Gata cu invincibilitatea pentru Brăila! Dacia Unirea a fost umilită la Arad. Pânzaru: „Un meci între o echipă responsabilă și una iresponsabilă, dar nu asta e diferența”

Marius ANGHEL 20 Aug. 2016, 19:48 Campionat

Dacia Unirea Brăila venea pe cai mari la Arad înaintea duelului de sâmbătă de la amiază cu UTA Bătrâna Doamnă. Avea punctaj maxim după două etape și avea de partea sa și evoluția din sezonul trecut, când a ratat la mustață promovarea și locul de baraj în fața celor de la Rapid București și Dunărea Călărași. Însă, în fața UTA-ei, brăilenii au arătat bine doar aproximativ 25 de minute, după care au cedat ușor – ușor terenul. La fel de adevărat e și faptul că au dat peste un Bogdan Miron în zi de grație, care a avut două intervenții salvatoare. Brăilenii au cedat în final cu 3-0 și au plecat cu coada între picioare spre casă.

„Îmi e greu să spun că asta e diferența dintre cele două echipe, sincer. Practic, e o diferență între o echipă responsabilă, care a profitat de tot ce a avut pe faza ofensivă, și una iresponsabilă, în speță noi, care a primit goluri din momente ușoare, ca să nu le spun altfel. Am pus probleme doar în prima repriză, atunci am avut ocazii și, din păcate, nu le-am fructificat. Probabil acele momente bune din prima parte ne-au făcut să tratăm cu lejeritate și siguranță momentele de la fazele fixe, nu le-am tratat corespunzător și, cu siguranță, ne-au fost fatale. Am încercat să mai punem probleme, am avut ocazii și la 1-0, dar în fața unei echipe bune cu un public cald e greu să revii. În plus, a apărat foarte bine și Miron, dar, repet, nu aceasta e diferența per ansamblu. Rămâne scorul, punctele sunt la Arad și vreau să felicit această echipă, acest oraș frumos care cu siguranță merită mai mult”, a declarat Alin Pânzaru, antrenorul echipei din Brăila.

UTA a reușit să obțină victoria grație a trei reușite cu capul semnate de Dennis Man, la capătul unor faze tratate cu multă ușurință de defensiva oaspete. „Cu siguranță a fost lipsă de responsabilitate la acele faze. Noi în permanență la momentele fixe avem perechile făcute, fiecare știe pe cine trebuie să marcheze, dar nu a fost așa. UTA nu este o echipă cu o talie deosebită, în afară de Manea, care are o înălțime de 1.84, media lor este undeva la 1.80, ca și noi de altfel. Dar execuțiile lor au făcut diferența pe tabelă, noi nu am fost în stare să profităm de ocaziile avute și de aici acest scor de 3-0 care ne oferă practic neprezentarea la această partidă”, a încheiat Pânzaru.

După acest insucces, Dacia Unirea și-a stricat golaverajul și e ultima în clasament între echipele care mai au șase puncte după trei etape. Brăila e pe locul 8, în timp ce UTA Bătrâna Doamnă a urcat pe locul 2 cu cele 7 șapte puncte ale sale, la egalitate cu FC Brașov.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 20 Aug. 2016, 19:48 Campionat
Pe aceeași temă