Gata cu mirajul Ligii 1! Academica n-a mai crezut în minune și a luat doar un punct la Brăila, dând start sărbătorii la Voluntari. VIDEO

Marius ANGHEL 17 May. 2015, 02:10 Campionat
Gata cu mirajul Ligii 1!** Academica n-a mai crezut în minune și a luat doar un punct la Brăila, dând start sărbătorii la Voluntari. VIDEO

CF Brăila a remizat, scor 0-0, pe teren propriu, sâmbătă, în meciul din etapa a 7-a a play-off-ului Seriei I, cu Academica Argeș, ocupanta locului 2 în clasament. Egalul i-a distanțat la 10 puncte pe piteșteni de lider, astfel că FC Voluntari a promovat matematic în Liga 1, cu trei runde înainte de finalul sezonului.

Învinsă runda trecută la Pitești de FC Voluntari, Academica rămăsese și acum cu șanse matematice la promovare, însă infime. Echipei pregătite de Ciprian Urican nu i-a mai păsat însă de ultimele calcule și a mers la Brăila din obligația de a duce la final acest campionat. S-a mulțumit cu a scoate un rezultat pozitiv pe Municipalul brăilean, chiar dacă asta a însemnat să ofere spectatorilor un joc și un rezultat urât.

Brăilenii au fost cei care au dorit mai mult să obțină o victorie în acest meci, însă nu au putut să-l învingă pe Cezar Lungu. Primul șut mai serios spre buturi i-a aparținut lui Olenic după 10 minutul de joc, dar mingea trimisă de la 25 de metri a trecut pe lângă. Apoi, după o lovitură liberă din marginea careului executată de Petean (17), Ungureanu și Spiridon nu au putut trimite spre poartă, reclamând în schimb un henț în careu la Florin Popa, dar arbitrul Ovidiu Oprea nu a acordat nimic. Dima a fost însă cel care l-a pus mai în serios la treabă pe Lungu cu șutul său pe spațiul porții după o jumătate de oră de joc. Și Petean (38) și-a încercat norocul cu o „ghiulea” de la 22 de metri, dar mingea s-a dus puțin peste transversală.

Tot Petean s-a remarcat mai apoi la pasa ideală către Ungureanu (45), în care atacantul a pătruns în careu și a șutat din unghi, însă fără emoții pentru Lungu. Cam imediat după aceea, Academica să fie pe punctul de a marca în prelungiri. După o combinație pe partea stângă a atacului argeșenilor, Marian Chițu a șutat din interiorul careului, Mitrea a respins și Olenic a degajat în corner. Lovitura de colț a fost executată de Stancu, înalt în careu, de unde Pătulea (45+1) a reluat cu capul, iar Mitrea a reținut de sub transversală, punând capăt și primei reprize.

Partea a doua a jocului a început tot sub dominarea gazdelor. Dima (46) și Onofraș (62) nu au fost în stare să puncteze, însă același lucru l-au făcut și Vezan (70) și Stancu (71). Cel din urmă chiar a trecut pe lângă o mare ocazie de gol, dar nu a putut înscrie din opt metri în poarta goală, deși nu era presat de nimeni. Kone (73 și 74) i-a urmat și el, ba chiar și Spiridon (78), atunci când a pus mingea doar pe plasa lui Lungu cu un șut lobat de pe la 30 de metri. Nici Novello nu s-a mai lipit de gol de această dată, italianul (86) ratând ultima mare șansă de gol atunci când a trimis din șapte metri cu capul peste poartă după o centrare a lui Dima.

S-a încheiat fără goluri, cu Academica rămasă acum fără șanse matematice la Liga 1 și cu Brăila cu siguranța păstrării ultimei poziții din play-off-ul Seriei I.

CF BRĂ‚ILA            0    
ACADEMICA ARGEȘ    0

Cr. Mitrea – Spiridon, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu (Spătaru ”73) – Petean, Olenic, Frunză (cpt.), M. Dima – Onofraș (Novello ”64), Bg. Ungureanu (Pușcașu ”79)
Rezerve neutilizate: Comănescu – G. Niță, Bârsănel, Necoară
Antrenor: Alin Pânzaru

C. Lungu – St. Stancu, Fl. Popa (cpt.)(Marciuc ”38), Vițelaru, M. Chițu –  D. Buia (C-tin. Dedu ”46) , Cr. Pușcaș, V. Olariu (Vezan ”63), Vențer – H. Kone, Pătulea
Rezerve neutilizate: Boșneag – A. Nitu, Al. David, A. Radu
Antrenor: Ciprian Urican

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 300; Arbitru: Ovidiu Petru Oprea 3 (Ploiești); Asistenți: Ionuț Marius Bobe 3 (Videle) și Ciprian Petre Geambazu 3 (Bușteni); Jucătorul meciului: Marian Chițu 3.

Foto și video: Pro Brăila

Marius ANGHEL 17 May. 2015, 02:10 Campionat
Pe aceeași temă