„Gașca Nebună” dă semne de viață

Florin ALBOIU 28 Mar. 2009, 18:10 Campionat

Întâlnirea din Regie, dintre Sportul Studențesc și CS Buftea, se anunța una echilibrată, prin prisma rezultatelor similare obținute de ambele formații în primele etape ale returului, acestea reușind să agonisească doar un singur punct în trei meciuri. Studenții, la prima apariție oficială fără Adrian Falub pe bancă, au început jocul cu intenția clară de a tranșa rezultatul încă din prima parte, însă indecizia atacanților a ținut tabela nemodificată în primul sfert de oră.

 

Oaspeții au replicat pentru prima oară pe contraatac, reușind să deschidă scorul prin D. Păun (’18) rămas singur cu portarul Popescu, după o pasă inteligentă a masivului Afusi. Alb-negrii resimt șocul și la o fază care nu anunța nimic mai primesc o lovitură. Postolache îl faultează pe Chiacu la 30 de metri de poarta lui Oghinciuc, iar în cădere ilfoveanul se accidentează destul de serios, ieșind de pe teren cu un ochi tumefiat, iar arbitrul Deca îl trimite pe mijlocașul gazdelor la cabine.

 

Paradoxal, fotbaliștii antrenați de Florin Motroc și Cezar Zamfir sunt mai periculoși în inferioritate numerică și amenință din ce în ce mai des poarta oaspeților. În minutul 38, centralul restabilește echilibrul de forțe, după ce i-a arătat cel de-al doilea cartonaș galben lui Alin Marcu, pentru un cot aplicat în figură lui Raul Ciupe. Ultimele cinci minute sunt un asediu continuu asupra careului ilfovean. Într-o singură fază, "studenții" trec de trei ori pe lângă egalare, dar Goșman și Oghinciuc, ultimul cu prețul unei accidentări la umăr după o ciocnire de stâlpul din dreapta al porții, își mențin echipa în avantaj. La ultima fază a reprizei, centralul Deca și, mai ales, asistentul Midișan, mai bine plasat, refuză gazdelor un penalty. Curelea a retrimis spre centrul careului de pe linia de fund, iar Afusi s-a folosit de mână pentru a schimba traiectoria mingii.

 

De la cabine studenții ies hotărâți să schimbe soarta partidei și năvălesc în valuri spre poarta adversă. Și eforturile lor dau repede roade. În minutul 50, reduta oaspeților cedează pentru prima dată. Oghinciuc salvează într-o primă fază din fața lui Truță, respingând mingea în lateral, însă Irimia venit lansat din spate nu-l mai iartă. Buftenii se prăbușesc din toate punctele de vedere și până la final doar studenții au mai fost pe teren, prezentând celor 500 de spectatori un festival de goluri, dar și de ratări. Extremele Ferfelea și Costin Gheorghe, ultimul intrat pe teren după golul egalizator, au fost principali furnizori de panică în defensiva derutată a oaspeților. Toate cele cinci goluri, care au mai fost înscrise până la final, au avut la origine centrările lor venite de pe ambele benzi. Curelea (’62, ’70), Lung (’65), Patrichi (’80) și Fărcășanu (’90) au punctat pentru un nou rezultat dezastros pentru formația Anei Maria Prodan.

 

În final, trebuie remarcată pofta de joc arătată de alb-negrii, plăcerea de a juca fotbal, dar și determinarea cu care au tratat fiecare fază, dorind parcă să-și demonstreze adevărata valoare. Pe de altă parte, la Buftea se anunță vremuri grele. Punctele acumulate în tur nu mai reprezintă un adăpost sigur, echipa putând intra cât de curând în zona fierbinte din subsolul clasamentului, doar 7 puncte despărțind-o de ultimul loc retrogradabil.

 

Florin ALBOIU 28 Mar. 2009, 18:10 Campionat
Pe aceeași temă