Gherman: „Trebuie să recunosc că pe noi ne avantajează această neprezentare, am câștigat trei puncte și am scăpat de o contracandidată”

FC Universitatea Craiova s-a ținut de cuvânt și nu s-a prezentat la meciul din etapa a XX-a a Seriei a II-a a Ligii a II-a. Fiind a doua neprezentare, echipa lui Adrian Mititelu va fi exclusă din campionat și va pierde toate meciurile din retur la „masa verde”. De această decizie se va bucura și FC UTA, adversarul de astăzi al oltenilor.

Arădenii s-au deplasat la Drobeta Turnu Severin pentru a nu avea surprize și pentru a asista la decizia arbitrului de a pune capăt meciului cu FC Universitatea. UTA va câștiga cu 3-0 și se poate bucura de excluderea adversarului pe care ar fi trebuit să-l întâlnească astăzi, deoarece ar fi jucat contra lui și în play-out.

Dorian Micloșină, arbitrul central delegat la meciul dintre FC U și FC UTA, nu a fluierat finalul jocului la centrul terenului alături de jucătorii echipei arădene, așa cum se practica în cazul neprezentării unuia dintre adversari. Principalul motiv al „cavalerul în negru” de a decide victoria la „masa verde” a fost absența de la stadion a asistenței medicale. De asta, atât arbitrii, cât și arădenii, nici măcar nu au mai ieșit la încălzire, așa cum era normal.

Despre decizia de retragere din campionat a Universității și despre victoria foarte ușoară obținută astăzi la Severin a vorbit noul antrenor al echipei UTA, Stelian Gherman, proaspăt instalat în această funcție joi.

„Din punct de vederea competițional e dureros când nu joci din asemenea motive. E trist că se întâmplă astfel de lucruri în fotbalul românesc. Am avut posibilitatea să joc împotriva multora dintre foștii componenți ai marii echipe a Craiovei și cred că ei regretă cel mai mult retragerea aceasta.

Din păcate, sunt multe echipe cu tradiție care au probleme, chiar și noi la UTA. Nu știu ce soluții ar trebui găsite pentru a se evite aceste retrageri. Poate ar trebui să se pună accent mai mult pe copii și juniori, ca să nu mai cheltuim pentru aducerea jucătorilor din străinătate sau poate ar trebui depunse niște garanții financiare la începutul sezonului pentru a se asigura din start o parte din buget.

Trebuie să recunosc că pe noi ne avantajează această neprezentare, am câștigat trei puncte și am scăpat de o contracandidată. Noi ne continuăm lupta pentru salvarea de la retrogradare.”, a spus Gherman după ce echipa sa a fost declarată câștigătoare.

Gherman a deplasat la Severin următorii jucători, așa cum erau trecuți pe foaia de joc: Boșneag – Feussi, Ardelean, Faye, Oltean, Lazea, Marcu, Ov. Popescu, Ibe, Sălăjan și Laso. Rezerve erau: Horvat – Diarra, Farcaș, Ola și Dubăț.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă