Dan Roman, o nouă achiziție pentru UTA. „Sper ca randamentul meu să-i facă pe suporteri să mă placă”

Dan Roman, o nouă achiziție pentru UTA.**

Conducerea clubului UTA continuă într-un mod alert campania de achiziții început ieri. După ce a bătut palma cu fundașul Mădălin Ciucă (34 de ani, ex CSM Poli Iași), apoi, pe seară, i-a prezentat și pe mijlocașul Ștefan Grigorie (35 de ani, ex FC Brașov) și portarul Bogdan Caucă (20 de ani, ex FC Brașov), astăzi de dimineață arădenii i-au pus în brațe și l-au așezat în fața bannerului cu sponsori și pe atacantul Dan Roman (31 de ani, ex CFR Cluj). Ieri noapte a fost anunțat ca antrenor principal Adrian Mihalcea, care tocmai s-a despărțit de Dunărea Călărași.

Născut pe 22 decembrie 1985, Dan Roman a jucat foarte puțin stagiunea trecută, la CFR Cluj, 186 de minute în 8 meciuri, doar într-unul singur fiind titular. Pe prima scenă a mai îmbrăcat tricourile echipelor Gloria Bistrița, FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani și CSMS Iași. În cariera sa a mai evoluat pentru Lacul Mobila Ursu Sovata, Forex Brașov și CSM Râmnicu Vâlcea.

„Mă bucur că am ajuns să evoluez pentru o echipă cu tradiție, cu suporteri foarte frumoși, am văzut și meciul cu Timișoara, unde au arătat extraordinar. Sper ca randamentul meu să-i facă să mă placă și să reușim o promovare care se vrea de mulți ani”, a spus Dan Roman.

Roman a intrat într-un con de umbră după ce la finalul lunii decembrie a anului 2013 a suferit o accidentare îngrozitoare în minutul 38 al partidei FC Botoșani – Gaz Metan Mediaș, el evoluând pentru transilvăneni. Într-un duel cu Ciprian Dinu pentru minge, petrecut la marginea careului advers, Roman a a suferit o dublă fractură de tibie și peroneu.

Ulterior, Roman a mai jucat un sezon pentru Gaz Metan (30 de meciuri și 6 goluri), apoi s-a transferat la Botoșani (22 de meciuri și 3 goluri) și ăn sezonul trecut a jucat sporadic atât pentru CSM Poli Iași (în 4 meciuri) și CFR Cluj (în 8 meciuri).

Silviu Pană și Alami, posibile viitoare achiziții

Un alt jucător care ar putea semna în scurt timp cu UTA este Silviu Pană (25 de ani, ex Olimpia Satu Mare), care se transferase zilele trecute la Dunărea Călărași, însă acum și-a exprimat dorința să fie lăsat să plece după antrenorul Adrian Mihalcea. „Silviu este o pierdere mare pentru noi dacă pleacă. Un jucător foarte talentat. Eu voi avea o discuție cu el. Îmi doresc foarte mult să rămână alături de noi”, a spus Bogdan Leu, președintele clubului Dunărea.

Sport Arad scrie că la UTA ar putea ajunge și mijlocașului marocan Saifeddine Alami, care a mai lucrat cu Mihalcea la Călărași în stagiunea 2015-2016, atunci când a fost unul dintre cei mai buni jucători ai săi în barajul cu arădenii. FC Voluntari l-a vrut pe african, dar Dunărea nu l-a lăsat să plece, iar la finalul sezonului l-a pierdut pe gratis, Alami ajungând să joace în Franța la Paris FC.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă