motivul-pentru-care-danut-coman-a-refuzat-sa-conduca-fc-brasov-cum-spera-primarul-allen-coliban-sa-gaseasca-un-inlocuitor-pentru-presedintele-ioan-marginean-19232748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-dinamo-putea-avea-alta-soarta-marius-avram-a-comentat-arbitrajul-lui-catalin-popa-este-exact-acelasi-lucru-daca-portarul-ar-fi-iesit-si-i-ar-fi-dat-un-pumn-in-gur-19232742

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-jucator-care-se-desparte-de-fc-hermannstadt-dupa-promovare-va-merge-la-fcsb-a-fost-top-3-constant-in-evolutii-s-a-remarcat-19231854

Marius ANGHEL 24 May. 2022, 15:38 Liga 2
Pe aceeași temă