Galeria le-a întors spatele, conducerea a luat măsuri financiare! Sancțiunile primite de jucătorii de la UTA după înfrângerea din derby-ul cu ASU Poli

Marius ANGHEL 05 May. 2019, 17:26 Campionat

Conducerea clubului UTA a luat măsuri împotriva jucătorilor și membrilor staffului tehnic după eșecul suferit ieri, scor 0-2, din derby-ul Vestului cu ASU Politehnica Timișoara, în cadrul etapei a 33-a a Ligii 2. Pe lângă amenda prevăzută în Regulamentul de Ordine Interioară al clubului în cazul unei înfrângere suferite pe teren propriu, șefii „Bătrânei Doamne” au decis să blocheze salariile și primele, aceștia motivând hotărârea ca o datorie morală față de publicul care a fost la stadion și a plecat dezamăgit acasă. Pentru a reveni la normal, jucătorii pregătiți de antrenorul Cristian Păcurar trebuie să câștige șase puncte, însă nu se specifică dacă în următoarele două meciuri sau până la finalul sezonului, din care au mai rămas cinci etape.

„În urma înfrângerii de ieri, conducerea clubului UTA a luat o decizie suplimentară față de ce prevede Regulamentul de Ordine Interioară al clubului (ROI). În regulament sunt stabilite primele pentru victorii și penalizările în cazul înfrângerilor de pe teren propriu. Pentru rezultatul din meciul de ieri, toată lumea, (inclusiv staff-ul) va fi penalizată financiar conform ROI, iar pentru atitudinea avută în timpul jocului, plățile salariale și primele vor fi suspendate până când echipa va acumula 6 puncte. Avem datoria morală de a lua aceste decizii față de public, care a fost și de această dată la înălțime, mult peste prestația noastră. Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi!”, anunță UTA pe site-ul oficial.

UTA a pierdut pe teren propriu derby-ul cu marea rivală ASU Politehnica, după ce Alin Ignea (10′) și Alin Manea (71′) l-au învins pe portarul Orlic. Cu 44 de puncte acumulate în 33 de etape, echipa arădeană a picat pe locul 9, fiind depășită de Ripensia.

În ultimele cinci meciuri ale sezonului, UTA mai are de jucat meciuri cu Universitatea Cluj (deplasare), Aerostar Bacău (acasă), FC Argeș (d), Petrolul Ploiești (a) și CS Mioveni (d).

Înainte de Paște, săptămâna trecută, conducerea clubului UTA a făcut eforturi să ajungă cu plata salariilor aproape la zi, iar primele au fost achitate în întregime. Pentru o victorie cu ASU Poli, jucătorii au avut prima dublată, însă nu a fost anunțată public, cum s-a întâmplat înaintea jocului cu Chindia.

Foto: Viorel MUSCĂ‚

Marius ANGHEL 05 May. 2019, 17:26 Campionat
Pe aceeași temă