Ghinionul penalty-urilor pentru vâlceni

17 May. 2012, 16:28 Campionat

Într-un meci care nu mai avea miză, CSM Râmnicu Vâlcea și FC Bihor au remizat miercuri în Zăvoi, scor 1-1, oferind un fotbal plăcut celor 500 de fani olteni.

Vâlcenii au deschis scorul în minutul 33, când fundașul Florin Plecanciuc a scăpat singur cu portarul Popescu și a înscris cu un lob rafinat. Peste doar cinci minute, Selagea i-a oferit golul egalării pe tavă lui Sulea, care a îndeplinit o formalitate.

CSM a dominat clar partea secundă, una în care s-a jucat cu ocaziile. În minutul 55, Vasile a obținut un penalti, dar Nicolae a tras foarte slab și portarul Popescu a reținut balonul. Din minutul 67, oaspeții au rămas în inferioritate după eliminarea lui Petrache, iar pe final, Pârvu, Traore și N Kongue au irosit ocazii imense. Totuși, CSM ajunge la cel de-al cincilea meci fără eșec sub comanda lui Alin Artimon, de departe cea mai bună serie din acest sezon.

Artimon: „Eu sunt vinovat”

„Eu sunt vinovat de pierderea punctelor, dar prefer să pierdem puncte dar echipa să joace, să-și creeze ocazii, la un moment dat vom evita neșansa și vom avea maturitate în fața porții, atunci vom câștiga la pas. Oferim fanilor o echipă care vrea, care are deja anumite mijloace într-un timp scurt, partea nereușită e că nu câștigăm. Echipa are potențial, dar are nevoie de răbdare din partea tuturor. Eu l-am desemnat la vestiar pe Pârvu executant de eventual penalty, dar el a resimțit presiunea și a cedat poziția lui Jakie, el execută uneori chiar primul. S-a văzut și o lipsă de prospețime logică, vom suferi și la Slatina, pentru că avem doar două zile pentru recuperare, dar așa ne vom căli. Ne preocupă să jucăm, în mare parte reușim. Îmi place ce întrevăd, nu neapărat ceea ce văd, eu vreau să fiu corect cu jucătorii, cu cei care conduc, cu suporterii. La vară trebuie să știm ce vrem, dacă vrem să construim în continuare, vârsta și profilul jucătorilor trebuie să fie unul, dacă vrem să sărim o etapă, ne trebuie alt profil de jucători, totul ține de finanțare” a spus antrenorul vâlcenilor, Alin Artimon.

CSM RÂMNICU VÂLCEA – FC BIHOR ORADEA 1-1 (1-1)
Plecanciu (33) / Șulea (38)

Antrenor Alin Artimon
Tufiși – Tomozei, Plecanciuc, I. Popescu, Al. Ionescu (’46 Eremia) – Fl. Pârvu (cpt.), Daouda, N. Nicolae (’69 Pribac) – O. Vasile, N’Kongue, Văduva (’58 Lajo Traore)

Antrenor Gheorghe Ghiț
A. Popescu – Hanca (’46 A. Diarra), Sg. Oltean (cpt.), I. Petrache, R. Lupu – Florean, Coroian, Selagea – Sorian, Șulea (’52 Birtalan, ’78 Danci), Fl. Pop
Eliminat: Petrache (67) – două galbene

Articol scris de Adi GEORGESCU
Foto: Dan LIXANDRU

17 May. 2012, 16:28 Campionat
Pe aceeași temă