„Gașca Nebună” în derivă

22 Aug. 2009, 14:55 Campionat

Sportul Studențesc a reușit contraperformanța să piardă al doilea meci consecutiv, astăzi cedând pe teren propriu în fața nou promovatei Victoria Brănești.

 

Începutul meciului i-a luat prin surprindere pe alb-negrii, oaspeții aruncându-se în valuri spre poarta lui Viciu, însă tânărul portar al Sportului a făcut față cu brio primului sfert de oră. Apoi gazdele își revin din corzi și ratează cea mai mare ocazie prin Curelea, scăpat singur cu Stoicescu, dar execuția pretențioasă a atacantului, scăriță spre colțul lung, este anticipată de portar.

 

Deschiderea scorului a venit în urmei faze prelungite de atac a ilfovenilor, apărarea Sportului a încercat fără succes, în mai multe rânduri, să îndepărteze mingea de propria poartă, până la urmă aceasta a ajuns la Olariu care a trimis puternic în fața porții, de unde Lung a deviat în plasă.

 

Alb-negrii încearcă să revină în joc, dar atacurile lor nu fac decât să lase spații mai mari de acțiune pentru atacanții Victoriei. Echilibrul numeric se rupe în minutl 43, când Ciupe are o intervenție asupra unui adversar cu piciorul ridicat și arbitrul Istrate i-a acordat fără ezitare cartonașul roșu, decizia fiind cel puțin discutabilă. Peste un minut,  oamenii lui Ilie Stan dau lovitura de grație, după o nouă fază la care gazdele au eșuat în tentativa de a îndepărata pericolul. Coman a trimis spre poarta lui Viciu, mingea a lovit transversala, a revenit atacantului care a împins-o din plonjon cu capul în plasă.

 

Imediat după pauză, Ferfelea readuce speranțele în tabăra gazdelor, tehnicul mijlocaș marcând după ce a întors doi fundași în careu și a șutat plasat la colțul scurt. Pînă la final Victoria nu a mai contat  decât pe contraatac, tactică ce a dat roade, astfel că ilfovenii și-au trecut în palmares un nou succes, la acesta contribuind și ineficiența atacanților din Regie, care în câteva rânduri nu au fost în stare să introducă mingea în plasă din doar câțiva metri.

 

După două înfrângeri, Tibor Selymes are de rezolvat o problemă mai veche cu care se confruntă echipa sa: finalizarea. Sportul ajunge destul de des în situații favorabile de a înscrie, însă în două meciuri nu a reușit să marcheze decât un gol dintr-o duzină de ocazii clare.

 

De cealaltă parte, Ilie Stan are de ce să se felicite, mai ales pentru dăruirea cu care joacă elevii săi, însă aceștia au o condiție fizică precară, după o oră de joc acuzând o stare de oboseală ce poate fi speculată de un adversar mai pragmatic.

 

articol scris de Florin ALBOIU

 

22 Aug. 2009, 14:55 Campionat
Pe aceeași temă